č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
EVROPA – státy (43+KOSOVO)
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Evropské vlajky 5. ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Autor výukového materiálu:
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín POLITICKÁ MAPA EVROPY 1.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Obyvatelstvo EVROPY EU – OP VK – III/2 ICT DUM 2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Evropa Jan Šafařík Daniel Jindřichovský Informace o Evropě 2007.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
VY_52_INOVACE_03/2/27_ZEMĚPIS
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI39 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Státy Evropy regionální dělení.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.
Nerostné suroviny Evropy
EVROPSKá UNIE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: DOMOV
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Členské státy a jejich hlavní města
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
PŘÍRODNÍ HRANICI MEZI RUMUNSKEM A BULHARSKEM TVOŘÍ PŘEVÁŽNĚ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_130 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
REGIONY EVROPY
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
EVROPA. MAPA STÁTY ZÁKLADNÍ INFORMACE 2. nejmenší světadíl 2. nejhustěji osídlený 731 milionů obyvatel 50 států Západní, Střední, Východní, Severní,
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
VY __ III/2__INOVACE _ 239. Toto je mapa světa. Je zde vyznačen světadíl Evropa, kde leží i naše ČR. Evropa je rozdělena do několika částí, naše ČR.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
EVROPA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_01_Evropa Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
EVROPA politická mapa 50 nezávislých států (včetně euroasijských států Rusko, Turecko, Kypr a Kazachstán.
EVROPA – státy (43+KOSOVO)
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník

Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník č. název Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník anotace Žáci si opakují své základní znalosti o České republice a Evropě. Testovou formou si ověřují znalosti na daná témata. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – vyhledat na mapách jednotlivé kraje České republiky a charakterizovat hospodářské poměry, přírodní zvláštnosti a kulturní zajímavosti – charakterizovat polohu, rozlohu, přírodní, kulturní, společenské, politické a hospodářské poměry vybraných světadílů, oceánů a vybraných států druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Kombinované ročník 9. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika Česká vlajka je tvořena trojicí barev – červenou, bílou a modrou. České republice se často přezdívá „Srdce Evropy“. Česká republika se dělí na tři části: Čechy, Moravu a Slezsko. Hlavním městem České republiky je Praha. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika Česká republika je tvořena převážně horskými oblastmi. (na mapě oranžové) Česká republika má několik důležitých pohoří: Krušné Hory Krkonoše Šumava Česká republika má dvě velké nížiny (bílé a zelené na mapě): Polabská nížina Moravské úvaly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika Česká republika sousedí se čtyřmi státy: Německo Polsko Slovensko Rakousko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika - kontrola Jaké barvy má vlajka České republiky? Dokážeš jí nakreslit? Jak se jmenuje hlavní město České republiky a najdeš jej na mapě? Na jaké části se Česká republika dělí? S jakými státy Česká republika sousedí? Dokážeš vyjmenovat české nížiny? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Evropa Evropa je druhý nejmenší světadíl na světě. V Evropě vznikla Evropská Unie (EU). Evropská Unie je mezinárodní společenství evropských států Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Evropa Evropa se dělí na několik oblastí: Západní Evropa Střední Evropa Východní Evropa Severní Evropa Jižní Evropa Jihovýchodní Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Západní Evropa Nejvyspělejší část Evropy Nejbohatší část Evropy Všechny státy jsou součástí EU. Do západní Evropy patří: Belgie Francie Lucembursko Nizozemsko Monako Irsko Velká Británie Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag-63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag&qo=11 Mapa - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech-Republic-188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20map&qo=70 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Střední Evropa Německo je nejvyspělejší část střední Evropy. Většina států patří do EU. Do střední Evropy patří: Slovinsko Rakousko Německo Švýcarsko Lichtenštejnsko Maďarsko Polsko Česko Slovensko Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag-63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag&qo=11 Mapa - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech-Republic-188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20map&qo=70 