Co je SW a co je HW? SW-software HW-hardware.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Něco krásného  Protože příroda je to nejkrásnější  co nás obklopuje  Něco krásného  Protože příroda je to nejkrásnější  co nás obklopuje.
Advertisements

1. Požehnání s vámi zůstává. Požehnání s vámi zůstává
Hardwarové vybavení počítače
Přechody a animace Tomáš Prejzek
SOFTWARE operační systémy
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Hardwarové vybavení počítače
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
FUNKCE A VYBAVENÍ POČÍTAČE Vypracoval Mgr. David Mikoláš 19. září 2007.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
NázevSložení počítače Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová.
Hardware opakování Výpočetní technika.
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
HARDWARE.
Opakování hardware a software.
PowerPoint 2007: Kontrola pravopisu Lekce 4. Nastavení V možnostech kontroly pravopisu a mluvnice proveďte následující změny: 1)nepřeskakovat slova psaná.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Identifikátor materiálu: EU
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Technické aspekty projektu Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/
Počítač a jeho složení.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 241
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Jak pracuje počítač Název školy
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Hardware osobních počítačů
Operační systém a BIOS 8. ročník.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pokročilé architektury počítačů (PAP_16.ppt) Karel Vlček, katedra Informatiky, FEI VŠB Technická Univerzita Ostrava.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Virtualizace Zpracoval Martin Dvořák, ITV 22.Října 2009.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Jak přečíst každou místnosti a být networKING. Co je BforB? Kdo jsem já?
@Josef TérJaká byla jaká bude ??? a.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
Hardware a Software VY_32_inovace_01_infHWSW_08 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: září 2012 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_07_BIOS.
Vypracoval / Roman Málek
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Interní zařízení počítače
Linux - instalace software
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Transkript prezentace:

Co je SW a co je HW? SW-software HW-hardware

Co je SW SW je zkratkou pro anglické slovo software [softvér], v překladu měkké zboží, do češtiny se však takto nepřekládá. V podstatě jde o všechny programy a vlastně všechno nehmatatelné ve vašem počítači. Dělí se na spoustu podskupin, pro vás nepodstatných. Aby všechny programy ve vašem počítači správně fungovaly je třeba software akualizovat, protože je vždy možné, že se někde stala chyba, která by mohla způsobit pozdější problémy, jako například nefunkčnost programu.

Co je HW HW je zkratkou anglického slova hardware [hárdvér], v překladu tvrdé zboží, do češtiny se ale také nepřekládá. V podstatě jde o všechno hmatatelné, kovové ve vašem počítači, jako např. procesor, RAM aj. (=vnitřní součástky počítače) Hardware se aktualizuje jen jednou za čas, pokud počítač stačí, tak nikdy. Sami si součástky počítače nikdy nevyměňujte, požádejte o to někoho zkušenějšího.

Příště součástky počítače Děkuji za pozornost! Příště součástky počítače Prezentace: pcucitel.webnode.cz Pictures by wikimedia.org