ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/2014 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Webové rozhraní pro datové úložiště
NSWI117 – Technologie vývoje webových aplikací Martin Nečaský Katedra softwarového inženýrství MFF UK.
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Tvorba webových stránek
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
Dlouhodobá maturitní práce
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
WEBMASTER Jakub Koželuh. Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: ICQ:
Microsoft Silverlight
Systémový software Aplikační software
Vedoucí práce a první programátor: David Vurbs Druhý programátor: Dominik Walta Tvůrce dokumentace: Adam Novák, Prezentátor: David Malát 2012/2013.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Tvorba webových aplikací
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.11/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Vznětový a zážehový motor
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
E-learning ve výuce na SŠ
Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Programy pro zpracování grafiky
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
WWW – hypertextový informační systém
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Access Vysvětlení pojmu databáze - 01
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.06/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS pozicování.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Inzerce sběratelských předmětů Jan Matějka 4.B 2013/2014.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.07/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS formátování.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Předpoklady -dobrý nápad, předem musíte vědět, o čem chcete vytvořit stránku -dostatek podkladů.
AVT projekt Ondřej Janošík. Základní informace Zadání projektu – SQL SELECT generátor Proč právě tento projekt? Úvod do problematiky – SQL (select)
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
ADOBE DREAMWEAVER CS6 CSS - Formátování textu
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Úvod
Tvorba webových stránek – místa v síti
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Transkript prezentace:

ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/2014 1

OBSAH  Představení projektu  Použité nástroje  Použité technologie  Datový model  Co encyklopedie umí?  Literatura 2

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU  Internetovou encyklopedii Formule 1 jsem si vybral jako svůj maturitní projekt, protože již od roku 2009 působím jako redaktor na webu  Cílem projektu bylo vytvořit jakousi „wikipedii“ pro všechny fanoušky Formule 1. Každý registrovaný a přihlášený uživatel může data vytvářet, editovat a mazat.  V současné době existuje na českém internetu něco podobného pouze v podobě informací na Wikipedii, čistě internetová encyklopedie Formule 1 existuje také na našich stránkách Světa Formule, která však měla několik nedostatků a proto jsem se rozhodl vytvořit tuto novou. 3

POUŽITÉ NÁSTROJE  Adobe Dreamweaver – software, ve kterém jsem naprogramoval veškerý zdrojový kód maturitního projektu  Adobe Photoshop – program, ve kterém jsem připravil a zpracoval kompletní grafiku encyklopedie, od návrhu webu po ikonky a drobné maličkosti  WAMP – program pro vytvoření localhostu  PhpMyAdmin – nástroj, na kterém běží databáze projektu. 4

POUŽITÉ TECHNOLOGIE  HTML a CSS – Samotný základ webu byl postaven na HTML a stylován kaskádovými styly.  PHP – Funkcionalita práce s databází byla řešena pomocí PHP.  JavaScript – Některé jednodušší a zajímavé funkce jsem se pokoušel řešit pomocí JavaScriptu, například náhodné zobrazování věty „Vítě, že?“ na hlavní stránce. 5

DATOVÝ MODEL  Datový model jsem z celého projektu vytvořil jako první. Vybral jsem základní tabulky, které bych chtěl v databázi mít a na ty postupně nabaloval další.  Postupem času jsem při programování zjistil, že jsem některé provázání tabulek vymyslel zbytečně složité a v průběhu vytváření kódu si určitě části zjednodušil. 6

CO ENCYKLOPEDIE UMÍ?  V současné chvíli jsou hotové všechny cíle, které jsem si před začátek práce na maturitním projektu stanovil.  Encyklopedie obsahuje informace o jezdcích, týmech, okruzích, sezónách, Velkých cenách, má vlastní slovník odborných pojmů a také nástěnku, kde si přihlášení uživatelé mohou sdělovat vedlejší informace.  Encyklopedie dále samozřejmě vede veškeré informace o výsledcích Velkých cen (pořadí, čas, vůz jezdce, pneumatiky, motor, atp.). 7

LITERATURA  Wikipedia: Formule 1 [online]. [cit ]. Dostupné z:  Wikipedia: Příkazy jazyka SQL [online]. [cit ]. Dostupné z:  SvětFormule.cz: Fotogalerie [online]. [cit ]. Dostupné z:  SvětFormule.cz: Encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupné z:  F1.com: Results [online]. [cit ]. Dostupné z:  Koding.cz: Registrace uživatelů [online]. [cit ]. Dostupné z:  Jakpsatweb.cz: Možnosti PHP [online]. [cit ]. Dostupné z: 8

A NYNÍ PRAKTICKÁ UKÁZKA. 9