Lobbying Pavel Čech Učo:18093. Úvod Prezentovaný projekt již úspěšně 15 let funguje. Vše se povedlo, ale jak to začalo……. Na počátku byl internet v plenkách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Výstavba sportovního areálu 20
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Ragbyová Akademie Yvese Perrota Leden 2013 Karel Ševčík, Filip Vacek, Jan Macháček, Antonín Brabec.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
Sdružení rodičů při MŠ Sluníčko. Proč sdružení rodičů  MŠ spravuje finanční prostředky určené pouze na předškolní vzdělávání  MŠ nemůže spravovat finanční.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Desatero problémů – „10P“
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum kolegiální podpory CKP
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Finanční výroční zpráva 2016 a rozpočet 2017
Transkript prezentace:

Lobbying Pavel Čech Učo:18093

Úvod Prezentovaný projekt již úspěšně 15 let funguje. Vše se povedlo, ale jak to začalo……. Na počátku byl internet v plenkách a nebyl Facebook

Historie Začalo to u piva, kde se domluvilo založení neziskové organizace DSO Kadaň, která by zapojila žáky základních škol do sportovních mimoškolních aktivit.

Vize DSO Kadaň chce být nezávislou, stabilní a rostoucí neziskovou organizací, která má dobré jméno u škol, místní samosprávy, veřejnosti a je prospěšná celé společnosti.

Poslání Základním posláním DSO Kadaň je zapojení mládeže do mimoškolních sportovních aktivit. Organizace volného času mládeže je nejlepší prevencí proti narůstajícím negativním sociálním jevům ve společnosti.

Cíl Každoroční uspořádání sportovních akcí s vysoce kvalitním materiálním zabezpečením. Spolupráce se školami v oblasti kadaňska. Obstarat finanční krytí pořádaných akcí. Získat podporu místní samosprávy.

KOHO a PROČ? 1) ředitelé devíti škol: podpora učitelů zapůjčení školních sportovišť pochvala aktivních dětí školními mediálními prostředky zvýšení prestiže soutěží společenská angažovanost a prestiž

KOHO a PROČ? 2) Starosta a zastupitelé: získání finančních prostředků z rozpočtu města zapůjčení městských sportovišť zavedení DSO do podporovaných organizací městem Rada města má devět členů z toho jsou tři ředitelé škol

KOHO a PROČ? 3) Majitelé a ředitelé firem: získání finančních prostředků dlouhodobá spolupráce pojmenování kategorie jménem sponzora

Public relations 4) Mediální partneři: prezentace organizace informace o připravovaných a uskutečněných akcích

KDO ? Karel Šimák, předseda - jednání na školách - jednání s mediálními zástupci JUDr. Jiří Krahula, jednatel - jednání se starostou, členové zastupitelstva, členové výboru Pavel Čech, jednatel - majitelé a ředitelé firem - členové zastupitelstva, členové výboru

JAK? 1.Jednání s řediteli škol, zapojení škol do projektu osobní schůzka předsedy DSO na školách představení DSO Kadaň, Vize a Poslání vypracované propozice „nultého“ ročníku fotbalového turnaje seznámení s chystanými akcemi fotbalová liga škol florbalová liga škol atletická liga škol klaunovy hry domluva o zapůjčení školních sportovišť

JAK? 2. Uspořádání„nultého“ročníku fotbalového turnaje místem konání bude tělocvična 1.ZŠ Kadaň pouze jedna kategorie (4.-5. třídy) představení DSO veřejnosti (děti, rodiče) dokonalé organizační zajištění zajímavé ceny na turnaj a předání cen bude pozván starosta města

JAK? 3. Prezentace akce v novinách a místní kabelové TV informace před turnajem v novinách po turnaji prezentované výsledky TV záběry z průběhu turnaje rozhovor předsedy do TV představení nové organizace Vize, Poslání a Cíle plánované sportovní akce zhodnocení „nultého“ročníku

JAK? 4. Jednání se starostou, členy rady osobní schůzka jednatele se starostou pozvání na oběd seznámení s organizací, „nultým“ turnajem, plány kontaktování vybraných členů rady (stačí 5) přátelé ředitelé škol osobní schůzka jednatele s členy rady individuální domluva kde, a kdy seznámení s organizací, „nultým“ turnajem, plány podání žádosti o finanční příspěvek na chod organizace

JAK? 5. Jednání se zástupci sponzorů získání kontaktů osobní znalost doporučení kontaktování jednatelem a domluvení schůzky osobní schůzka seznámení s organizací, „nultým“ turnajem, plány precizně vypracovaný projekt poskytnutí stanov organizace nabídnutá forma spolupráce podání žádosti o finanční příspěvek

ZA CO? Všichni členové organizace pracují bez nároku na odměnu. Při založení byly od členů vybrány členské příspěvky v celkové výši 7.500,- Kč. Rozpočet „nultého“ ročníku: nájem tělocvičnazdarma věcné ceny 5.000,- Kč rozhodčízdarma – členové DSO PRzdarma Pohoštění1.000,- Kč

ZA CO? Rozpočet plánovaných akcí: AkceTermínPočet dětí Částka Fotbalová liga škollistopad - únor ,- Kč Atletický přebor škol2 dny červen ,- Kč Klaunovy hry1 den ,- Kč Florbalová liga školúnor - březen ,- Kč

KDY? HMG: leden 97 - založení DSO únor 97 - schůzka s řediteli škol březen 97 - „nultý“ ročník fotbalového turnaje duben 97 - schůzka se starostou, členy rady duben až červen 97 - jednání se sponzory červenec 97 - zhodnocení, posouzení finančních možností srpen 97 - projektová příprava akcí pro školní rok 97/98 září 97- konzultace termínů akcí s řediteli škol, předání finálového HMG

CO KDYŽ? Možný vývoj: 1.Získání potřebných zdrojů (nejméně 100% z plánovaného rozpočtu) Realizované všechny plánované akce Plán rozšíření o další činnosti (sociální ústav, MŠ, …) 2. Získání části potřebných zdrojů (nejméně 30% z plán.rozpočtu) Realizace vybraných akcí Omezení výdajů na ceny 3.Nezískání potřebných zdrojů žádné akce nebudou uskutečněny

Jak to dopadlo?