Projekt pro přestavbu zahrady Mateřské školy Hovorčovice, okres Praha-východ. T ermín realizace: 07-12/2014 Prezentace pro rodiče a občany obce Hovorčovic:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „VELKÁ HORNÍ MÍSTNOST“ (Lk 22,12)
KY. BY ZAHRADA CHLUMANY - vznik zahrady - cíl – ukázka tradičního venkovské prostoru – nabídka turistiky „na venkov“ – nabídka čerstvých lokálních produktů.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Blecha Antonín "Když manžel není po ruce„ Blecha Antonín "Když manžel není po ruce„
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Anotace: Tvoříme pozvánky Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup: žák píše správně.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
1 Divize Project Development ZELENÁ FILOZOFIE SKANSKA.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
ZŠ a MŠ Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Proměny zahrady – MŠ Nad Kazankou Vypracovaly: Bc. Vladimíra Barešová Ing. arch. Ivana Svatošová.
JARO 2014 V SANATORIU Prevence ● Životní styl ● Duchovní obnova.
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Podpora čistoty obce Mořice Kateřina Vosičková Martina Wagnerová.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
SPOLEČNÝ PROJEKT DĚTÍ, RODIČŮ, UČITELŮ A PŘEDSTAVITELŮ OBCE PŘÍRODNÍ ZAHRADA.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
DialogCB z.s. Riegrova 51, České Budějovice,
Veřejná schůze OV Hrádkov 6. února 2017
Kdy: VE STŘEDU Čas: odpoledne, OD 15,30 Bude potřeba: Zahradní nářadí-
Vazba na Operační programy
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Místo pro život - Dětské hřiště v Nečíni
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
Spolupráci na dobré věci.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Aktuální informace o projektu
Dětské hřiště „MEZI DOMY“
Klíčové aktivity projektu
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Mateřská škola Libiš okres Mělník
Transkript prezentace:

Projekt pro přestavbu zahrady Mateřské školy Hovorčovice, okres Praha-východ. T ermín realizace: 07-12/2014 Prezentace pro rodiče a občany obce Hovorčovic: dne

Organizace projektu Promyslet si rozmístění jednotlivých prvků na zahradě – viz nákres projektu. Promyslet si seznam potřebného materiálu a oslovit rodiče v představení projektu s žádostí o pomoc materiální či finanční. Rozdělit úkoly mezi kolegy a všechny zájemce. Zajistit potřebné nářadí a náčiní. Pokud budeme realizovat projekt jako rodinný- vymyslet další program pro děti (tvořivou dílnu).

Realizace projektu Rozdělit si rodiny do pracovních skupin. Kolegy využít jako poradce k jednotlivým budovaným aktivitám, mohou i aktivně pomáhat – je to společný projekt všech zúčastněných. Připravit zapojení dětí do pracovních činností, pokud jejich zájem opadne, realizovat s nimi naplánovanou tvořivou dílnu (mít k dispozici jednoho dospělého pro dohled nad dětmi). Připravit občerstvení pro všechny účastníky – dostatek jídla a pití. Připravit odměny jako poděkování za pomoc s realizací projektu. Sestavení harmonogramu a postupu prací v 07-12/2014.

Financování projektu Svépomocí za spoluúčasti rodičů – každý rodič něco zajistí, případně může poskytnout i finanční dar. Z provozního rozpočtu – prostředky od zřizovatele. Grantová výzva od „Nadace partnerství“, která je zaměřena na přírodní zahrady (osázení a částečná realizace). Sponzoringem – oslovíme partnery, předložíme jim zpracovaný projekt. Veřejná sbírka v obci – na podporu předškolního vzdělávání (jen se svolením zřizovatele).

