Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Rámce podpory Společenství
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora krajského akčního plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Program rozvoje Ústeckého kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů

evaluační plán RPS (r. 2005) (přelom roku 2004/2005) zpracování klíčového dokumentu evaluace RPS: “Evaluační plán Rámce podpory Společenství – Aktivity evaluace pro rok 2005.” návaznost na dokument: “Aktivity evaluačního plánu RPS pro rok 2004”. (12. leden 2005) schválení MV RPS Hlavními cíli aktivit evaluace RPS pro r je poukázat na slabá místa a problémy při implementaci intervencí strukturální pomoci v ČR, vytvořit odborné podklady pro úpravu stávajícího systému implementace a podpořit aktivity plánování programového období

projekty evaluačního plánu RPS Projekt 1/04: Analýza a vyhodnocení slabých míst systému implementace strukturálních fondů a rizik poruch Stav: Projekt je po vstupní fázi prací (analýza dokumentů a dat; zahájen výzkum) (zpracovatel – EURION o.s.). Proběhly metodické schůzky a dílčí jednání ke specifickým požadavkům realizace jednotlivých částí za účasti zpracovatele, Evaluační jednotky SF, odborné skupiny a OPů. Projekt 3/04: Analýza a vyhodnocení vnějšího prostředí systému implementace RPS Stav: Po schválení metodiky realizace byla zahájena výzkumná část projektu. Pro výzkum byly zpracovateli poskytnuty údaje MSSF Central (potřebné detailní informace operačních programů nejsou k dispozici). Výstupy analýzy jsou projednávány se členy odborné skupiny. Ukončení: VIII Ukončení: VII.-VIII.2005 Projekt 2/04: Odborná konzultační a metodická pomoc při evaluaci problematiky HP Stav: Projekt byl dokončen v lednu 2005 předáním materiálu s názvem „Horizontální priority v programech strukturálních fondů. Praxe a zkušenosti s hodnocením“. Připravuje se tisk publikace

projekty evaluačního plánu RPS Projekt 4/04: Analýza a vyhodnocení bariér růstu konkurenceschopnosti ČR Stav: Projekt byl dokončen v květnu 2005, na základě výsledků průzkumu mezi subjekty relevantními pro inovace a VaV a navazujících analýz byly identifikovány bariéry, a formulována doporučení k jejich odstranění a pro potřeby vyjednávání o zaměření intervencí SF. Projekt 5/04: Vyhodnocení současného rozložení národních a strukturálních rozvojových programů EU Stav: Po provedení mapování, základní analýzy programů a hloubkové analýzy jsou ve finální fázi projektu dokončována doporučení. Projekt 6/04: Hodnocení indikátorů a vhodnosti jejich nastavení Stav: Probíhají práce na projektu podle metodiky schválené odbornou skupinou. Zpracovatelem byla představena analýza současného stavu, která je upřesňována s jednotlivými operačními programy. Ukončení:VI. 2005

projekty evaluačního plánu RPS Projekt 1/05: Doporučení analýz a evaluací pro operační programy Charakteristika: Cílem projektu je na základě závěrů předcházejících evaluačních projektů formulovat doporučení pro operační programy v současném programovém období a vytvořit metodiku pro přípravu operačních programů období 2007 – Stav: byly zahájeny práce na projektu Ukončení: X Projekt 2/05: Ex-ante evaluace program. dokumentů pro programové období Charakteristika: Cílem projektu je včasné zabezpečení interakce mezi zpracovateli jednotlivých programových dokumentů a odborníky na problematiku za účelem posouzení reálnosti dosažení stanovených cílů intervencí finančních prostředků. Stav: probíhá zadávací řízení Ukončení: XII. 2006

projekty evaluačního plánu RPS Projekt 4/05: Evaluace střednědobého pokroku realizace RPS Charakteristika: Evaluace střednědobého pokroku realizace RPS bude navazovat na detailní hodnocení realizace připravované jednotlivými operačními programy dle požadavků EK. Stav: 10.května 2005 byl vybrán zpracovatel, byly zahájeny práce na projektu Projekt 3/05: SEA programových dokumentů pro programové období Charakteristika: Hlavním výstupem projektu bude vyhodnocení vlivu NRP na životní prostředí a veřejné zdraví v ČR. Plnění zadání bude uskutečňováno v součinnosti s týmem připravujícím návrh NRP a s týmem zpracovávajícím ex-ante evaluaci NRP. Stav: Připravuje se první návrh zadání pro výběrové řízení posuzovatele Ukončení: XII Ukončení: V. 2006

projekty evaluačního plánu RPS Projekt 5/05: Hodnocení předpokládaných sociálně ekonomic- kých dopadů intervencí politiky HSS makroekon. modelem Charakteristika: Požadavkem EK je zpracování makroekonomického modelu dopadu intervencí SF v ČR. Vzhledem ke standardnímu využití modelu Hermin pro EU i členské státy bude tento model aplikován i na podmínky ČR. Stav: Byla zahájena příprava zadání (ToR) projektu. Ukončení: IV Další aktivity -budování evaluační kapacity ČR dva tréninkově-konzultační programy, které byly zajištěny zahraničními experty z Nizozemí a Irska. pracovníci evaluace RPS se aktivně účastnili mezinárodní konference o evaluaci ve Velké Británii (uveřejněn článek za ČR) konzultační ZPC do Irska (CSF/NDP Evaluation Unit), Velké Británie ( ŘO OP SV Anglie) a na Slovensko (ŘO RPS – eval. jedn.).