Pan X říká příteli panu Y: „Mám tři dcery. Když vynásobím jejich věk dostanu číslo 72, když sečtu jejich věk dostanu číslo stejné, jako má dům před kterým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Po převozu do nemocnice lékař konstatoval smrt pacienta, ale to jsme tušili, už když jsme ho našli na třech místech v lese. Pachatel odcizil ze zásuvky.
Advertisements

Slovní úlohy o společné práci
Pro bystré hlavy ! Máte dva džbány, pětilitrový a třílitrový a neomezený zdroj vody. Dokážete odměřit čtyři litry? Nevíte ? – Zkuste nápovědu.
RODINA Rodina je někdo komu se můžete se vším svěřit, věřit mu a který nám vždy pomůže.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
* Procenta Úvod Matematika – 7. ročník *

KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Allez les Filles… On hledá ji: Hledám ženu do třiceti let, pak už na to seru... Jste mladý, vzdělaný, zkušený a komunikativní? Jste připravený pracovat.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Malá rozcvička Jednoduchá písemka Pracovní sešit Slovní úlohy SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DESETINNÝCH ČÍSEL.
Několikrát méně, nácvik.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Pro velmi bystré hlavy ! Námořník vzpomínal, že při poslední plavbě kolem Evropy vyplouval se svou lodí z Petrohradu za krásného slunečného rána první.
Z pitevní zprávy: Pacient zemřel na následky pitvy.
Algoritmy I Cvičení č. 4.
Algoritmy I Cvičení č. 3.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST II
Desetinná čísla 2.část.
Matematické zajímavosti
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
ČÍSLICOVÁ TECHNIKA Aritmetické operace
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
DĚLITELNOST Prvočísla Dělitel Násobek Znaky dělitelnosti Čísla složená.
Slovní úlohy o společné práci
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Otče, odpusť mi, já jsem zhřešila Řekni mi, dcero, jaké jsou Tvé hříchy?
Matematické úlohy
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
Kvadratické rovnice 1) Vypočítejte rovnici: 3x 2 – 4x + 1 = – a = 3 b = -4 c = 1 Pokračovat.
Lineární rovnice Lineární rovnice s jednou neznámou máj vzorec
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
ISIS doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Herní plán Obecné vlastnosti příčky
Víte, jak pomocí doutnáků a zapalovače odměřit čas přesně 45 sekund ?
Slovní úlohy o společné práci
Patronus 10/06 Pobertovi od Veni. Pár slov úvodem, jsem moc rád, že mohu ve svém časopise pokračovat. Za tohle vděčím mým hodným kolegům, kteří mi pomohli.
Moje Rodina Sára Bolacká.
Dej dvojku červeného měj hezký večer a.
Pravděpodobnost Řešení příkladů.
Slovní úlohy řešené rovnicemi
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
Trenérka koní Trenérka koní Ahoj, já se jmenuji Karolína Slavíková a dnes vám poradím jak se starat o koně a jak dělat všecko ostatní… …jen přijďte a.
Interpunkce v souvětí Cvičení.
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Život je jen náhoda Vypracovaly: Ludmila Fialková Jana Prchlová Sandra Martinková.
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Jak řešit kakuro Autor: Jakub Solovský. Jak řešit kakuro Nejdříve najdeme místa kde je jen jedna možnost řešení Tady můžeme napsat jen čísla 1; 2; 4 Tady.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová Název Téma Číslo projektu Anotace VY_32_INOVACE_17_MA_Zajímavé úlohy_kostky Ma 3 CZ.1.07/1.4.00/
should x be supposed to should x be supposed to
SKUTEČNÉ policejní zápisy
Něco pro dobrou náladu !. Něco pro dobrou náladu !
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
Jméno autora Mgr. Vojtěch John Datum vytvoření Září 2012 Ročník 6.
Vítám vás na prezentacích IX.ročníků
Matematika Variace.
Všechny ostatní díly najdete na:
binární neboli dvojkový systém
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
Transkript prezentace:

Pan X říká příteli panu Y: „Mám tři dcery. Když vynásobím jejich věk dostanu číslo 72, když sečtu jejich věk dostanu číslo stejné, jako má dům před kterým stojíme. Hádej, jak jsou staré.“ Pan Y pohlédne na číslo domu a řekne: „Tato informace mně nestačí.“ Pan X pak dodá: „Nejstarší z mých dcer se začala učit hrát na klavír.“ Pan Y řekne: „Tak to máme nejstarší dcery stejně staré.“ Víte, jak jsou dcery pana X staré? Nevíte ? – Zkuste 1. nápovědu Pro bystré hlavy ! Řešení !

Je více možností, jak vynásobením tří čísel dostat číslo 72. Součet těchto tří čísel ale může a nemusí být stejný ! 1. Nápověda Nevíte ? – Zkuste 2. nápovědu !Zpět k zadání Řešení !

Číslo domu nestačilo, neboť jen zúžilo počet možností na dvě. Proto musela následovat ještě informace, že nejstarší dcera není z dvojčat. 2. Nápověda Řešení !Zpět k zadání

- Nejstarší z dcer má 8 roků, další dvě dcery mají 3 roky (jsou dvojčata). Řešení úlohy: Zpět k zadání 3 x 3 x 8 = = 14 je jen jedna nejstarší – řešení vyhovuje 2 x 6 x 6 = = 14 nejstarší jsou dvojčata - nevyhovuje 3 x 4 x 6 = = 13 na domě nebylo č nevyhovuje 1 x 8 x 9 = = 18 na domě nebylo č nevyhovuje Kdyby na domě bylo číslo 13 nebo 18, pak by pan Y nepožadoval další informaci. Takže na domě muselo být číslo 14.