B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu www.saferinternet.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KYBERŠIKANA ANEB NENÍ PŘÍTEL JAKO PŘÍTEL
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU A KTIVITY A PROJEKTY Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Školní poradenské pracoviště
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
VZDĚLANÝ VENKOV Projekt Mikroregionů Nechanicko a Urbanické brázdy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Problematika informační kriminality
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Nové trendy, hrozby a možnosti v oblasti bezpečného používání internetu Odborný seminář v rámci projektu i-bezpečná škola reg. číslo: CZ.1.07/1.3.50/
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Terapie pachatelů domácího násilí
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Situace hl. m. Prahy v oblasti integrace migrantů
Vítejte na třetí místní konferenci
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu

N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Sleduje trendy internetové bezpečnosti Analyzuje rizikové jevy Realizuje osvětovou a preventivní činnost Provádí poradenství v oblasti internetové bezpečnosti Organizuje konference, semináře Připravuje soutěže Snaží se o networking Je členem nadnárodní skupiny INSAFE 2

P ROJEKT P RAHA BEZPEČNĚ ONLINE 2012 Projekt prevence rizikových jevů a kriminality spojené s užíváním internetu a online komunikací Komunitní a školní prevence Semináře pro rodiče a pedagogy na základních školách MČ P6, podpůrné aktivity pro školy Semináře pro odborníky Specializované workshopy pro PPP, Policii a pedagogy Kampaň pro pražskou veřejnost Odborná konference na Magistrátu hl. m. Prahy 3

P ROJEKT P RAHA BEZPEČNĚ ONLINE 2012 Pilotní projekt komunitního typu Spolupráce s městskou částí Praha 6 Existující model spolupráce při řešení potíží souvisejících s internetem (MČ – škola – PPP – Policie) Možnost využití stávajícího modelu v regionech ČR 4

P UBLIKACE B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU Návrh obálky: 5

P UBLIKACE B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU Populárně-naučná publikace Rádce zodpovědného rodiče Prevence, návrhy řešení, modelové příklady Spolupráce s odborníky z mnoha oborů Vydání u příležitosti Dne bezpečnějšího internetu 2013 Vítáme další podněty a možnosti spolupráce! 6

P UBLIKACE B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU 7 Stávající spolupráce a konzultace: Policie ČR E-Bezpečí Seznam SCIO RRTV SPIR AHP ČR a SR Millward Brown AUKRO ESET a další

P UBLIKACE B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU Prevence a řešení rizikových situací Jak své dítě ochránit před agresory Jak zabránit zneužití citlivých informací Jak předcházet nežádoucím finančním transakcím Jak se ochránit proti technologickým útokům 8

D ĚKUJI ZA POZORNOST ! Lenka Eckertová