PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ Rakovského v Praze 12.  Ve škole je integrováno 35 dětí cizích státních příslušníků  Nejpočetněji je zastoupena skupina vietnamských žáků  Dále.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
příspěvek pro 5. workshop k projektu „Řemesla“
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel ZÁVĚRĚČNÝ SEMINÁŘ 20.LEDNA 2011 V RCO V OLOMOUCI CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 5.workshop
Merkur – zlepšování podmínek pro výuku technických oborů
POHLED PODNIKATELSKÉ SFÉRY NA SOUČASNOU SITUACI V OBLASTI ŘEMESEL
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Základní škola Loštice:
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 7.workshop
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
„Okna technickým oborům dokořán“
Marketingový plán podniku
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Krajské akční plánování
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
Statutární město Ostrava
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vzorový projekt pro ZŠ.
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

PROJEKT:

Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna, a.s. – Zlaté Hory – Ondřejovice; Oděvní podnik Prostějov; Nestlé – Zora Olomouc) b)do středních škol (Střední škola oděvní Prostějov, s.r.o.; SOŠ a SOU strojírenské a stavební Jeseník)

2) Metodické materiály - vytvoření jednotných metodických podkladů a materiálů: - katalog řemesel - metodika motivace k řemeslům ve volbě povolání žáků ZŠ - DVD – elektronická verze – katalog řemesel - výukové moduly a propagační nástroje pro vzdělávání – letáky, prezentace řemeslných a technických oborů a jejich využití při netradičním vyučování – projektové dny pro rodiče a žáky - webový portál:

3) Zlepšení spolupráce a nastavení aktivní komunikace zástupců vzdělávacího a firem- ního sektoru - vhodné představení vybraných oborů a jednotlivých profesí řemeslného a technic- kého typu prostřednictvím pravidelných náborů do hodin OV

4) Setkávání výchovných poradců - směřující vzájemné výměně zkušeností, rad a pomoci - účast na zahraničních cestách - seznámení se školním prostředím hostujících škol na pořádaných workshopech

Naše škola a projekt  2 vyučovací hodiny OV v 9. ročníku - jedna hodina OV je věnována realizaci školního vzdělávacího programu - druhá hodina OV je věnována realizaci projektu - vedoucí ke zvýšení zájmu o technické a řemeslné obory a zmírnění předsudků o řemeslech jako o práci špinavých rukou a podřadném zaměstnání a) besedy s profesním odborníkem b) prezentace řemeslných a technických oborů c) exkurze do podniků a firem

Exkurze – ZKL Hanušovice, a.s SOU a SOŠ strojírenské a stavební Jeseník

Exkurze – OP Prostějov SŠ oděvní Prostějov

Nestlé Olomouc - závod Zora

Ondřejovická strojírna, a.s

 Zájem vedení školy i žáků na dalším pokračování projektu: „Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel“  Poděkování p. ing. Haně Houšťové za důležitý podíl na realizaci uvedeného projektu, perfektní organizaci, motivaci pro práci VP, zajištění spolupráce s výrobním sektorem, komunikativní schopnosti při osobním i písemném jednání se členy realizačního týmu a účastníky projektu Závěr