10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR
Advertisements

ministra obrany České republiky
Moc výkonná I Prezident VY_32_INOVACE_ 07 - Moc výkonná I.
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Občanská výchova 9. ročník
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Organizační a řídící struktury
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Pro OS ČR/AČR ? Fabian BAXA CBVSS Univerzity obrany Brno.
Věznice Heřmanice Souvislá praxe
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Veletrh IDET 2007 Motto prezentace: „Armáda České republiky - profesionální, moderní, připravená“ Obsahová náplň prezentace: a) Vycvičenost, odbornost,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Bezpečnostní a obranná politika státu
RNDr.Pavel Štalmach, MBA
Bezpečnostní systém České republiky
Armáda České republiky Vypracovala: Lucie Adamčíková Lenka Maléřová.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceStát a jeho představitelé Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje státní.
Bezpečnostní politika České republiky JPM264
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Moc výkonná Pavel Šuranský.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Exekutiva a justice VkO 9.
1 Vyhodnocení splnění hlavních úkolů Armádou České republiky v roce 2007 Generální štáb Armády České republiky.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
MILNÍKY ČESKÉ BEZPEČNOSTNÍ POLITIKY V LETECH 1990 – 2009
Úřad vlády České republiky Rada vlády pro udržitelný rozvoj Úřad vlády České republiky, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1, telefon: ,
Financování kapitol státního rozpočtu II
Organizace veřejné správy
Sociální zabezpečení EU Administrativa. Administrativní komise úkoly vyřizování administrativních otázek a otázky interpretace vyplývající z tohoto nařízení.
Stát Tříprvková teorie –G. Jelinnek Území Obyvatelstvo
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
1 Školení starostů obcí Královéhradeckého kraje Krajské vojenské velitelství Hradec Králové.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hospodaření s majetkem státu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
JÁ JAKO OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY ZS1BP_PIV4, jaro 2015 Mgr. Kateřina Mrázková, Ph.D.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
Vedoucí oddělení strategie a doktrín CBVSS UO Brno
Kybernetická obrana české republiky
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Výchova k občanství Moc výkonná
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Armáda, bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Organizace veřejné správy
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
10 pilířů reformy Policie ČR
Organizace a řízení logistiky
Organizace a řízení logistiky
Bezpečnostní politika ČR
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
První čs. republika.
Příprava občanů k obraně státu …
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR

(Ing. Bohuslav PERNICA, Ph.D. (SBP CESES FSV University Karlovy) doc. PhDr. Zdeněk KŘÍŽ, Ph.D. (Fakulta sociálních studií Masarykovy universita) 2

„Ministerstva se ve veškeré své činnosti řídí ústavními a ostatními zákony a usneseními vlády.“ 3

4 datumusn.název usnesení A k Analýze požadovaných schopností, cílové struktury a složení ozbrojených sil České republiky B ke Koncepci výstavby profesionální Armády České republiky a mobilizace ozbrojených sil České republiky C o Koncepci výstavby profesionální Armády České republiky a mobilizace ozbrojených sil České republiky, přepracované na změněný zdrojový rámec D Transformace resortu Ministerstva obrany České republiky EBílá kniha o obraně České republiky

 A: „Vzdělávací potřebě ozbrojených sil bude přizpůsobena struktura vzdělávacích zařízení. Bude ji tvořit Univerzita obrany, vojenská střední škola, vojenská resortní škola a výcviková střediska.“  B: „Ředitelství pro výcvik a doktríny bude podřízena Vojenská akademie, výcviková základna, 4 střediska obsluhy výcvikových zařízení a prapor zabezpečení. Součástí Vojenské akademie bude rovněž Institut jazykové přípravy, Centrum simulačních a trenažérových technologií, Institut dopravní výchovy, Odborná škola Vojenské policie, Středisko odborné přípravy OPZHN (COE) a další specializovaná vzdělávací a výcviková zařízení.“  V květnu 2010 zrušen RMO 20/1996 zřízení resortní školy a transformace Velitelství výcviku – Vojenská akademie na výcvikovou „brigádu“. 5

 D (část 6.2, úvodní část/první odstavec): „V průběhu roku 2008 je u organizačních útvarů MO a vybraných přímo podřízených organizačních útvarů MO plánováno provedení procesního, organizačního, funkčního a informačního auditu. Jeho cílem je zefektivnění fungování MO při plnění hlavních úkolů OS ČR. “  D (část 6.2, úvodní část/poslední odstavec): „Cílová organizační struktura GŠ AČR a jeho PPVÚZ, cílová organizační struktura společných sil a sil podpory je uvedena v příloze č. 3.“ 6

7

§ 7, odst. 3 a 4 z.. č. 219/1999 Sb., o ozbrojených silách České republiky:  „Součástí ministerstva je Generální štáb Armády České republiky, který zabezpečuje velení armádě. V jeho čele je náčelník Generálního štábu Armády České republiky (dále jen "náčelník Generálního štábu").  Náčelníka Generálního štábu jmenuje prezident na návrh vlády a po projednání ve výboru Poslanecké sněmovny příslušném ve věci obrany. Prezident ho také na návrh vlády odvolává. Náčelník Generálního štábu je podřízen ministrovi.“ § 2, odst. 2 a 3 z.. č. 219/1999 Sb., o ozbrojených silách České republiky  „…v čele vojenského útvaru je velitel.“  „… v čele vojenského zařízení je náčelník, vedoucí nebo ředitel (dále jen "náčelník")“ V roce 2010 bylo zřízeno velení AČR, v jehož čele je náčelník Generálního štábu. 8