Václav VLČEK – TRACCOM, s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kontrola materiálu aneb ČÍM a CO, JAK, KDE měříme
Advertisements

Kulové ventily Obsah Regulační kulové ventily 2
Regulační armatury Ventily.
Kulové ventily Obsah Regulační kulové ventily VAI61.., VBI61.. 3
Závitové ventily VVG41../VXG41.. v PN16
Škrticí klapka VKF41… Technické údaje, použití
Závitové ventily VVG41../VXG41..
Degradační procesy Magnetické vlastnosti materiálů přehled č.1
Závitové ventily VVG41../VXG41..
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Spolehlivé, robustní provedení
Strojírenství Technologie Montáž strojů a potrubí (ST8)
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Zážehový motor 1,4 l / 92 kW TSI
SVAŘOVÁNÍ PLASTŮ podstata, parametry, podmínky, technologie
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Požadavky na plynové připojovací hadice dle EN 1775 nebo TPG Protipožární odolnost 650°C po dobu minimálně.
Čerpadla pro hasičská vozidla
Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody
Závitové ventily VVG41../VXG41.. v PN16
Stavba a provoz strojů 2. ročník
- (v přípravě) VÝVOJ VRTACÍCH A UZAVÍRACÍCH SYSTÉMŮ PRO POTRUBNÍ SÍTĚ (v přípravě)
Utěsňování spojů.
PROPORCIONÁLNÍ TECHNIKA V HYDRAULICE Seminář 4. června 2014
Tato prezentace byla vytvořena
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Části a mechanismy strojů 2M
© Emotron AB Účinný a spolehlivý provoz Ventilátory Kompresory Dmychadla.
1.Stavební mechanika Autor: Ing. Jitka Šenková Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 Vyškov Tato materiál.
Různé druhy spojů a spojovací součásti
Charakteristika DUM Název školy a adresa
VY_32_INOVACE_11-16 Mechanika II. Tuhé těleso – test.
Vytápění Armatury uzavírací
Příprava lepících směsí
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Článková otopná tělesa Ing. Vladimíra Straková.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_MATERIÁL.
Naše práce PREZENTACE.
Konstruování II U
Elektrotechnika Elektrické stroje a přístroje Pojistky EL3
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Matice a podložky Tomasz Nogol
Materiál potrubí vnitřního vodovodu
Uzavírací armatury Střední odborná škola Otrokovice
Lisované spojení Autor: Vojtěch Rozsíval Lisované spojení Lisované spojení je možné použít na měkké, polotvrdé a tvrdé měděné trubky. K dispozici je.
Přehled materiálů pro vodovodní potrubí vnitřních vodovodů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického.
Spoje potrubí-rozvod vody1 VY_32_INOVACE_472.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
Spoje potrubí-rozvod plynu-závitové spoje1 VY_32_INOVACE_475.
Přehled materiálů pro kanalizační potrubí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického portálu
Spoje lisované Jde o poměrně novou instalační metodu potrubních nerozebíratelných spojů. V dnešní instalatérské praxi hojně využívanou. Autorem materiálu.
Technické prostředky v požární ochraně Nářadí na požární sport.
Spoje potrubí-kanalizace1 VY_32_INOVACE_473.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 Anotace.
Spoje závitové vypracoval: Pavel Šmíd Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Pneumatické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Závitové ventily VVG41../VXG41..
Transkript prezentace:

Václav VLČEK – TRACCOM, s.r.o. Prezentace SAFI Václav VLČEK – TRACCOM, s.r.o. Červen 2003

Společnost SAFI založil v roce 1963 pan Jacques MOISON v Taulignanu, v oblasti Provence na jihu Francie. Dceřinná společnost SAFI-Deutschland vznikla v roce 1978, aby společně s mateřským závodem a dalšími pobočkami v Anglii a Španělsku byla blíže zákazníkům. V současné době SAFI-Deutschland kromě Německa pokrývá i oblast Rakouska, Švýcarska, České republiky a Slovenské republiky.

* - obchodní zastoupení SAFI - výrobní jednotky

Výrobkové členění kulové kohouty membránové ventily klapky příslušenství

Materiálové členění PP EPDM PVC

Kulové kohouty è Dvoudílné - kompaktní provedení – DN 15 a 20 Typ Union s převlečnými maticemi ve světlostech DN 20 až DN 50 Dvoudílné přírubové provedení, DN 20 až DN 150 Čtyř- a pěticestné kulové kohouty DN 50 è

dvoucestného kulového přírubového kohoutu Složení uzavíracího dvoucestného kulového přírubového kohoutu Těleso ventilů je ze dvou částí, těsněno O-kroužky. Koule má samostatné těsnění, hřídel také. POZOR. Barva ovládací páky udává typ použitého těsnění. Červená = EPDM Zelená = EPDM Modrá = PTFE Černá = NBR Pokud je materiál tělesa ventilu z PP GF, jsou ještě příruby vyztuženy ocelovými plechy.

Použité termíny Materiály těles a potrubí PP = polypropylen PP GF = polypropylen zesílený skelnými vlákny PTFE = polytetrafluoretylen PVC = polyvinylchlorid PVDF = polyvinylidenfluorid Materiály těsnění EPDM = Etylen-propylen-kaučuk FPM = Fluorelastomer FEP = PTFE FFPM = perfluorelastomer např. KALREZ NBR = Nitril-Butadien-Kaučuk Poznámky: Těsnění FPM je použitelné pro teploty nad –5°C. Pokud přesto musí být toto těsnění použito, Je nutno spoj opatřit ochrannými kryty, aby nedošlo k poranění osob při případném úniku média spojem.