Popis projektu 1. fáze – odstraňování, 2. fáze - tvoření Budeme tvořit: 1) Venkovní učebnu a terénní schody – dřevěné (bezbariérový přístup). Vedle sezení bude osazen strom „Muchovník“. 2) Altán – se stolem pro odkládání svačiny, pití; k využití jako čítárna; odpočívadlo pro rodiče, děti a všechny příchozí. Stěna altánu z venkovní strany směrem k tujím bude osazena háčky (vaky s předměty pro 3 tabule – viz bod 7). 3) Venkovní kuchyňka – pod převislým jalovcem (povrch – písek, dřevěné špalky s namalovanými vařiči, náznaky okýnek se záclonkou; na větvích – zavěšené kuchyňské nádobí – získané od maminek…to, co se jim již nehodí. 4) Pískoviště - nutné upravit okraje (nepravidelná prkna) a na okrajích budou nové fošny jako stolečky/sedátka, změna stínění, svislé prvky (sloupy) budou stejné jako ty, které budou použity dále v zahradě a na kopečku – spojující optický element. 5) Kopeček/mulda - terénní modelace, na které bude umístěna věž (nejvyšší bod), lezení, sítě, klouzačka, houpačka a v kopci bude umístěna roura pro dětskou průlezku. 6) Malé vodní hřiště – navazující na muldu, čerpání vody z omezeného rezervoáru – výuka „šetření s vodou“ – prostor z bílého písku v kombinaci s oblázky okolo něj (pod pískem černá nepropustná fólie).

Pokračování: 7) Tabule v thujích – využití svislých kmenů k zavěšení tabulí (1. tabule – na kreslení křídami, 2.tabule – sestavovaní puzzle (výplet): písmena, číslice, 3. tabule – zvuková (hustší výplet) – k zavěšení různých nástrojů, na které si děti mohou zahrát). 8) Dílna pro chlapce - spojená s domečkem na hračky (původní střecha domečku na hračky bude odstraněna) – střecha bude řešena celkově a bude zakrývat dílnu s domečkem dohromady, přičemž bude zakomponována tak, že střechou dílny bude prorůstat borovice, která zůstane neporušena. 9) Kompost – umístění v zadním rohu zahrádky za domečkem s hračkami. 10) Záhonky se zeleninou – kterou si budou pěstovat děti samy – různé výšky a formáty záhonků s bylinkami a zeleninou, popř. obilím, apod. 11) Vrbový domeček - průchozí, vstup/brána na cestičku mezi maliníky. 12) Divoký koutek - maliny u plotu a vedle vrbky – uprostřed povede cestička ústící k mini odpočívadlu („klidový koutek“) – plot bude kryt vrbovými proutky. 13) Motýlí záhon/koutek – hmyzí domeček, motýli, budleia – motýlí keře. 14) Telefonické spojení - propojení 3. míst potrubním telefonem (kuchyňka, venkovní dílna a věž). 15) Zajištění certifikátů - u vybraných zahradních prvků, ve spolupráci s firmou: Sportservis, Keteňská 1329/18, Praha 9. 16) Výsadba vítacího stromu - období 10/2014 (předcházet bude akce „Najdi jméno našemu stromu“) + tabulka se jménem stromu. Sázet budeme všichni.

Venkovní učebna s altánem, venkovní kuchyňka

Pískoviště

Kopeček/mulda

Venkovní dílna

Zeleninové záhonky

Vrbová brána a divoký koutek

Motýlí záhon, hmyzí domeček

CO BUDEME POTŘEBOVAT? nepravidelně opracované fošny opracované přírodní dřevěné sloupy drobný kámen, tzv. kačírek bílý písek oblázky cca 10 cm v průměru sud/nádoba na dešťovou vodu Okapový svod pro rozvod vody k H2O prostoru plastové trubky na potrubní telefonické propojení mulčovací kůru kulatina (dřevěné špalky různě vysoké (max 80 cm) ke kuchyňce vrbové proutky na výrobu vrbové brány a zastínění plotu zeminu/rašelinu betonová roura – průlezka pod muldou materiál na výrobu všech ostatních dřevostaveb netkanou textilii, apod. a také nářadí a náčiní k práci, dobrou náladu a hodně energie…