Základní kurz bazální stimulace 28. a (

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurz komunikace pro sestry v přímém kontaktu s pacientem
Advertisements

Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Způsobilost k výkonu povolání
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Inovační kurz kardiopulmonální resuscitace VFN v Praze
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Jazykové zkoušky City & Guilds YOUR PASSPORT TO SUCCESS.
Kurz argumentace a efektivní komunikace pro vedoucí NZP VFN v Praze lektorské zabezpečení: PhDr. Ivana Hospodářová Projekt „Další vzdělávání nelékařského.
Specializační vzdělávací program
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Další vzdělávání na SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Podpora poradců Podpora poradců
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Česká asociace adiktologů
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
ošetřovatelství a porodní asistence
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Vznik přípravného výboru pro „komoru nelékařských zdravotnických povolání“ Tisková konference Praha
Fakulta zdravotnických studií
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Vzdělávání ve zdravotnictví: migrace nelékařských zdravotnických pracovníků Mgr. Jana Mikulková ředitelka NCO NZO V Brně.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Odborná způsobilost pečující osoby v dětské skupině
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Mezinárodní den sester květen 2009
Zákon č. 96/2004 Sb. změny po X. novelizace v podobě
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Studijní program Ošetřovatelství
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Základní kurz bazální stimulace 28. a 29. 4. 2011 (8. 00-19 Základní kurz bazální stimulace 28. a 29. 4. 2011 (8.00-19.00) Vzdělávací centrum Luxor Poděbrady Tyršova 678/21 Poděbrady 29001 Akreditováno Ministerstvem zdravotnictví ČR, Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Garant: PhDr. Karolína Friedlová, Praxisbegleiter für Basale Stimulation in der Pflege, Registrační číslo lektora bazální stimulace®: 608, člen Mezinárodní asociace bazální stimulace INSTITUT Bazální stimulace, s. r. o. vzdělávací instituce akreditovaná MZ ČR, MPSV ČR a MŠMT ČR a Ministerstvem zdravotnictví Slovenské republiky J. Opletala 680 738 02  Frýdek-Místek mobil: 603 971 160 tel./fax: 558 434 920  Obchodní rejstřík: Krajský soud v Ostravě, oddíl C, vložka 24700 www.bazalni-stimulace.cz

Kurz je určen pro: poskytovatele sociálních služeb: Pro sociální pracovníky (další vzdělávání dle § 111, zákona č. 108/2006 Sb) a pracovníky v sociálních službách (vzdělávací program dle § 117a odst. 1 zákona č. 108/2006 Sb.) je kurz akreditován Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR poskytovatele zdravotní péče: nelékařská zdravotnická povolání dle zákona č. 96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních: všeobecná sestra dle §5; porodní asistentka dle §6, fyzioterapeut dle §24, ergoterapeut dle §7, logoped a psycholog dle §43, psycholog ve zdravotnictví dle §22. Pro tyto profese je kurz akreditován Ministerstvem zdravotnictví ČR, absolventi získají zvláštní odbornou způsobilost (12 kreditních bodů). lékaře speciální pedagogy, asistent pedagoga, učitel speciálních škol – pro tyto profese je kurz akreditován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy vychovatele

Cíle a témata kurzu Cíl akreditovaného kurzu: Získání teoretických vědomostí a praktických dovedností konceptu Bazální stimulace. Posílení schopnosti pracovníků ve zdravotních a sociálních službách zaznamenat, adekvátně reagovat a saturovat potřeby u klientů, u nichž je z jakýchkoli příčin změna,možnost komunikace, lokomoce a percepce. Schopnost sestavit pro klienta plán strukturované péče s ohledem na autobiografii klienta a implementaci všech členů týmu spolu s nejbližším sociálním okolím klienta. Pedagogická podpora augmentativní komunikace u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.

Co si přinést na kurz deku, karimatku, pohodlné oblečení, 2 žínky, ručník, froté ponožky a tělové mléko, index odbornosti.

Rozvrh 1. blok 8.00 – 9.30 hod 9.30 – 9.45 – přestávka

Cena kurzu Cena: 4.800 Kč Doklad o zaplacení kurzu prosím zaslat e-mailem nebo poštou nejpozději do 23. 4. 2011 Platbu proveďte prosím dle instrukcí na přihlášce. E-mail: tlamkova@dd-pdy.cz Tel.: 775 125 458 Kontaktní osoba: Eva Tlamková, vedoucí vzdělávacího centra Adresa: Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Vzdělávací centrum Tyršova 678/21 Poděbrady III 29001

Účastníci kurzu obdrží Mezinárodní certifikát platný v celé EU vystavený Mezinárodní asociací bazální stimulace. Dále obdrží osvědčení dle profesního zařazení: Akreditované profese u MZ obdrží certifikát o absolvování akreditovaného kurzu vydaný Ministerstvem zdravotnictví ČR. Pracovníci v sociálních službách (PSS) a sociální pracovníci obdrží Osvědčení o absolvování akreditovaného kurzu MPSV ČR. Speciální pedagog, asistent pedagoga a učitel speciálních škol obdrží osvědčení o absolvování vzdělávacího programu akreditovaném MŠMT ČR. Certifikáty a osvědčení budou zaslány ihned po obdržení z výše uvedených akreditovaných institucí, většinou tento proces trvá 4 týdny. Kompetentnost pro použití praktických technik konceptu ve výuce či v ošetřovatelské péči u lůžka nemocného v praxi lze získat jen absolvováním kurzu bazální stimulace. Koncept bazální stimulace má registrovanou ochrannou známku a autoři konceptu vytvořili strukturu vzdělávání lektorů, kteří zajistí relevantní vyškolení pracovníků integrujících koncept do praxe. Lektory kurzů jsou odborníci, kteří absolvovali několikaleté studium konceptu a získali certifikát lektora – Praxisbegleiter für Basale Stimulation in der Pflege a registrační číslo. Lektoři podléhají přísným licenčním pravidlům, jsou povinováni se dále v dané problematice vzdělávat na zahraničních kurzech a jsou autory konceptu podrobováni stálé kontrole. Koncept je takto právně chráněn před tím, aby nekompetentní osoba nepoškodila klienta v praxi. Způsob výuky: -informativně receptivní forma - frontální, skupinová výuka a výuka ve dvojicích - učení prostřednictvím objevování a vyhledávání - je kladen důraz na společné sdílení vědomostí a zkušeností - je podporováno vyjadřování vlastních názorů a myšlenek.