Dvoucestné kulové kohouty Typ 1003, DN 15 a DN 20, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Při teplotách do +20°C je tento ventil použitelný do PN 25 (25 bar = 2,5 MPa).

Dvoucestné kulové kohouty Typ 1003 - pokračování K ventilu je možno kromě koncovek doobjednat další náhradní díly, nejčastěji se jedná o těsnění. Typy koncovek: A – vnitřní R-závit B – nalepovací nátrubek z PVC C – navařovací PP-koncovka D – hadicová koncovka F – příruba podle DIN 2501 G – příruba podle ASA I – navařovací koncovka na tupo z PP J – vnější R-závit K – vnitřní závit NPT P – nalepovací koncovka z ABS U – navařovací koncovka PE Y – navařovací koncovka PE na tupo

Dvoucestné kompaktní kulové kohouty DN 15 a DN 20 Typ 2008, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno opatřit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu.

Dvoucestné kulové kohouty UNION s převlečnými maticemi Typ 2016, PN 10, DN 15 a DN 20 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno opatřit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu.

Třícestné kulové kohouty Typ 2003, DN 15 a DN 20, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Při teplotách do +20°C je tento ventil použitelný do PN 25 (25 bar = 2,5 MPa). Vrtání koule typu L.

Dvoucestné kulové kohouty Typ 1003, provedení UNION DN 25 až DN 50, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu.

Dvou- a třícestné kulové kohouty s jednostrannou pákou a pojistkou Typ 2038, provedení UNION DN 25 až DN 50, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu.

Dvoucestné kulové kohouty Typ 2014 DN 15 a DN 20, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Výhody: robustní provedení stavební délka DIN příruby s ocelovou výztuhou

Dvoucestné kulové kohouty Typ 2014 DN 25 až DN 50, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Výhody: robustní provedení stavební délka DIN (odpovídá ČSN) příruby s ocelovou výztuhou plný průtok ventilem téměř žádný „mrtvý“ prostor pojistka ke snadnému rozebírání těsnící drážky na přírubách příruby DIN shodné s ČSN zalisované šroubení pro uchycení ventilu nízká hmotnost

Dvoucestné kulové kohouty Typ 1003 DN 80 a DN 100, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Výhody: robustní provedení stavební délka DIN (odpovídá ČSN) příruby s ocelovou výztuhou plný průtok ventilem téměř žádný „mrtvý“ prostor pojistka ke snadnému rozebírání těsnící drážky na přírubách příruby DIN shodné s ČSN zalisované šroubení pro uchycení ventilu nízká hmotnost (DN 80 – 5,5 kg, 100 – 5,8)

Dvoucestné kulové kohouty Typ 2008, DN 150, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Výhody: robustní provedení stavební délka DIN (odpovídá ČSN) příruby s ocelovou výztuhou plný průtok ventilem téměř žádný „mrtvý“ prostor těsnící drážky na přírubách příruby DIN shodné s ČSN zalisované šroubení pro uchycení ventilu nízká hmotnost 15 kg (srovnatelný ocelový ventil má hmotnost 65 kg)

Závislost tlaku na teplotě u kulových kohoutů z PP GF pro typy 1003, 2003, 2008 (DN 150), 2022 a 2023, příp. pro zpětný ventil typu 2001 -pro typy 2014 (DN 15 – 50) 2008 (DN 15 a 20, 2012, 2016 a 2017

přírubových armatur Doporučení pro montáž plastových Obr. 1 – nesprávně Obr. 2 – těsnění musí být pod celou plochou přírub Pokud není k dispozici ploché těsnění pod celou plochu, připouští se i: Obr. 3 – použít příruby se zalisovanou ocelovou vložkou Obr. 4 – dodatečné těsnění v přírubách pod šrouby Obr. 5 - těsnící prstenec Dále jsou uvedeny krouticí momenty pro utahování přírub: DN 15 20 25 32 40 50 80 100 150 Mk [Nm] 30 30 30 35 35 35 45 45 50-70

3- a 4-cestné kulové kohouty DN 50 – horizontální provedení Typ 1003, PN 10 Materiál: PP GF (polypropylen zesílený skelnými vlákny) Ventil je možno vybavit různými koncovkami podle požadavků zákazníka. Použitelnost v teplotním rozsahu od –10°C do +100°C, pracovní tlak závisí na teplotě a použitém médiu. Výhody: vrtání koule „L“ nebo „T“ kontrola polohy podle páky plný průtok ventilem příruby DIN shodné s ČSN možno dodat i jako 5-cestný ventil se spodním vtokem možná dodatečná instalace pohonu

Kulové kohouty z PVDF Kulové kohouty z PVDF mají obdobné provedení jako výrobky z PP GF. Pouze vzhledem k vyšší pevnosti materiálu odpadá nutnost ocelového vyztužení přírub.

Kulové kohouty s pohony Pohony se používají: - pneumatické - elektrické Elektropohony se dále dělí podle proudu na: - stejnosměrné - střídavé a podle napětí na: 12, 24, 48, 110 a 220 V Pneumopohony bývají: dvojčinné jednočinné (poloha bez tlaku zavřeno či otevřeno) Ventily je možno opatřit ještě koncovými spínači Výběr typu pohonu je možno přizpůsobit podle pohonů používaných zákazníkem.