DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Advertisements

VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_16 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor

Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Popelka Česko- Slovenský projekt 9. B ZŠ A MŠ SNP6 ÚSTÍ NAD LABEM.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Gedeon měl vysvobodit Izraelce z rukou Midjánců. Na koho nejvíce spoléhal, že mu pomůže? NA HOSPODINA 2. Gedeon.
Proč pláčeš, maminko? Hudba: Percy Sledge "Ave Maria"
Moje království. Královská koruna Poloha Mé království se nachází ve Francii v Paříži.
SVATÝ VOJTĚCH Anežka Lhotová.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Co bylo úkolem Samuela? PŘEDÁVAT SLOVO OD HOSPODINA, POMÁHAT LIDEM ŘEŠIT OBTÍŽNÉ SITUACE 2. Co Izraelitům Samuel.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Čím byl David, jakou práci dělal? PASTÝŘEM 2. Co rád dělal při své práci? HRÁL NA CITERU A ZPÍVAL 3. Čeho je autorem,
Starověká Palestina.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Která vojska bojovala proti sobě?? IZRAELSKÁ A PELIŠTEJSKÁ (FILIŠTINSKÁ) 2. Jak se jmenoval obr, který bojoval v.
William Shakespeare. Král Lear 1606 Tragédie KRÁL Lear CordelieGonerilRegan KRÁL Gloucester Edgar Edmund.
Přemyslovci Vláda přemyslovských králů.
 Narozena roku cca 860  Zemřela roku 921 dne 15. září.  O původu S.L. existují dvě teorie: 1) Kristiánova legenda-S.L. byla dcerou pšovského knížete.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
2. V zajetí řádu klasicismu 3. Jen konat povinnost Ó krutý hlase cti! Čím přimět tě k té ráně! Pierre Corneille.
RANÝ STŘEDOVĚK.
26. Elijáš na hoře Karmel Po mnoha dnech, třetího roku, se stalo slovo Hospodinovo k Elijášovi: „Jdi a ukaž se Achabovi, chci dát zemi déšť.“ Elijáš.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
PODMĚT Mgr. Michal Oblouk.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Přemyslovci Vláda přemyslovských knížat.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
Staré pověsti české.
Putování přírodou Putování přírodou S Patem a Matem.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
♫ Zapněte reproduktory ♫ Zapněte reproduktory Pokračujte kliknutím.
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
V HLUBINÁCH DÁVNÝCH ČASŮ
1.Všichni v tento čas, | ó lidé, | svůj hlad živě vydejte, | rukou plesejte, | Bohu zpívejte, | zvučně jej chvalte! Neboť jest on Pán | všech nejvyšší.
Kde mají původ Velikonoce?
Lipany.  Lipany leží 4 km západně od Kouřimi.  První záznam o vesnici je z roku  Do české historie se zapsala bratrovražednou bitvou.  30.května.
Karel Čapek.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Starověká Palestina 6. ročník.
Karel Čapek.
Jonáš Biblické postavy. TVRDÁ HLAVA Jonáš, syn Amitajův, dostal slovo od Hospodina: "Vstaň a jdi do Ninive, toho velikého města, a kaž mu, neboť jejich.
1.Paralipomenon.
Další státní útvary na Předním východě Persie, Fénicie, Palestina.
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
Název materiálu: VY_32_vlastivěda, sada č. 1, 12 Hlavní události nejstarších Českých dějin - HUSITÉ A JEJICH VÁLKY Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
O ČEM KNIHA POJEDNÁVÁ KNIHA POJEDNÁVÁ O 4 HRDINECH KTEŘÍ SE PODRUHÉ VYDÁVAJÍ DO NARNIE.TAM POTKAJÍ MIRAZOVO VOJSKO.KTEŘÍ VĚZNÍ MALÉHO TRPAJZLÍKA.TEN JE.
ROZVOJ MUŽE - Ukázka. Roste : Zodpovědnost Dávání.
Housky z nebe. *1922 ve Vlkoši 2 starší sourozenci - Milena a Karel otec - přednosta na stanici matka - práce na statku.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává první část většího celku - Bible. Věnuje.
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_22.
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616 významný anglický básník a dramatik, klíčová postava moderního evropského dramatu Autorem materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autoři: Fojtík David Sobotka David
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Historie židovského Chrámu
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název : VY_32_INOVACE_2C44Čj6_Pověst
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Přemyslovci - opakování
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Velké historické bitvy starověku část 1. Řecko – Perské války
Velké historické bitvy starověku část 1. Řecko – Perské války
Velké historické bitvy starověku 1. část Řecko-perské války
David a Goliáš Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat
Dějiny Palestiny Judaismus.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Souvislá pedagogická praxe Bc. Lenka Ďurišová 2. ročník, NMgr. D-Zsv
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi

NĚKOLIK HISTORICKÝCH POZNÁMEK  Tento příběh se odehrává někdy kolem roku 1063 př. Kr.  David je mladý izraelský chlapec ( asi 23let), který pase stáda svého otce Jíšaje.  David je mladý izraelský chlapec ( asi 23let), který pase stáda svého otce Jíšaje.  Goliáš je pelištejský voják, vysoký 3,2 metry.

Jednoho dne se setkala pelištejská a izraelská vojska.

Za Pelištejce vystoupil obr Goliáš a vyzýval Izraelce k boji. Za Pelištejce vystoupil obr Goliáš a vyzýval Izraelce k boji.

Izraelský král Saul slíbil svou dceru za odměnu tomu, kdo porazí obra Goliáše. Izraelský král Saul slíbil svou dceru za odměnu tomu, kdo porazí obra Goliáše.

Mezitím izraelský chlapec David pase stáda ovcí svého otce. Mezitím izraelský chlapec David pase stáda ovcí svého otce.

Chránil ovce před lvem i medvědem. Chránil ovce před lvem i medvědem.

Do války také vstoupili Davidovi bratři. Do války také vstoupili Davidovi bratři.

Po určitém čase posílá otec Davida, aby se podíval na bratry a donesl jim jídlo. Po určitém čase posílá otec Davida, aby se podíval na bratry a donesl jim jídlo.

Když dorazil za bratry, uviděl Goliáše, jak se posmívá a vyzývá Izraelce k boji. Když dorazil za bratry, uviděl Goliáše, jak se posmívá a vyzývá Izraelce k boji.

David se rozhodl, že se s Goliášem utká. David se rozhodl, že se s Goliášem utká. Král Saul mu proto nabídl brnění a meč. Král Saul mu proto nabídl brnění a meč. David se však v tak těžké zbroji nedovedl pohybovat. David se však v tak těžké zbroji nedovedl pohybovat.

Vzal si raději hůl, prak a kamínky do praku. Vzal si raději hůl, prak a kamínky do praku.

Když obr Goliáš uviděl Davida, jak jde na něj s prakem a holí, začal se smát. Když obr Goliáš uviděl Davida, jak jde na něj s prakem a holí, začal se smát. David na nic nečekal, roztočil svůj prak a zasáhl Goliáše přímo do čela. David na nic nečekal, roztočil svůj prak a zasáhl Goliáše přímo do čela.

Goliáš padl k zemi a David mu usekl hlavu. Goliáš padl k zemi a David mu usekl hlavu.

Když to uviděli Pelištejci, dali se všichni na útěk. Když to uviděli Pelištejci, dali se všichni na útěk.

K O N E C