FATCA – co nás čeká ze strany IRS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regulace a dohled nad bankovním systémem
Advertisements

Ekonomická gramotnost
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Investiční společnosti a podílové fondy
Evropská soukromá společnost s r. o
Obchodní společnosti.
Zákon FATCA v ČPP červenec 2014.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
Financial Transaction Tax: aktuální vývoj IFA, 8. října 2013 Petra Pospíšilová.
Mezinárodní finanční trhy Karel Brůna Katedra bankovnictví a pojišťovnictví, VŠFS.
Registr dlužníků státu
Bankovní obchody Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Pravidla pro poskytování nepeněžitých vkladů Zjistitelnost a hospodářská využitelnost ve vztahu k předmětu podnikání Musí být splaceny před zápisem výše.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Cenné papíry peněžního trhu
Financial Transaction Tax IFA, 13. prosince 2011 Petra Pospíšilová.
BANKOVNICTVÍ Depozitní obchody.
Burzovní obchody. Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři,
Přehled funkcí rejstříku, veřejná a neveřejná část AEM Pavel Hruška.
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Rozpočty územních samosprávných celků
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 19. března 2014.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Kolektivní investování
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Obchodní společnosti jako právní formy podnikání
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
UC_A1_Základy účetnictví
Téma: Účtování v rámci účtové třídy 1
= kapitálová obchodní společnost - společníci = akcionáři se na ní podílejí poskytnutým kapitálem (přičemž samotný chod řídí profesionální management)
Právní procesy.
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
Finanční výkazy obchodních společností
Charakteristika a členění bankovních produktů
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Obchodní společnosti a jejich finanční výkazy
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Mezinárodní spolupráce při správě daní Mgr. Michal Tuláček 9. listopadu 2015.
BURZY BURZY – druhy, způsob obchodování. lat. bursa – výměna 1531 – Beurs, Antverpy – obchodování směnkami, zlatými a stříbrnými mincemi – New York,
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Finanční trhY peněžní trhy kapitálové trhy.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Několik odborných pojmů k tématu.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Kolektivní investování
Informace pro externí administrátory
Transkript prezentace:

FATCA – co nás čeká ze strany IRS Petra Pospíšilová

Základní informace Foreign Account Tax Compliance Act schváleno na jaře 2010 s termínem implementace od 1.1.2013 od té doby několik upřesňujících informací, další jsou očekávány podávání informací o účtech a prostředcích amerických občanů u finančních institucí v celém světě donucovací prostředek srážková daň („sankce“) z příjmů z amerických zdrojů aplikace na celé holdingy (affiliated group)

Základní informace kdo má reportovat čí údaje mají být reportovány finanční instituce mimo území USA všechny osoby, které jsou příjemci vkladů nebo pro ostatní spravují finanční aktiva, a tato činnost pro ně představuje významnou část jejich podnikání, investují do cenných papírů, komodit, účastí či podílů, nebo s nimi obchodují; tj. zejména banky pojišťovny investiční fondy čí údaje mají být reportovány US resident US company

Základní informace finanční účty povinnosti reportujících osob depozitní účet, svěřenecký účet, majetkový podíl (podíl na vlastních či cizích zdrojích) ve finanční instituci, jiný než veřejně obchodovatelný podíly povinnosti reportujících osob identifikovat americké residenty (FO i PO) stávající účty nové účty identifikovat tzv. recalcitrant clients reportovat údaje o amreických residentech ukončit smlouvy s recalcitrant clients srazit srážku u nespolupracujících osob z US příjmů s tzv. „passthru payments“

Základní informace reportované údaje jméno, adresa a DIČ (TIN) amerického residenta jméno, adresa a DIČ (TIN) právnické osoby s podstatným americkým vlastníkem číslo účtu zůstatek účtu hrubé příjmy a výplaty z účtu

Hlavní problémy implementace FATCA v podmínkách ČR zákon o bankách zákon o ochraně osobních údajů platby daní „nečeskému“ správci daně extrateritoriální účinky obecně

Přístup EU a ČR k implementaci FATCA jednání s IRS na různých platformách nevládní organizace EU OECD podobné legislativní problémy ve všech standardních právních systémech příprava mezivládního řešení modelová smlouva pro implementaci FATCA US&UK smlouva jednání na úrovni OECD o technickém řešení další časování nejasné

Děkuji za pozornost www.csob.cz Infolinka 800 300 300 Člen skupiny KBC Petra Pospíšilová ředitel útvaru Daně +420 731 423 975, prijmeni@csob.cz www.csob.cz Infolinka 800 300 300 Člen skupiny KBC