Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

MALÍŘSTVÍ S KŘESŤANSKÝMI MOTIVY V ČESKÉ REPUBLICE
Božena Němcová.
Průlet liturgickým rokem
Krizový stav čerpání evropských fondů Jiří Paroubek předseda NS-LEV http://
BAROKO V ČECHÁCH.
KAREL IV. a jeho doba Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr.Marie Toncrová.
Baroko.
TÁBOR STANOVICE 7.ODDÍL.
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
DRMS Forum září 2009 DRMS FORUM 2009 Brno 7. září 2009.
Baroko v Čechách Sochařství 2. část
BAROKO století protiklad renesance v latině „bradavice“
Baroko sochařství.
Barokní sochařství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vizovice Eliška Kratinová.
BAROKO Doba protikladů.
Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji. Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený.
Ve znamení gotického slohu
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Průlet liturgickým rokem
Na vlnách důvěry a lásky Terezina obláčka 10. leden 1889 Terezie má jméno - od Dítěte Ježíše a svaté Tváře.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
BAROKO - umělecký směr 16. – 18. století
Památky UNESCO v České republice
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
Vojtěch Hynais.
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy. Ukázky z tzv. svátkové řady:
Benátská malířská škola
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Pražské kostely.
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
POHLED DO ČESKÝCH DĚJIN
Český Brod.
Královehradecký kraj - procvičování
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ ČTVRTEK 9:30 Boží hod Vánoční Slovo: Daniel Jurčo NEDĚLE.
Matyáš Bernard Braun Název školy
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo:Marek.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Barokní sochařství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczova. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy.
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
HISTORICKÉ STAVEBNÍ SLOHY A JEJICH PROJEVY V LIDOVÉ ARCHITEKTUŘE
Euro versus koruna Kdy je optimální přijmout euro? 18. října 2007 Hlavní sál, Senát PČR Centrum pro studium demokracie a kultury Výbor pro záležitosti.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_20_CJ_NP1 Ročník: I. Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.
VY_32_INOVACE_D7.16 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: prosinec 2012 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁLY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_4_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Hmotná kultura a každodenní život III
Juditin most Byl ve výstavbě roku První kamenný most
CITOV.
Jan Jánský Ano jsem zpět Jan Jánský.Můj příběh začal v Praze na Smíchově v rodině obchodníka. V roce 1892 jsem vystudoval smíchovské gymnázium.Po maturitě.
Název školy: ZŠ Průhonice
SOCHA SVATÉHO VÁCLAVA.
Křesťanství a středověká Evropa
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
BAROKO - OPAKOVÁNÍ Anotace: Prezentace je určena žákům osmého ročníku
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Transkript prezentace:

Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta z pískovcových soch. Na trase projektu nazvaného Příběh naděje a utrpení člověka se ve volné přírodě nedaleko obce Stanovice představuje celkem 15 děl významných autorů. Jedná se spíše o jakési umělecké zamyšlení na téma křížové cesty, kterou "si nese životem každý z nás". Projekt před čtyřmi lety inicioval sochař Vladimír Preclík, který loni v dubnu ve věku 78 let zemřel a jeho dokončení se nedočkal. Kromě Preclíkovy skulptury nazvané Katedrála prosby uvidí lidé na cestě například díla Stanislava Hanzíka, Jiřího Marka, Vojtěcha Adamce či Jana Koblasy. Královéhradecký kraj dal na projekt 1,5 milionu korun, další peníze získali sochaři od sponzorů.

ZVĚSTOVÁNÍ – Daniel Klose

ROUŠKA VERONIKY – Stanislav Hanzík

ZÁZRAK NANEBEVSTOUPENÍ – Vojtěch Adamec

TRNOVÁ KORUNA – Ellen Jilemnická

KATEDRÁLA PROSBY – Vladimír Preclík

SVATÁ RODINA – Jan Koblasa

SVĚTLO V TEMNOTÁCH – Ivan Jilemnický

SLZA – Václav Fiala

VYKOUPENÍ – Jan Hendrych

PIETA – Marius Kotrba

KRAJINA KŘÍŽE – Čestmír Mudruňka

HLEDAČ – Michal Šarše

LÁSKY BOLEST – Jiří Marek

BRÁNA NADĚJE – Jaromíra Němcová

OBELISK – Jiří Kačer