ESPOO Finsko Michal Žůrek Na prezentaci se vztahují běžná autorská práva dostupná na webu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mapy bez bariér.
Advertisements

Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Upozornění: Tuto prezentaci je možné pouze prohlížet a používat k soukromým účelům. Prezentace nesmí být bez souhlasu autora veřejně prezentována ani jakkoliv.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
RUMUNSKO Kristýna Šarounová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
MĚSTA Mgr. Iva Lulayová. MĚSTA EVROPY  dvě třetiny obyvatel Evropy žijí ve městech  rozvoj sídel – přírodní poměry  dnes vliv – bytová zástavba, historická.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
SLOVINSKO.
EVROPA Finsko III2-Z7-III-12.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Estonsko Estonská republika.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
Test – Severní Evropa Jak se jmenují původní obyvatelé SE? (1)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín GEOGRAFIE SÍDEL – MĚSTSKÉ OSÍDLENÍ.
Lucemburk.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Nizozemsko III2-Z7-III-09
Procházka historií a současností města Karviné
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Geotermální elektrárna
Česká republika Hlavní město Praha
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Peru a Ekvádor.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
FINSKO.
Město Brno.
Hlavní města Austrálie
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Finsko.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Zeměpis.
Finsko Tadeáš Burian.  Země tisíců jezer  Zřízení: Parlamentní republika  Hlavní město: Helsinky  Prezident: Sauli Niinistö  Měna: Euro  Jazyky:
Vlastnictví Mgr. Michal Oblouk.
Prezentace Boháčová Anna
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
26 let Inženýrství ochrany životního prostředí
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Domov - Obce.
Město a příměstské oblasti
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Výsledky projednávání
Otevřená radnice Komunikovat s lidmi nás baví víc než mluvit jen sami se sebou. Michal ŠMARDA starosta Nového Města na Moravě.
Státy Evropy Švédsko Michal Man A (2018/19)
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

ESPOO Finsko Michal Žůrek Na prezentaci se vztahují běžná autorská práva dostupná na webu Dále se k prezentaci vztahují specifické autorské práva, které jsou uvedené v prezentaci, určené veřejnosti. Prezentace nesmí být jakkoliv modifikována a musí zůstat ve formátu Předvádění aplikace PowerPoint (ppsx). Prezentace bez souhlasu autora nesmí být veřejně prezentována. Prezentaci lze využívat pouze pro soukromé účely.

P OLOHA Jižní pobřeží Součástí souměstí Velké Helsinky Rozloha 528km 2 Vodní plocha 216km 2

O BYVATELSTVO Počet obyvatel Většina obyvatel žije v centru města Podpora vzdělávání a podnikání Starosta Jukka MäkeläJukka Mäkelä % % 64 - ∞10.5% Finština83.6% (oficiální) Švédština8.3% (oficiální) Ostatní8%

V ĚDA A TECHNIKA Technická univerzita Sídlo společnosti Nokia

H ISTORIE První obyvatelé před lety Katedrála - nejstarší dochovaná budova 1940 – 1950 vesnice > velké město

K ULTURA Muzeum moderního umění Muzeum hodinářství Muzeum hraček Kulturní centrum

DĚKUJI ZA POZORNOST Prezentaci si můžete stáhnout na misaz.wz.cz/skola/z misaz.wz.cz/skola/z Seznam použitých zdrojů obrázků na misaz.wz.cz/skola/z misaz.wz.cz/skola/z