Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Microsoft SQL server Databázový systém. Úvod  aktuální verze na trhu je MS SQL  verze: plná komerční - Enterprise Edition pro vyzkoušení volně.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Představujeme službu Samepage
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
1 Přehled novinek v serveru Exchange 2007 Marian Henč Technology Specialist – AD & Messaging
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Mobilní kancelář a její rozšíření vlastními moduly
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Online a Offline komunikace
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
IBM Notes a Domino výhody platformy Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation.
2 Novinky Exchange LyncCompliance Scénáře nasazení EXIT Partnerský ekosystém Ukázka Exchange Lync.
Lotus NotesJiří Beran1 Lotus Notes Jiří Beran. Lotus NotesJiří Beran2 Co to je Lotus Notes? Lotus Notes je „groupware“ A co to je „groupware“? Groupware.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Advanced Technologies 05 Integrace MS Exchange a SharePoint a jejich nasazení ve společnosti Microsoft Integrační scénáře technologií Microsoft Exchange.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
AMV 2011BPOS / Office 365Snímek 1 AMV 2011 Alternativní metody výuky BPOS/Office 365 ve výuce VŠE v Praze
Elektronická pošta Název školy
2OP381 Manažerská informatika 1
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Tvorba webových stránek (nejen) pro projekty Pavel Budík PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Licencování Exchange Server 2007 Petr Bobek, Information Worker Microsoft 16. února 2007.
Drahoš Dvořák Solution Specialist – Office system Office není jen Word, Excel, Powerpoint.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Představení Office 365.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Informatika – Datové sítě
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Office 365 Education Scénáře pro univerzity
Office 365 a SharePoint Online na Filozofické fakultě UK
Inf Elektronická komunikace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Transkript prezentace:

Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Office365 Řešení zahrnující tři komponenty Exchange online – zajišťuje služby pro e-mail, kalendáře, kontakty a úkoly Lync online – komponenta pro online komunikaci (instant messaging, hlasovou a videokomunikaci) Sharepoint – řešení po knihovny dokumentů, workflow, portály… Vše pod jedním účtem Možnost nastavování různých práv ostatním uživatelům

Bezpečnost „Cloudové“ řešení Data umístěna na serverech Microsoftu (Irsko, Holandsko) http://www.uoou.cz/uoou.aspx?menu=14&loc=331#a71 http://www.microsoft.com/cs-cz/office365/trust-center.aspx

Získání účtu Licence pro všechny zaměstnance Spravuje ÚVT Účet je možné aktivovat prostřednictvím CIT SUKB (nebo jiného fakultního LVT) Účet UČO@ucn.muni.cz + libovolná univ. adresa Webové rozhraní mail.ucn.muni.cz Informace na http://cit.ukb.muni.cz/kurzy/kurzy/outlook-exchange/117-office365.html

Získání účtu (IS) Účet je možné aktivovat přes IS (Externí služby) Adresa učo@mail.muni.cz, zatím není možné použít jiné adresy Informace https://is.muni.cz/auth/extservices/

Mail klient a mail server Poštovní klient (Thunderbird, Outlook Express, Outlook, The Bat, Eudora…) Umí přijímat, odesílat a organizovat poštu Mail server Komunikuje s poštovním klientem, v určitém uchovává příchozí (případně i odchozí) poštu Poštu (obvykle) zpřístupňuje i přes webové rozhraní

MS Outlook Outlook Mail klient Kontakty Kalendář Úkoly Poznámky SMS Personal Information Manager (PIM) nebo také groupware klient

MS Exchange Mail server Zároveň ukládá všechny ostatní informace z MS Outlook Outlook není třeba zálohovat (jsou v něm jen kopie dat ze serveru) – pozor, nepoužívat osobní složky!!! Umožňuje sdílení různých informací (proto „groupware“)

MS Exchange + Outlook + OWA Veškerá údaje (maily doručené i odeslané, kontakty, úkoly, události) jsou uloženy na serveru Jsou k dispozici na libovolném počtu počítačů s Outlookem Zároveň jsou k dispozici přes komfortní webové rozhraní (Outlook Web App) blízce simulující plný Outlook Synchronizace s mobilními zařízeními („chytré“ mobilní telefony)

MS Sharepoint Řešení pro správu dokumentů Osobních Týmových Možnost sdílení dokumentů, verzování Možnost současné práce na témže dokumentu Týmové kalendáře, úkoly, diskuse a mnohé další

Práce s dokumenty Možnost vytváření a úprav přímo v prohlížeči nebo přes Office Možnost připojení úložiště přímo do Windows jako další jednotku Pro offline přístup – Sharepoint Workspace

Pokročilejší nástroje Workflow Např. schvalování dokumentů (i víceúrovňové) Možnost programování i komplikovaných aplikací