MOSCU A PRO NAŠINCE MOSKVA FONDO MUSICAL: KALINKA –HELMUT LOTTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stanislav Sedláček.
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Znojmo
Zájezd do Paříže.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Cesta po evropských metropolích.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Kostelec nad Černými lesy
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Francie.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Olivetská hora V Jeruzalémě
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Praha.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
STOLICÍ SE V TÉTO PREZENTAC I rozumí METROPOLE !
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
MELODIE.
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
FOTOGRAFIE 2017.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Naša cesta do Ruska sa začína
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Transkript prezentace:

MOSCU A PRO NAŠINCE MOSKVA FONDO MUSICAL: KALINKA –HELMUT LOTTI AUTOMATICO

Velký Krasnoholmsky most. Jediný ocelový oblouk mostu přes řeku Moskvu Velký Krasnoholmsky most. Jediný ocelový oblouk mostu přes řeku Moskvu. Byl postaven v roce 1938.

Tverská ulice je jednou z nejvýznamnějších ulic v Moskvě Tverská ulice je jednou z nejvýznamnějších ulic v Moskvě. Spojuje Kreml s Triumfálním náměstím.

SEVEROZÁPADNĚ OD CENTRA

PUŠKINOVO NÁMĚSTÍ

Okolí Rudého náměstí

KREML Z ŘEKY MOSKVY

MOST NAD ŘEKOU A POHLED NA KREML

KREMELSKÝ PALÁC Slovo kreml (rusky: кремль) znamenalo ve starém Rusku městský hrad nebo pevnost.

CHRÁM VASILA BLAŽENÉHO

RUDÉ NÁMĚSTÍ Přestože název Rudé náměstí je často spojován s rudou Kremelskou zdí, nebo s rudou barvou jako symbolem komunistické vlády ve 20. století, název náměstí má původ jinde. V ruštině slovo krasnyj (červený respektive rudý) kdysi také znamenalo hezký, krásný.

Moskva - mauzoleum V. I. Lenina Leninovo mauzoleum - je věnované prvnímu komunistickému vůdci SSSR, Vladimíru Iljiči Leninovi. Stojí na Rudém náměstí u Kremelské zdi. Po smrti Lenina, 21. ledna 1924, si údajně mnoho lidí z celého SSSR přálo, aby jeho tělo bylo zachováno pro budoucí generace. Jeden z předních ruských patologů, Alexej Ivanovič Abrikosov, tělo druhý den nabalzamoval, aby vydrželo v původním stavu až do doby Leninova pohřbu. V noci 23. ledna byl Alexej Sušev pověřen navrhnout a postavit do tří dnů hrobku, ve které se budou moci lidé s Leninem lidé rozloučit. 26. ledna padlo rozhodnutí o umístění hrobky na Rudé náměstí. Do 27. ledna 1924 vzniklo u kremelské zdi dřevěné prozatímní mauzoleum. Během měsíce a půl shlédlo otevřenou rakev 100 000 lidí. V roce 1929 se začala stavět současná budova, dokončena byla o rok později.. Během let 1924-1972 navštívilo muzeum 10 milionů lidí. V roce 1973 byl původní sarkofág vyměněn za nový. U muzea stála čestná stráž, a to až do roku 1993. Muzeum se stalo symbolem komunismu v SSSR a později i turistickou atrakcí nového, již svobodného, Ruska. V 50. letech bylo vedle Lenina vystaveno i Stalinovo tělo. V době destalinizace však bylo odstraněno a pochováno u kremelské zdi. Mnoho lidí zpochybňuje autenticitu Leninova těla, protože některé jeho části vypadají jako by byly uměle vyrobené (z vosku). Je teoreticky možné, že postupem času musely být poškozené části vyměněny. Takové spekulace však sovětská i ruská vláda vždy odmítaly. Faktem je, že návštěvníci nemají možnost se ani na chvíli zastavit.

CATEDRAL KAZAN je ruský pravoslavný kostel v severovýchodním rohu Rudého náměstí. Současná budova je kopií původního kostela, který byl v roce 1936 na pokyn J.V.Stalina zbourán.

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie

KOSTEL VZKŘÍŠENÍ KRISTA

NÁRODNÍ MUZEUM HISTORIE

GUM Moskva je největší obchodní komplex v Rusku a jeden z největších na světě. Leží v centru města na Rudém náměstí.

GUM ZEVNITŘ

Zkratka GUM znamená Gosudarstvennyj /Glavnyj Univerzálnyj Magazín – Státní/Hlavní obchodní dům.

CATEDRAL DE SAN BASILIO RUDÉ NÁMĚSTÍ A GUM V ZIMĚ

VELKÉ DIVADLO

PALACIO DEL TRIUNFO je název činžovního domu HOTEL UKRAJINA Rozsáhlý hotelový komplex byl vybudován v roce 1980 jako olympijská vesnice. PALACIO DEL TRIUNFO je název činžovního domu

PUŠKINOVO MUZEUM VÝTVARNÝCH UMĚNÍ

RUSKÁ AKADEMIE VĚD

ŘEKA MOSKVA

MOST A KATEDRÁLA SV. SALVATORA

OPĚT KATEDRÁLA SV. SALVATORA

'Novoděvičijský klášter (Novoděvičij monystyr) je největší a nejkrásnější moskevský klášter, který byl založen roku 1524

Novoděvičský klášter a hřbitov Klášter byl postaven v tzv Novoděvičský klášter a hřbitov Klášter byl postaven v tzv. moskevském barokním stylu, na přilehlém hřbitově je pohřbeno mnoho ruských velikánů - spisovatelé, skladatelé, konstruktéři a další, na které nezbylo místo u kremelské zdi (Jelcin, Chruščov, Čechov, Tolstoj, Majakovskij, Gogol, Tupolev...). Od roku 2004 je Novoděvičský klášter a hřbitov zapsaný na seznamu UNESCO.

UNIVERZITNÍ KOMPLEX

Moskevská státní univerzita M. V. Lomonosova,

OLYMPIJSKÝ STADION V LUŽNIKÁCH

FOTBALOVÝ STADION LOKOMOTIVY MOSKVA

TO JE SNAD ZVEČÍ

KYJEVSKÉ NÁDRAŽÍ

MOSTEVSKÉ LETIŠTĚ - DOMODEDOVO.

RUSKÝ FOLKLOR

Mc. Donald v Moskvě

Taxislužba - ceny za jízdu jsou nehorázně přehnané a taxikáři často nemají ve voze zabudovaný ani taxametr. TAXIS ROJOS

RUSKÝ „BÍLÝ DŮM“ - SÍDLO PARLAMENTU

KOMSOMOLSKÁ - STANICE METRA

NOČNÍ ŽIVOT V MOSKVĚ

LOMONOSOVOVA UNIVERZITA V NOCI

MOSKVA V NOCI

VSTUP NA VÝSTAVIŠTĚ , které bylo přejmenováno z Výstavy úspěchů národního hospodářství na Všeruské výstavní centrum.

FIN jma ZIMA V MOSKVĚ