OCTAVE v prostředí SAGE notebooku Alternativa k produktu MATLAB z oblasti „opensource“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Monitorovací systém Asistent
Ing. David Pejčoch Tutorial
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Talend Open Studio MDM Ing. David Pejčoch Tutorial.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_2_11.
Kancelářské balíky Historie a současnost.
DATOVÝ TYP POLE.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_13_16_operační systém.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Klávesnice 1. část Vstupní zařízení.
Úvodní hodina informace k předmětu ICT Úvodní hodina informace k předmětu ICT Ing. Pavel Kraják Místnost 222 linka 274.
„ČERNÝ KONTINENT“ Obr. 1,2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6.
ICT – Informační a komunikační technologie
VY_ 32_INOVACE_PC.17 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Informační a komunikační technologie Informatika - teorie Název materiáluTest PC teorie AnotaceOrientace.
Informatika Internet.
Patron Loader Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni IMPORT ČTENÁŘŮ.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
EXCEL 2010 Úvod. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
Diskový manažer Total Commander
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
OSNOVA: a)Programování se soubory b)Záloha databáze v souboru c) Příklady Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače a programování.
Skupinové politiky 3 Správa softwaru. Životní cyklus softwaru v AD.
Operační systémy I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Autor Příjmení a jméno: Fialová Kamila, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace Adresa: Zahradní 10, Štěpánkovice,
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
Programování v prostředí Windows Mobile LEKCE ÚVOD 1 LEKCE č. 1; Karel Pavlík, FJFI - ČVUT, ©2007 Karel Pavlík
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Práce s tabulkami.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Název prezentace Autor prezentace Základní škola Blovice Družstevní Blovice.
INFORMATIKA 9 Defragmentace disku III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
= tabulkový procesor od firmy Microsoft pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Dnes se prodává hlavně jako součást kancelářského balíku.
2OP381 Manažerská informatika 1
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PDF formát dokumentů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.19 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Komprimace Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník:
WORD 2010 Úvod. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Linux - Windows. Alternativní SW Office: OpenOffice - LibreOffice - Koffice - GNOME.
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
MS EXCEL Charakteristika
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Office 365.
Transkript prezentace:

OCTAVE v prostředí SAGE notebooku Alternativa k produktu MATLAB z oblasti „opensource“

Použití OCTAVE A) v režimu offline je Octave nainstalován na vlastním PC na vlastním PC Odkaz na instalační balík: %20MinGW/Octave% %20for%20Windows%20MinGW32%20Installer Odkaz na instalační balík: %20MinGW/Octave% %20for%20Windows%20MinGW32%20Installer %20MinGW/Octave% %20for%20Windows%20MinGW32%20Installer %20MinGW/Octave% %20for%20Windows%20MinGW32%20Installer Použití: z příkazové řádky nebo spuštěním programu v souboru “.m” B) pomocí jednoduchého „frontend-procesoru“ B) pomocí jednoduchého „frontend-procesoru“ s QT Octave (také nainstalováno na PC) s QT Octave (také nainstalováno na PC) Odkaz na instalační balík: Odkaz na instalační balík: C) v prostředí SAGE-notebooku na ZCU webu C) v prostředí SAGE-notebooku na ZCU webu Vyvolání z okna web-prohlížeče z adresy: Vyvolání z okna web-prohlížeče z adresy:

Popisy OCTAVE - český průvodce Octavem: (Z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně) - a ještě jeden průvodce Octavem: (Z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně) - a ještě jeden průvodce Octavem:

Studenti budou povinně dávat název pracovních sešitů na Edisonu ve tvaru : Prijmeni_Jmeno_studenta-Prijmeni_cviciho-ukolx_vypracovavaneho_ukolu A každý student sešit nasdílí pouze svému cvičícímu !!! !!!!!!!! Cvičící bude publikovat programy pro studenty pod jménem: Prijmeni_cvičícího-Nazev_ulohy

Studenti budou povinně dávat název pracovních sešitů na Edisonu ve tvaru : prijmeni_jmeno_studenta_login_cviciho_cvicenix kde prijmeni_cviciciho je v mych skupinach: jmayer x je poradove cislo cvicenix Označení úkolu: prijmeni_jmeno_studenta_login_cviciho_ukolx kde prijmeni_cviciciho je v mych skupinach: jmayer x je poradove cislo ukolu A každý student sešit nasdílí pouze svému cvičícímu !!! !!!!!!!! Cvičící bude publikovat programy pro studenty pod jménem: prijmeni_cviciciho_nazev_ulohy