Textový editor 11 Styly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
HyperText Markup Language
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Písmo.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Formátování textu. Odstavce  tvoříme párovou značkou  text bude od ostatního textu oddělen Konec řádky  nepárová značka způsobuje ukončení řádku a.
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Word Textový editor.
postup tvorby prezentace
Textový procesor (MS Word)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Styly.
INFORMATIKA 7 Fonty písma
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Textový editor.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
HTML pokračování. Co obsahuje každý html dokument? stránka stránka ahoj světe HTML.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky II. Co se všechno.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s textem - odstavce Co se všechno naučíme??? Jak správně pracovat.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
WORDPAD Textový dokument.
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Word – textový editor.
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

Textový editor 11 Styly

K čemu slouží styly? Píšeme-li delší text, používáme zpravidla více druhů písem, různá zarovnání apod. Ve většině případů je potřeba zachovat jednotnou strukturu (nadpisy stejné úrovně by měly vypadat stejně,…) Vhodné je také ponechat si možnost změny formátování např.: u všech nadpisů stejné úrovně najednou

Co jsou to styly? Styl je přednastavené formátování Na začátku tvorby dokumentu si nadefinuji styly (Např.: Jak vypadá nadpis, podnadpisy, běžný text,…), nebo mohu použít připravené Pak již jen při psaní (místo nastavování písma, zarovnání, řádkování, odrážek a číslování,…) kliknu na příslušný styl.

Kde začít? V nabídce Formát – Styly a formátování

Jak vytvořím nový styl? Po kliknutí na výše uvedenou volbu se zobrazí dialogové okno Zvolím možnost Nový styl Nastavím formátování Potvrdím

Výchozí styl, z něhož chci při tvorbě nového vycházet Vyplním název stylu Výchozí styl, z něhož chci při tvorbě nového vycházet Styl následujícího odstavce (např.: po běžném textu následuje běžný text, po nadpisu nenásleduje nadpis, ale také běžný text). V této oblasti mohu nastavit základní formátovací nastavení Kompletní možnosti nastavení formátování

Používání stylů Styly přepínáme buď na liště, nebo v dialogovém okně. Změním-li posléze formátování daného stylu, změní se vše co bylo tímto stylem napsáno. Pozor! Ručně nastavené formátování má přednost před stylem! V delších textech bychom měli používat výhradně styly a nenastavovat formátování ručně.

Úkol Vytvořte styly: „Zkušební 1“ Písmo Arial 20, tučné, podtržené, červené Zarovnání na střed „Zkušební 2“ Písmo Arial 12, tučné černé Zarovnání doleva „Zkušební 3“ Písmo Times New Roman 12, černé Zarovnání do bloku Pomocí těchto stylů opište text na následujících snímcích! Soubor nezapomeňte uložit a odeslat na oblibenyucitel@volny.cz .

Pokračování na dalším snímku Zkušební 2 Zkušební 1 Zkušební 3 Pokračování na dalším snímku