Oddělené ostření a exponování praxe. Praxe 1/1... Chceme-li mít např. OK oblohu, a zbytek má být silueta nebo černo? Řešení A: Je nutno oddělit měření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační a komunikační technologie ročník Základy focení – základní pojmy Bohumil Bareš.
Advertisements

Možnosti ostření v astrofotografii a operace nad daty při snímání
(biologická technika)
Úvod do tématu.  Odvětví informatiky -> používáme PC k tvorbě uměleckých grafických materiálů  Vytváříme ji buď zcela digitálně, nebo s využitím nasnímaných.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Digitální fotografování pro mírně pokročilejší… Struktura a organizace.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
JAK POŘÍDIT KVALITNÍ SNÍMKY PRO PROJEKTY V POZEMNÍ FOTOGRAMMETRII METODICKÝ NÁVOD
Ostříš 2010 Nastavení foťáku a jeho ovládání. Foťáky fotomobily - nejde nastavit skoro nic kompakty namiř a foť pokročilejší kompakty (ultrazoom, skoro.
Základy digitální fotografie
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Reguluje množství světla, které prochází objektivem fotoaparátu Značí se f Skládá se z řady čísel: f1 f 1,4 f2 f2,8 f4 f5,ž f8 f11 f16 f22 f32 f64.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Fotografie je ve skutečnosti zachycení světla Světla musí být pro správnou fotografii správné množství Úskalí: ▫ světelné podmínky během dne mění ▫ je.
MT. Světlo a expozice  Množství světla dopadající na objekt Denní doba Počasí Černá/bílá Barvy Jas.
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Referát č. 19 Počítačová grafika (získávání, úpravy a publikování fotografií, práce v rastrovém grafickém editoru) M. Novotný.
Technika fotografování digitálním fotoaparátem
Stopařův průvodce digitální fotografií. Digitální fotoaparát se představuje digitální zrcadlovka, nejblíže klasice kompaktní fotoaparáty EVF: zrcadlovky.
Práce s digitální fotografií
VY_32_INOVACE_09_ICT_527_Jnc
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Digitální fotografie. Digitál se představuje:  digitální zrcadlovka – nejblíže klasice  kompaktní fotoaparáty  EVF: zrcadlovky bez zrcadla  3 základní.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Úprava digitálních fotografií Terezie Svobodová. => cesta mezi fotoaparátem a tiskem…
Digitální fotografie Struktura a organizace. Digitální fotografie úvod doc. Ing. Stanislav Horný, CSc,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Digitální fotografování pro začátečníky… Struktura a organizace.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Základní pojmy, základy teorie a praxe
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Imobilizér s palubním počítačem Lubomír Sehnálek SLE4.
Digitální fotografování pro mírně pokročilejší… Struktura a organizace.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Správná odpověď? Opakování celkového učiva o Základní skladbě obrazu – kompozici obrazu.
Měření rychlosti světla Foucaultovou metodou
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Bludiště Projekt učitelé.
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Digitální fotografování pro začátečníky… Struktura a organizace.
2 přirozené konstrukce pravidelného pětiúhelníku
Základy fotografování
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Základní pojmy fotografa Číslo DUM: III/2/VT/2/3/44 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika.
DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE I vol. 1 Libor Krsek. AGENDA kontakty jak bude kurz probíhat co se naučíte požadavky ke zkoušce známkování jak se chovat co je fotka.
Prezentace technologie MLA Od konfigurace počítače přes funkci až k aplikaci.
Digitální fotografování pro mírně pokročilejší… Struktura a organizace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Jeden z nejnovějších STAR-UP projektů založený MITONEM
Uživatelské testování webu – teorie a praxe
Nastavení vysílače P8 T 2 C I - Volba režimu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
Import fotografií v Adobe Lightroom
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Základní pojmy fotografa
CorelDRAW – tvarování křivek
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
POHĽADNICA Mgr.Patrícia Fábryová.
Pracovní postup Jiří Borovička,Dan Duong. Fotky.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Střídavý proud - 9. ročník
Export fotografií v Adobe Lightroom
Transkript prezentace:

Oddělené ostření a exponování praxe

Praxe 1/1... Chceme-li mít např. OK oblohu, a zbytek má být silueta nebo černo? Řešení A: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 2. zamknout expozici tlačítkem AEL 1. namířit střed na oblohu 3. namáčknutím zaostřit na horizontu 4. domáčknout - exponovat

Praxe 1/2... Chceme-li mít např. OK oblohu, a zbytek má být silueta nebo černo? Řešení B: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 3. exponovat 2. namířit střed na oblohu 1. ručně zaostřit na horizontu

Praxe 1/3... Chceme-li mít např. OK oblohu, a zbytek má být silueta nebo černo? Řešení C: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 4. domáčknout - exponovat 3. namáčknutím změřit expozici na obloze 2. zamknout ostření tlačítkem AFL 1. namířit střed na horizont

Praxe 1/4... Chceme-li mít např. OK oblohu, a zbytek má být silueta nebo černo? Řešení D: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 2. změřit expozici na obloze, zapamatovat si čas a clonu 3. v manuálním režimu nastavit čas a clonu 1. namířit střed na oblohu 4. zaostřit dle libosti a exponovat

Praxe 2/1... Chceme-li mít např. OK podhorizont a na zbytku nezáleží? Řešení A: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 2. zamknout expozici tlačítkem AEL 1. namířit střed na podhorizont 3. domáčknout - exponovat 3. namáčknutím zaostřit na horizontu

Praxe 2/2... Chceme-li mít např. OK podhorizont a na zbytku nezáleží? Řešení B: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 2. namířit střed na podhorizont 1. ručně zaostřit na horizontu 3. exponovat

Praxe 2/3... Chceme-li mít např. OK podhorizont a na zbytku nezáleží? Řešení C: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 3. namáčknutím změřit expozici na podhorizontu 3. domáčknout - exponovat 2. zamknout ostření tlačítkem AFL 1. namířit střed na horizont

Praxe 2/4... Chceme-li mít např. OK podhorizont a na zbytku nezáleží? Řešení D: Je nutno oddělit měření expozice a ostření! 3. v manuálním režimu nastavit čas a clonu 2. změřit expozici na podhorizontu, zapamatovat si čas a clonu 1. namířit střed na podhorizont 4. zaostřit dle libosti a exponovat

Praxe... Chceme-li mít např. OK celou fotku? Řešení? 1. najít starej analogovej fotoaparát 2. koupit si něco drahého, co to možná umí 3. počkat až to bude umět i levný kompakt??? 0. zkusit maticové měření nebo experimentovat 6. PC a technologie HDR 6. jedna fotka, PC a nějak to vyřešit selekcema 4. nafotit dvě fotky, PC a nějak to složitě spojit dohromady 5. z jedný fotky udělat dvě fotky, PC a nějak to složitě spojit dohromady