TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TNPW1 Technologie pro publikování na webu
Advertisements

pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 8 Obtékání a sloupce Martin Adámek.
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Přednáška č. 4 seznamy seznamy tabulky tabulky jejich sémantika jejich sémantika Ing. Martin Adámek Katedra informačních.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
HTML Formuláře.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
TNPW1 Cvičení
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
TNPW1 Cvičení
TNPW1 Cvičení
TNPW1 Technologie pro publikování na webu
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 3 Nadpisy Martin Adámek.
TNPW1 Cvičení
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.18/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Cvičení 1 DBS Úvod Databázové systémy Ing. Monika Šimková.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 4 Nejen textem živ je web – seznamy, obrázky a tabulky Martin Adámek.
Zadání databázového systému
PRIPO Principy počítačů
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č.1 Organizační úvod Subjektivní kvalita webu Martin Adámek.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
ATNPW1 Technologies for web publishing Lecture no. 1 Organisation introduction Organisation introduction Entrance to HTML Entrance to HTML Ing. Martin.
Jakub Ježek 2IT. -> cílem bylo vytvořit online hru piškvorky v php a mysql.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 7 Menu Martin Adámek.
Access Formuláře, cvičení
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Úvod do databázových systému B RNDr. Jan Lánský, Ph.D.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-03.
Bakaláři - žákovská knížka
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 9 Boxmodel Martin Adámek.
Network Marketing NINJA by Daniel Sikora Jen málo lidí si uvědomuje, jak důležitá v podnikání je dobrá nálada a pozitivní atmosféra kolem Vás.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Vytvoření hypertextového odkazu
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Přístup do školní sítě z domu Josef Doležal 7.B
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Samostatná práce 2 Tabulky, seznamy, formuláře. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML konstrukcí –Tabulka –Seznam –Formulář.
Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Jaroslav Kudr pro OATGM
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Tvorba webových stránek – registrace domény
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
Tvorba webových stránek
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek

TNPW1, cvičení – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 2 Připojení ke školním serverům přes SFTP Návod k webhostingu UHK: – –(odkaz naleznete také na ) –pro přístup na W se připojte k lide.uhk.cz

TNPW1, cvičení – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 3 Bodovaný úkol – dnešní zadání Vytvořte validní XHTML stránku s "registračním formulářem" s použitím následujících prvků: –Textové boxy: Jméno, Příjmení, Ulice, Obec, PSČ, , Login Jméno, Příjmení, Ulice, Obec, PSČ, , Login –Pole password: Heslo, Potvrzení hesla Heslo, Potvrzení hesla –Radio buttony: Pohlaví: muž - žena Pohlaví: muž - žena –Check box: Souhlasím se zasíláním reklamních sdělení Souhlasím se zasíláním reklamních sdělení –Combo box s jednou viditelnou položkou a možností výběru jedné položky: Věk: méně než 18 let / let / let / nad 50 let –Tlačítka: Submit, Reset Submit, Reset –Ve formuláři použijte vizuální ohraničení (Fieldset) s textovým popiskem "Registrační formulář" (Legend) Každý prvek formuláře vložte do tagu „label“ tak, aby šel prvek aktivovat i kliknutím na popisek, ne jen tabelátorem či kliknutím na prvek Na stránku vložte obrázek se snímkem obrazovky, dokumentujícím úspěšné připojení k Vašemu účtu na serveru lide.uhk.cz přes SFTP ohodnocení úkolu: 2 body

TNPW1, cvičení – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 4 Bodovaný úkol – obecná pravidla (i pro všechny budoucí úkoly) na stránku vložte odkaz pro ověření validity stránku umístěte na server (lide.uhk.cz) ověřte si validitu stránky – stránka musí být validní podle XHTML 1,0 Strict –odstraňte případné chyby odkaz pošlete em –příjemce martin.adamek –předmět „TNPW cvičení č.“ (a číslo cvičení, dle této prezentace) –do konce cvičení úkol můžete použít i jako součást semestrálního projektu –ale při cvičení se zbytečně nezdržujte vytvářením smysluplného obsahu stránky