Historie počítačů Historie o počítačích. Anna Lustyková 8.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Von Neumannovo schéma počítače
Advertisements

Odtud vznikl název kalkulačka.
Historie počítacích strojů
Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Soutěž OfficeAréna 2012 –školní kolo
Od počátků až po současnost
HISTORIE POČÍTAČŮ I. VY_32_INOVACE_A3-01 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
Historie automatizace
J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech.
Přehled a vývoj elektronických počítačových generací
Historie počítacích strojů
Historie Počítacích strojů
Historie počítačů A) Předchůdci počítačů a) Abakus
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Historie počítačových strojů Eliška Hartvichová 8.B.
HISTORIE VÝPOČETNÍ TECHNIKY
HISTORIE A VÝVOJ POČÍTAČŮ
Historie výpočetní techniky Druhy počítačů
5. Historie výpočetní techniky
Počítače III – historie počítačů
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Nejsložitější integrovaný obvod
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
VY_32_INOVACE_A3-02 HISTORIE POČÍTAČŮ II. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU HISTORIE VZNIKU POČÍTAČŮ.
Historie počítačů „pravěk“.
Historie počítačů.
Historie výpočetní techniky
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_02_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Maturitní téma č.5 Historie výpočetní techniky a druhy počítačů
Ondřej Čepek Principy počítačů Ondřej Čepek
Výroky "Nemyslím si, že by na světovém trhu byla poptávka po více než pěti počítačích." (Thomas J. Watson, IBM, 1943) „Pro pokrytí celosvětových potřeb.
Historie výpočetní techniky
HISTORIE POČÍTAČŮ I předchůdci počítačů
Historie výpočetní techniky, druhy počítačů
Historie počítačů Lenka Kohnová 1.ročník sovc
Počítač univerzální stroj na automatické zpracování informace programovatelný - program určuje využití (univerzalita) program - skupina příkazů, kterým.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Historie počítačů.
UM_NM_I_PS14. Jak zkoumat „komputerizaci kultury jako celek“? Genealogie nových médií „Nástup tištěných publikací ovlivnil jen jednu oblast kulturní komunikace.
UM_NM_I_PS12. Jak zkoumat „komputerizaci kultury jako celek“? Genealogie nových médií „Nástup tištěných publikací ovlivnil jen jednu oblast kulturní komunikace.
INFORMATIKA Historie pc.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Historie počítačů Historie počítačů se odvíjí od historie matematiky. Už starověké civilizace měly svoje počítadla – například (vznikl přibližně před.
Inf Historie počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Historie výpočetní techniky, druhy počítačů
Historie výpočetní techniky
Historie počítačů (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
John von Neumannova koncepce. John von Neumann  Narozen 28. prosince 1903 Budapešť Rakousko-Uhersko  Zemřel 8. února 1957 Spojené státy americké.
Informační a komunikační technologie 3. Historie počítačů I. Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_05_HISTORIE_VYPOCETNI_TECHNIKY.
Historie výpočetní techniky od počítadla po počátek 20. století.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_NEUMANN_S1.
Historie počítačů. Jednoduchá počítadla  Abacus  praděpodobně 600 let staré  umožňuje počítat základní matematické oprace.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Historie výpočetní techniky druhy počítačů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Historie ICT – automatizace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
UM_NM_I_PS15.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Historie výpočetní techniky
HISTORIE POČÍTAČŮ I. VY_32_INOVACE_A3-01 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
UMNM_I_PS17.
Předmět: Informatika Ročník: VII. Tématický celek: Základy práce s PC
Historie počítačů.
Historie výpočetní techniky
Transkript prezentace:

Historie počítačů Historie o počítačích. Anna Lustyková 8.A.

Abakus Abakus či-li počítadlo byla mechanická pomůcka usňadňující výpočty. Výpočet spočíval v přesouvání počtářských kaménků určitého řádu z jedné strany abaku na druhou.

Mechanické počítací stoje Děr ný štítek se stal prvním médiem pro zápis dat. Přišel s ním Joseph Marie Jacquard kolem roku 1805. Sestrojil také automatický tkalcovský stav, kde děr né štítky používal pro řízení tkaní vzorů. Štítky byly celých 140 let základními paměťovými médii. Děrný štítek na tkalcovském stavu

Charles Babbage Charles Babbage sestrojil spíše se pokoušel sestavit „Analytical engine“, který mě být schopen jakékoli numerické výpočty dle zadaného programu. Chod celého stroje měl zajišťovat program na děrném štítku. Umožňoval totiž podmíněné skoky a používání podprogramů. Celý stroj se podařilo sestrojit o sto let později. Je zřejmé, že Babbageův stroj byl nadčasový a kdyby měl Babbage možnost použití elektronek, jistě by tento stroj sestavil.

Analytical engine Analytický stroj

Sčítání obyvatel roku 1890 v USA Herman Hollerith, americko-německý statistik, pracoval pro americký Úřad pro sčítání obyvatel na ambiciózní zakázce - jeho stroje měly umožnit zpracování obrovského množství dat o obyvatelstvu země během pouhých dvou a půl let. Herman Hollerith navrhl mechanismus pro mechanickou analýzu údajů uložených na děrných štítcích. Heman Holleith

John von Neuman John Ludwig von Neumann se narodil v rodině bohatého maďarského bankéře. Od malička už projevoval známky geniality. Říká se o něm, že v šesti letech byl schopen s otcem žertovat ve starořečtině a zpaměti uměl dělit osmimístnými čísly. Od dvanácti let ho soukromě učil nejlepší profesor matematiky z budapešťské univerzity.Zemřel roce 1957-umírá na rakovinu.

Sálové počítače Mainframe computery sice vznikly již před nějakou dobou, ale stále v praxi fungují a ještě chvíli s největší pravděpodobností fungovat budou. A co to mainframe computer vlastně je? Úplně nejobecněji lze říci, že je to asi nejvýkonnější dostupná univerzální výpočetní technika.

První počítač 12. srpna 1981 byl oficiálně představen první počítač IBM 5150. Uvedení ale ani zdaleka neodpovídalo tomu, že na dalších 25 let tyto počítače zaplaví trh - obrovský úspěch nikdo neočekával. IQ 150-151

Součastnost počítačů Tablety Počítače Mobily Notebooky