Regionální treasury – jednoduše a efektivně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
Elektronické bankovnictví České spořitelny 2007
Informační systémy podnikové systémy CRM
Česká spořitelna – banka pro franchising!
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
6. Trh termínových kontraktů
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiálu VY_32_INOVACE_147.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Bankovní obchody Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
Efektivní řízení operativní likvidity
Management Data Praha spol. s r. o.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
6. července 2013VY_32_INOVACE_100302_Bankovnictvi_2_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
MultiCash v České spořitelně Jan Hetto – strana 2 MultiCash Aktuálně instalovaná verze aplikace MultiCash – Používané moduly: Český.
CO KORPORACE CHTĚJÍ OD BANKY CORPORATE GOVERNANCE RISK APETITE pro zajištění (může radit, když charakter CF je jiný?) Jak dlouhé zajištění zvolit?
Internetová reklama a reklama pro internetové stránky Školení Market Express.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
Milan Cerman předseda představenstva AKCENTA CZ, a. s.
VY_62_INOVACE_02_11 CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_62_INOVACE_02_11 Zpracoval:Ing.
BEST PRACTICES IN TREASURY CORPORATE FUNDING COUNTERPARTY RISK MANAGEMENT WORKING CAPITAL MANAGEMENT.
Platební / obchodní bilance
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Charakteristika a členění bankovních produktů
Bankovnictví.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Finanční trh. Pojmy Úrok- peněžitá odměna za půjčení peněz Úroková míra- velikost úroků v procentech, procentní vyjádření navýšení půjčené částky za určité.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Teritoriální setkání Švédsko Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Treasury a jeho funkce v bance Brno, 8/11/2012 Ladislav Louka Head of Risk treasury CZ+SK Citibank Europe plc.
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Bankovnictví Téma 2: Centrální bankovnictví 1.Soudobé funkce centrální banky 2.Centrální banka jako subjekt monetární politiky 3.Centrální banka jako zdroj.
FINANČNÍ GRAMOTNOST BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK ZŠ HejniceZ.Hyxa.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
RAIFFEISENBANK RUDOLF RABIŇÁK
Elektronické bankovnictví
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Peníze a měnová politika
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Katedra řízení podniku
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
EU_62_B_sada 1_07_M_Účet_Poliačíková
Informační systémy podnikové systémy CRM
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Transkript prezentace:

Regionální treasury – jednoduše a efektivně Helena Port TTS Sales Head Citibank Europe plc, org. složka 12. června 2014

Předtím..... K řešení Desítky bankovních účtů Treasury centrála M&S v České republice pro ČR, Slovensko, Polsko, Litvu, Lotyšsko a Estonsko Desítky bankovních účtů Množství kontaktních osob Velký počet bank a vendorů EEK PLN LVL Frančízingový model Nejednotný přístup k financování EUR CZK USD K řešení Úrokové a FX náklady Náklady na svoz a zpracování hotovosti a akceptaci platebních karet LTL Náklady GBP Efektivita Přístup k aktuálním informacím o zůstatcích a cash flow Množství kontaktních osob a bankovních systémů 1

Cíle projektu regionálního treasury centra Treasury centrála M&S v České republice pro ČR, Slovensko, Polsko, Litvu, Lotyšsko a Estonsko Zvýšení úrokových výnosů Centralizace treasury operací Centralizace Optimalizace řízení likvidity Uvolnění pracovního kapitálu Snížení úrokových nákladů Nalezení silného regionálního bankovního partnera Centralizace zákaznické podpory Integrace bankovních a firemních systémů Snížení nákladů na svozy hotovosti a akceptaci platebních karet 2

Centralizace informací a práce s nimi Požadavek Přístup ke všem účtům prostřednictvím jednoho systému internetového bankovnictví z treasury centra v České republice Řešení Online přístup na účty vedené u Citi v České republice, na Slovensku a v Polsku jak pro pohled na účet tak pro iniciaci transakcí prostřednictvím systému CitiDirect. Připojení stávajících účtů vedených v Litvě, Lotyšsku a Estonsku u Swedbank do systému CitiDirect pro online iniciaci transakcí (Multibanking, využití MT101) a přístup k detailním výpisům z účtu z předchozího pracovního dne (Infopool). Automatické zasílání předdefinovaných reportů zabezpečeným emailem. Internetové bankovnictví k dispozi ve 24 světových jazycích. 3

