Bezpečné cesty do školy Výsledky dotazníkového šetření a školního mapování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 14_ Místo, kde žijeme Bezpečné přecházení
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Oprava vozovky silnice II/468 (ulice 1. máje, Jablunkovská) termín: 24
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Vyhodnocení dotazníku pro žáka. S kým obvykle jezdíš do školy?
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Jak tunel Blanka promění okolí Pražského hradu
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
• Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy •
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
Zklidňování dopravy příklady dobré praxe
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
BEZPEČNOST DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
Víceúčelové pruhy (Advisory cycle lane)
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Bezpečné cesty do školy
Průzkum dopravního chování a Mapování nebezpečných míst v okolí ZŠ Švehlova, Praha 10 Leden – únor 2013 Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Bezpečnost silničního
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
K u d y n a a k c i a c o t a m k d e b u d e a u t e m a l e i j i n a k 112.6km, 1h17min Do centra 113.1km, 1h19min Do Bynova Poslední barák pod lesem,
VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
NAVRHOVÁNÍ STAVEB PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB NEVIDOMÝCH A SLABOZRAKÝCH OSOB Doporučený standard technický (ČKAIT) z r Nezajištěný prostor –
Opatření ke zklidňování na místních komunikacích
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
Bezpečné cesty do školy Základní škola Praha 3, Jeseniova ul. 2400/96 školní rok 2008/2009.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
Dětské dopravní hřiště Liberec
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Blízké okolí školy I. Šablona : V/2 Sada: 3 Ověření ve výuce: Třída: 1 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška METODIKA BEZPEČNOSTNÍ INSPEKCE 2 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta.
PODZIM na SILNICÍCH - chodci + cyklisté = nechránění účastníci - chybí pud sebezáchovy - zejména horší viditelnost (tma, mlha, déšť…..) - změna povrchu.
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Vítejte. Ke škole bezpečněji Projekt:Cíle projektu  Vize projektu vznikla od samotných žáků školy ZŠ Krátká v Klášterci nad Ohří, s cílem zvýšit bezpečnost.
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
Eva Gregorová Dopravní psychologie 2
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
BOZP, BESIP VY_32_INOVACE_1C_12 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Červená, oranžová, zelená – jedeme!!!
Krajské ředitelství policie hl. m
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Bezpečné cesty do školy
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Krajské ředitelství policie hl. m
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

Bezpečné cesty do školy Výsledky dotazníkového šetření a školního mapování

Účast  Naši školu navštěvuje celkem 448 žáků.  Dotazníkového šetření se zúčastnilo 86% žáků.  Dotazníkového šetření se zúčastnilo 74% rodičů.

Vyhodnocení dotazníků a školní mapování

Jak se žáci dopravují do školy?

Je cesta do školy bezpečná? Žáci Rodiče

Proč si děti a rodiče myslí, že je cesta do školy nebezpečná?  v některých ulicích chybí přechody (Národní obrany, Verdunská, Českomalínská, Puškinovo náměstí, Československé armády X Eliášova)  zaparkovaná auta (špatný rozhled, výhled)  velký provoz aut  intervaly na semaforech (Československé armády)  Kulaťák – Vítězné náměstí (4 jízdní pruhy vozovky, tramvajový pás)  hlídaný přechod u školy (absence policistů)

Dopravuje se Vaše dítě do školy samo?

Vozíte do školy dítě autem?

Jak se ráno dostáváš do školy?

Jak se dostáváš ze školy?

Co dětem braní v cestě do školy pěšky, MHD na kole či koloběžce?  při chůzi pěšky se rodiče bojí o děti (nebezpečná cesta)  pro koloběžky není v Bubenči a v Dejvicích ideální povrch. Tato dlažba drncá (otřásá) koloběžkou = nebezpečné  aby děti mohly jezdit, muselo by být ve škole místo na uskladnění více pruhů pro cyklisty (cyklo pruh v Terronské není dostatečně bezpečný)

Jsi spokojen/a s fungováním MHD v okolí školy?

