Představení komory, akce, projekty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Podpora Jihomoravského kraje hospodářsky slabým regionům Nechory,
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Vzdělávací instituce založená Krajskou hospodářskou komorou Jižní Moravy za účelem realizace společného záměru 5. moravských univerzit, 5. moravských.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Výstupy projektu Ing. Jaroslav Jasanský.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Roadshow Přehled programů ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Biology Park Brno a.s. Brno,
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Biology Park Brno a.s..
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Mgr. Petr Kostík ředitel KHK JM
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Představení komory, akce, projekty KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA JIŽNÍ MORAVY Představení komory, akce, projekty Mgr. Petr Kostík ředitel 24.4.2013

Představení Krajská hospodářská komora jižní Moravy (KHK JM) je zájmové sdružení právnických osob (soukromý subjekt). Reprezentuje své členy = okresní hospodářské komory. Hájí, podporuje a prosazuje zájmy podnikatelů v JMK. Podílí se jako poradní orgán na implementaci zájmů podnikatelské sféry do strategických rozvojových plánů Jihomoravského kraje.

HKČR KHK OHK Struktura Hospodářská komora České republiky krajské hospodářské komory OHK okresní hospodářské komory

Členové KHK JM ČLENSKÉ KOMORY Okresní hospodářská komora Blansko – www.ohkblansko.cz Okresní hospodářská komora Břeclav – www.ohkbreclav.cz Okresní hospodářská komora Vyškov – www.ohkvyskov.cz Okresní hospodářská komora Znojmo – www.ohkznojmo.cz Regionální hospodářská komora Brno – www.rhkbrno.cz PŘIDRUŽENÉ KOMORY Okresní hospodářská komora Brno-venkov - www.ohkbv.cz Okresní hospodářská komora Hodonín – www.ohkhodonin.cz

Spolupráce REGIONÁLNÍ Klíčový partner: Jihomoravský kraj Partneři: okresní a regionální hospodářské komory v JMK, Statutární město Brno NÁRODNÍ Klíčoví partneři: Ministerstvo průmyslu a obchodu, CzechInvest, Ministerstvo školství, Ministerstvo práce a sociálních věcí Partneři: Hospodářská komora České repubiky, krajské hospodářské komory v jednotlivých krajích PŘESHRANIČNÍ Partneři: Wirtschaftskammer Wien, Slovenská obchodní a průmyslová komora, Slovenské centrum produktivity

Akce zahraniční obchodní mise (Rusko, Ukrajina, Čína) mezinárodní odborné konference (energetika, stavebnictví, cestovní ruch) podnikatelská setkání inovační kluby semináře workshopy konzultační dny pracovní setkání

Zaměření KHK JM se zaměřuje na 2 základní oblasti: VĚDA, VÝZKUM, INOVACE vědeckotechnický park biotechnologický park projekty na podporu inovací VZDĚLÁVÁNÍ Poskytování MBA studia (Moravian Business School) Poskytování praxí a stáží studentům VŠ Další vzdělávání (projekty na rozvoj profesních kvalifikací)

Přeshraniční projekty PROJEKT „InNOBorder“ (SK-CZ) OP Přeshraniční spolupráce SR-ČR Transfer technologií do praxe (podnikatelské kluby a inovační kluby, škola inovací) Aktualizace inovačních nástrojů a strategií (RIS) Technology Foresight (metody předvídání vývoje) Vzdělávání (semináře, workshopy) PROJEKT „Rostapo“ (AU-CZ) empirický výzkum na vzorku 1500 podniků v Jihomoravském kraji a 1500 podniků z Dolního Rakousko a města Vídeň. KHK JM zpracovává analýzy právních norem v oblasti živnostenského práva, pracovního práva a sociálního zabezpečení. Dále bude řešit problematiku nastavení profesních kvalifikací ve stavebnictví v rámci Národní soustavy kvalifikací v ČR. Výstupem bude monografie pojednávající o předmětných oblastech.

Projekty – další vzdělávání PROJEKT „PNVP I.“ dílčí kvalifikace v obchodu a cestovním ruchu 30 nových studijních programů (příručky, metodiky, CD s přílohami) Pilotní ověření zpracovaných studijních programů Projekt byl úspěšně ukončen 31.3.2013. PROJEKT „PNVP II.“ Dílčí kvalifikace ve stavebnictví

Děkuji Vám za pozornost. Na viděnou na www.khkjm.cz .