Centrální implementace a integrace systémů Požadavek Regionální implementace centrálně z České republiky a zajištění integrace účetního systému s internetovým bankovnictvím Řešení Česky hovořící implementační manažer zodpovědný za otevření účtů v zahraničí prostřednictvím jednotné Citi dokumentace v ČR, SR a PL a aktivaci jedné regionální instalace internetového bankovnictví. Připojení účtů vedených u Swedbank v LT, LV a ET. Přímá komunikace implementačního manažera s firmou zodpovědnou za podporu účetního systému v procesu integrace účetního systému s internetovým bankovnictvím. 4

Centralizace zákaznických služeb a financování Požadavek Zákaznický servis v České republice obsluhující centrálně celý region a centralizace schvalování a alokace úvěrových linek Řešení Centrální zákaznický servis v Citi Česká republika - česky a anglicky hovořící zástupce oddělení CitiService je k dispozici jak české centrále tak zástupcům zahraničních poboček v záležitostech týkajících se účtů vedených u poboček Citi a Swedbank. Zástupci zahraničních poboček mají možnost kontaktovat přímo svého zástupce oddělení CitiService v příslušné zemi. Financování skupiny zajištěno centrálně za podpory mateřské společnosti a Citi UK, integrace v souladu se strategií nadnárodní centrály. 5

Centrální řízení likvidity a platebního styku Požadavek Automatické sdružování prostředků ve všech měnách na treasury účty vedené v České republice a centrální iniciace plateb Řešení Jednosměrný přeshraniční cash pooling pro Citi účty - plně automatizovaná globální platforma, automatické sdružování prostředků na konci dne, denní likvidity reporty monitorujicí stav vnitropodnikových úvěrů, automatická měsíční redistribuce úroků jednotlivým účastníkům. Multibank target balancing pro Swedbank účty – automatické sdružování prostředků na základě intradenních reportů MT942. Platby ze Citi i Swedbank účtů iniciovány prostřednictvím systému CitiDirect, možnost zadávání plateb na úrovni jednotlivých zemí a jejich autorizace na úrovni treasury centra. 6

Řešení svozu hotovosti a akceptace karet Požadavek Snížení stávajících nákladů a zjednodušení spolupráce s vendory Řešení Svoz a zpracování hotovosti – Citi zajišťuje výběrová řízení na bezpečnostní agenturu v ČR, SR a PL, možnost využití jedné bezpečnostní agentury ve všech třech zemích. Koordinace výběru agentury pro pobaltí ve spolupráci se Swedbank. Akceptace platebních karet – vlastní řešení Citi pro Českou republiku a Slovensko, v ostatních zemích možnost koordinace procesu výběru vendora ze strany Citi. 7

Centralizace treasury operací Požadavek Provádění FX a MM operací treasury centrem v České republice Řešení Možnost řízení kurzových rizik a investování přebytků likvidity z jednoho centra za všechny spravované entity buď telefonicky nebo prostřednictvím nastavení RTC funkce v internetové obchodní platformě Citi FX Pulse. K dispozici je široká škála produktů – spoty, forwardy, swapy, money market produkty apod. Produkty a služby treasury lze využívat buď na úrovni treasury centra v České republice či z České republiky jménem zahraničních poboček M&S. 8

Jaká další řešení mohou treasury centra využít? Analytické nástroje na sledování a predikování celkového cash flow skupiny TreasuryVision® Nástroje provádějící zahraniční platby se specifickými rysy (exotické měny, nízkoobjemové platby, hotovostní výplaty v zahraničí) WorldLink® Platební karty poskytující konsolidovaná data o všech provedených transakcích pro další zpracování Citi® Purchasing Card Automatizovaná řešení pro optimalizaci pracovního kapitálu (elektronické objednávky a fakturace, platby, odkupy pohledávek) Citi® Procure to Pay Elektronické bankovnictví v mobilu pro korporátní účty 10