Číslo kola výzvy: 02 Číslo a název globálního grantu: CZ.1.07/1.3.47 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Plzeňském kraji II Vyhlašovatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IV. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
VI. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Grafy MATEMATIKA 4. ROČNÍK Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_02.
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Prvočísla a čísla složená
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
Pokusy ve výuce přírodovědných předmětů CZ.1.07/1.1.26/
“IAAF KIDS’ ATHLETICS” DOPLŇKOVÉ DISCIPLÍNY KINDERIÁDY
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Útvar sociální prevence - dětské dopravní hřiště
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
Největší společný dělitel
Nejmenší společný násobek, největší společný dělitel
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
VY_42_INOVACE_379_ROVNICE Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM prosinec 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Zveme školy na okresní kolo ojedinělého projektu. Věříme, že Vaše výkony se přiblíží našim a možná zrovna na Vašem okresním kole započne svou kariéru.
Digitalizace výuky Příjemce
Konstrukce rovnoběžníku z trojúhelníku
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Autor: Mgr. Helena Nováková
KOORDINAČNÍ SCHOPNOSTI 1. BIOLOGICKÁ DETERMINOVANOST 2. SENZITIVNÍ OBDOBÍ – MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK 3. ÚZKÝ VZTAH S MOTORICKOU DOCILITOU 4. JEMNÁ A HRUBÁ MOTORIKA,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
JEDNOKOLKA A SKÁKACÍ BOTY Zpracovala: Mgr. Daniela Benešová, Ph.D. Číslo kola výzvy:02 Číslo a název globálního grantu: CZ.1.07/ Další vzdělávání.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Statistický pohled na gymnázia v roce 2012/13 Michaela Kleňhová vrchní ředitelka sekce koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT Konference asociace.
ALPSKÁ KOMBINACE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA Základní škola Pardubičky
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada ředitelů škol a zařízení Libereckého kraje, 19.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
Podpora nadání na prvních stupních s důrazem na „malé školy“
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Basketbalová pravidla
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

Číslo kola výzvy: 02 Číslo a název globálního grantu: CZ.1.07/ Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Plzeňském kraji II Vyhlašovatel (ZS): Plzeňský kraj Žadatel: Západočeská univerzita v Plzni Název projektu: Inovace a modernizace vyučovacího procesu v povinné a nepovinné školní tělesné výchově Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.47/

Soutěž je určena 12 – 20 ti členným týmům dětí 6 – 12 let. Využívá se 10 m lana s dlouhou rukojetí (rukojeť je přibližně 60 cm dlouhá). Cílem soutěže je získat co nejvyšší možný počet bodu za přeskoky a za výměny skokanů uvnitř švihadla. Základní počty přeskoků se stanovují z počtu cvičenců uvnitř švihadla při zahájení soutěže a násobí se počtem přeskoků. (Pokud je uvnitř švihadla 10 cvičenců a přeskočí švihadlo 30x, mají 300 bodů. Pokud je ve švihadle 12 cvičenců a přeskočí 30x, tak získají 360 bodů.). Další body získává tým za tzv. výměny. Výměnou se myslí situace, kdy na konec zástupu vskočí do švihadla cvičenec, který přeskočí společně s týmem nejméně jedenkrát švihadlo a zepředu zástupu jeden cvičenec odejde. V průběhu výměn nesmí klesnout úvodní počet cvičenců ve švihadle. Jedna výměna je za pět bodů. Celkový počet bodů je součinem základních bodů a bodů za výměny. Skákání přes desetimetrové švihadlo

Štafeta čtyřčlenných týmů je složena z rychlostního skákání střídnonož a z dvojšvihů (pro kategorii nad 12 let) a pro kategorie do 11 let skákání střídnonož a přeskoky snožmo. Čtyři členové družstva stojí ve vymezeném čtverci s připravenými švihadly. Po ohlášení startovacích povelů začne skákat první z družstva střídnonož po dobu 30 s. Po výrazném povelu „switch“ (výměna) začne skákat druhý, který využívá rovněž přeskoku střídnonož po stejně dlouhou dobu. Třetí a po něm čtvrtý závodník skáče dvojšvihy, každý rovněž po dobu 30s (kategorie do 11 let realizuje základní přeskok snožmo). Cílem této discipliny je naskákat co nejvyšší možný počet přeskoků za 4x30 s. U skákání střídnonož se započítává pouze doskok pravé nohy. Rychlostní štafeta týmů

V této disciplíně závodí čtyři členové z družstva, kteří se vždy po 45 vteřinách střídají v přeskoku snožmo (pouze pro tento ročník soutěže) dvou dlouhých protisměrně se točících švihadel. Rozhodující je kvalitní nácvik předávky švihadel. Švihadla by se v ideálním případě neměla zastavit. Protože cvičenci v České republice s touto závodní disciplínou mají zatím malé zkušenosti, povolujeme pro první ročník soutěže skákání snožmo (v oficiálních rope skippingových soutěžích se tato disciplina realizuje přeskokem střídnonož a započítává se pouze doskok pravé nohy). Double dutch – speed