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Východní Evropa Druhá nejchudší část Evropy. Většina států nepatří do EU. Do východní Evropy patří: Bělorusko Moldavsko Rusko Ukrajina Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag-63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag&qo=11 Mapa - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech-Republic-188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20map&qo=70 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Severní Evropa Velmi vyspělá a bohatá část Evropy. Stejně jako západní Evropa. Většina států patří do EU. Do severní Evropy patří: Dánsko Estonsko Finsko Island Litva Lotyšsko Norsko Švédsko Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag-63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag&qo=11 Mapa - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech-Republic-188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20map&qo=70 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Jižní Evropa Nejteplejší část Evropy. Poměrně chudá část Evropy. Většina států patří do EU. Do jižní Evropy patří: Itálie Malta Portugalsko Španělsko Vatikán Andorra Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag-63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag&qo=11 Mapa - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech-Republic-188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20map&qo=70 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Jihovýchodní Evropa Nejchudší část Evropy. Většina států nepatří do EU. Do jihovýchodní Evropy patří: Albánie Bosna a Hercegovina Bulharsko Černá Hora Chorvatsko Maďarsko Řecko Makedonie Rumunsko Srbsko Turecko Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag-63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag&qo=11 Mapa - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech-Republic-188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20map&qo=70 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Evropa - kontrola Najdeš Evropu na mapě světa? Co je to EU? Víš na kolik částí se Evropa dělí? Která část Evropy je nejbohatší a která je nejchudší? Do jaké části Evropy patří Česká republika? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Důležité státy Evropy - Francie Hlavní město Francie je Paříž. Francie se nalézá v západní Evropě. Jeden z nevyspělejších států světa. Ve Francii je nejvyšší hora Evropy – Mont Blanc. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Důležité státy Evropy – Anglie Hlavní město Velké Británie je Londýn. Anglie se nalézá v západní Evropě. Celý název pro Anglii je „ Spojené království Velké Británie a Severního Irska“. V Anglii vládne královna. Angličtina je asi nejrozšířenější jazyk na světě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Důležité státy Evropy – Německo Hlavní město Německa je Berlín. Německo se nalézá ve střední Evropě. Jeden z nevyspělejších a nejmocnějších států světa. Němci postavili první dálnici na světě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Důležité státy Evropy - Kontrola Víš jaká jsou hlavní města důležitých států Evropy? V jakém státě se nachází nejvyšší hora Evropy a jak se jmenuje? Ve kterém státě vládne královna? Jaký jazyk je nejrozšířenější ve světě? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Zdroj obrázků: Všechny uveřejněné odkazy [cit Zdroj obrázků: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-06-10] dostupné pod licencí Creative Commons – na www.deviantart.com a www.cs.wikipedia.org Mapa (území) - http://lenkaborakova.deviantart.com/art/Map-of-the-Czech- Republic- 188118295?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20m ap&qo=70 Mapa (kraje) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czech_Rep._- _Bohemia,_Moravia_and_Silesia_III.png Vlajka - http://purplelining.deviantart.com/art/Czech-flag- 63423351?q=boost%3Apopular%20czech%20republic%20flag &qo=11 Mapa (sousední státy) – vytvořeno autorem Evropa (lokace na planetě) - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Europe_orthographic_Cauc asus_Urals_boundary.svg Evropa (politická mapa) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Europe_countries_map_c s.png Evropa (dělení na oblasti) – vytvořeno autorem Evropa (západní) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Western-Europe- map.png Evropa (střední) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Central_Europe_(propos al_2).PNG Evropa (východní) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:EasternEurope1.png Evropa (severní) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Northern-Europe- map.svg Evropa (jižní) – vytvořeno autorem Evropa (jihovýchodní) - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Suedosteuropa.png Francie - http://en.wikipedia.org/wiki/File:EU-France.svg Anglie - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:EU_location_UK.png Německo - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:EU- Germany.svg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 10. 6. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.