UNIV 2 KRAJE ve Střední škole živnostenské Sokolov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
REKVALIFIKACE - základní segment VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Organizační struktura
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
LIGS University a €PA Praha, Historie LIGS University v České republice od roku 2006 mateřská universita v USA, na Hawaii držitelka akreditací,
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Podpora procesů uznávání
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

UNIV 2 KRAJE ve Střední škole živnostenské Sokolov

Sokolov - hlavní budova Žákovská ulice 716, Šenvert

Sokolov Komenského ulice

Škola v Kynšperku nad Ohří

Domov mládeže v Sokolově

Školní rok 2011/2012 Počet žáků Počet zaměstnanců Z toho počet učitelů teorie - 56 učitelů OV - 32 vychovatelé 7 PP 95 NP 42

UNIV 4 programy Začlenění pomocných pracovníků do pracovního procesu i s využitím PC a CNN (zpracování dřeva) Kuchař Číšník Osoba samostatně výdělečně činná

MÍSTNÍ CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Pro ÚP Sokolov : – šička – prodavačka – kosmetička – základy podnikání – základy dřevařské výroby

další využití UNIV- projekty OP Lidské zdroje a zaměstnanost Projekt Více vědět a umět – lépe se uplatnit Programy UNIVu jako základ pro projekt Příprava teplých pokrmů Základy jednoduché obsluhy

UNIV 2 3 programy dalšího vzdělávání 1. Základy anglického jazyka (odpilotováno) ( Ing.Provázková, Mgr.Havlenová) 2. Internet a informační média, digitální fotografie (připraven k pilotáži) ( Mgr.Grafnetter, St.Černý) 3. Finanční gramotnost (dokončuje se) (Bc.Petrovičová, Ang.Klímová)

Základy anglického jazyka Délka – 100 vyučovacích hodin Modul A (základní) – Abeceda, sloveso být a mít, pozdravy Modul B – Rodina, povolání, koníčky, strukturovaný životopis Modul C – V obchodě, v restauraci. Modul D – Cestování a ubytování Modul E – Nepravidelná slovesa, počasí, četba Modul F – Anglicky mluvící země – Velká Británie, USA.

Uchazeči - začátečníci nebo velmi mírně pokročilí Pilotní ověřování – od do Počet účastníků – 10, NP Způsob výuky – 4 x týdně po 2 vyučovacích hodinách Lektorky - tvůrkyně programu Ukončení - každý modul závěrečná zkouška Sociální partneři - fyzické osoby – učitelé AJ Certifikát o absolvování kurzu Cíl : osvojení si některých základních frází a slovní zásoby anglického jazyka. Získání alespoň základních znalostí pro profesní růst a lepší uplatnitelnost na současném trhu práce.

DOTAZNÍKY A) Dotazník před absolvováním kurzu: Motivace – získání další dovednosti v pracovním zařazení a nové dovednosti při cestování Největší překážky : obavy z učení obavy z nedostatku času na učení, na přípravu obavy z nedostatku času na rodinu Prvotní ostych překonán Veselá, až humorná nálada B) Dotazník po absolvování kurzu: pro většinu časově náročné, ale dokončili všichni, hodnocení kladné, kladně hodnocena atmosféra kurzu

Záběry z výuky

INTERNET A INFORMAČNÍ MÉDIA, DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Uchazeči – ukončené základní vzdělání, základní znalost práce na PC, základní vědomosti o fotografování a o pořizování videa Forma studia – prezenční Délka studia – 100 hodin (min.80% docházka) Organizace výuky – 2 x týdně po 4 vyučovacích hodinách Sociální partneři - fyzická osoba - fotoamatér + bývalý učitel ICT ze ZŠ 4 povinné moduly : Fotografie 1 – umět pořizovat kvalitní fotografie Fotografie 2 - úprava fotografie a její použití v prezentaci Video 1 - umět pořizovat videozáznamy Video 2 - úprava pořízeného záznamu a jeho použití v prezentaci Každý modul má 25 vyučovacích hodin a je zakončen závěrečnou prací

Modul – VIDEO 2 Zpracování a střih videa Doplnění videa o efekty Kompilace a uložení videa do PC nebo na záznamové medium Výběr formátu a konverze videa dle účelu použití Výběr internetového serveru pro prezentaci hotového videa Nahrání videa na server Vytvoření a vhodná prezentace odkazu k videu na serveru Pilotní ověřování – od března 2012 – zájemci ze zaměstnanců škol Cena za kurz na jednoho účastníka – 3.050,-Kč při počtu 10 účastníků

Finanční gramotnost V současné době se kurz připravuje Délka kurzu vyučovacích hodin Organizace výuky – 2x týdně po 4 hodinách Pilotní ověřování – od dubna 2012 Zájemci o kurz – azylový dům Sokolov (matky s dětmi), NP, učitelé OBN ze ZŠ Sociální partneři – zaměstnankyně z azylového domu a armády spásy Autorky programu = lektorky kurzu

Využití programů UNIV 2 12 PP - „lektorské dovednosti“ Všechny 3 kurzy – akreditace MŠMT Nabídka – školám, ÚP, azylovým domům, vlastním zaměstnancům Využití programů v DVPP našich i cizích PP Zviditelnění školy, otevření školy veřejnosti Spokojenost absolventů kurzů Spokojenost tvůrců a lektorů (šuplík, finance)