MHD v okolí školy  12% dětí ráno jezdí do školy MHD  22% dětí jezdí ze školy domů MHD  autobusy, tramvaje a metro jezdí převážně na Dejvickou

Jsi spokojen/a s dopravní situací v bezprostředním okolí školy?

Dětem se nelíbí:  spousta aut  psí výkaly na travních plochách  absence policistů na přechodu u školy  auta u přechodů (špatná viditelnost) Děti by chtěly:  více laviček  bezpečnější školní dvůr  více pruhů pro cyklisty  možnost bezpečného uložení kol a koloběžek u školy

Jak jste spokojeni s dopravní situací v bezprostředním okolí školy?

Rodičům se nelíbí:  zaparkovaná auta u přechodů (není vidět do vozovky)  výjezd ze dvora školy (nebezpečí při přejíždění přes chodník)  málo přechodů Rodiče chtějí, navrhují:  více retardérů v okolních ulicích školy  více semaforů na přechodech v okolí školy  Jednosměrné ulice okolo školy (Sukova ulice)  snížení rychlosti na ulici Československé armády ( nyní rychlost 50 km/h - bohužel nedodržovaná)

Líbí se vám, jak vypadá prostranství před školou? DětiRodiče

Rodičům a d ětem se nelíbí:  nebezpečný výjezd aut ze dvora školy  výkaly po psích mazlíčcích v travnatém prostoru  Rodiče a d ěti by chtěli:  delší zábradlí  lavičky

Pro blé m Počet žákůMístoPopis 1163Přechody u Vítězného náměstíNebezpečné přechody v místě Vítězného nám. 27PodbabaNebezpečné a nepřehledné keře, pochybné osoby 3118Semafor Čsl. armády X V. P. ČkalovaOranžová pro řidiče znamená zrychli, ne zastav, krátký interval 484Přechod Čsl. armády X EliášovaČasté nehody, rychlá auta, chybí semafor 5341Přechod Sukova uliceZaparkovaná auta brání ve výhledu, nepřehlednost 676Přechody přes ulici Terronská Od začátku školního roku zvýšení provozu, řidiči si krátí cestu zde, protože Jug. partyzánůje zúžená do 1 pruhu 789Jugoslávských partyzánůRychlá auta, málo přechodů se semafory, 4 proudová silnice 8102Přechod přes Čsl. armády (před Sushi bar)Krátký interval na přecházení 925Přechody přes ulici KorunvačníNebezpečné přechody, spousta aut 1063U hotelu Crown PlazaNebezpečné přecházení, nepřehledné 117Svatovítská X WuchterlovaSmytý přechod 129Goetheho (u nádraží)Neexistující chodník 1365 Ostrůvek na Dejvické při setkání ulic Jaselská, V. P. ČkalovaZaparkovaná auta, špatná viditelnost, nebezpečné křižovatky 1457V. P. Čkalova X Národní obranyNebezpečná křižovatka, zaparkovaná auta (nepřehlednost) 15298Přechod Terronská u školyČastá absence policistů 1618 Puškinovo nám. Při setkání ulic Českomalínská, ŠtursovaCesta ze školy na vlak, chybějí přechody 1731Národní obrany X Čsl. armádyZaparkovaná auta (nepřehlednost), odbočování aut z Čsl. armády 1814 Puškinovo nám. při setkání ulic Uralská, RaisovaChybí přechod Popis

Kritická místa  1 – přechod Terronská a Sukova ulice, přes zaparkovaná auta není vidět  2 a 3 – Krátký interval na přechodech přes Čsl. armády  4 a 5 – Vítězné náměstí, hustý provoz bez semaforu

1 – Přechod Terronská a Sukova ulice

2 a 3 – krátké intervaly na Čsl. armády

4 a 5 přecházení Vítězného náměstí

Výjezd ze školního dvora