Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
Představení zajímavých projektů OPVK
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
DUMy.cz Sdílejme společně Internetový portál DUMy.cz Jedinečné místo ke sdílení znalostí
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
CZECH SALES ACADEMY Trutnov - střední odborná škola s.r.o. Polská 357, Trutnov Národní konference „e-skills – ICT ve vzdělávání – evropské inspirace“
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
ESKILLS.EC.EUROPA.EU Přehled kampaně e- Skills for Jobs 2014.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Projekty podporující přírodní vědy a moderní výuku koordinované European Schoolnet, naše škola je pilotní školou projektů:
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
DIGITÁLNÍ KOMPETENCE ŽÁKŮ A UČITELŮ Martina Kupilíková, Zdeněk Heteš Dům zahraniční spolupráce.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Mentoring Technology Enhanced Pedagogy (MENTEP)
Rozvoj výuky cizích jazyků
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Polytechnické vzdělávání v praxi
Statutární město Ostrava
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová

European Schoolnet (EUN) CÍLE podporuje využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) ve vzdělávání podporuje spolupráci škol v Evropě: matematika, přírodní vědy a informačních technologií formou projektů, kampaní a soutěží EUN je sdružení více než 30 evropských ministerstev školství, ČR zastupuje DZS PRIORITY využívání a sdílení digitálních učebních materiálů využití interaktivních tabulí

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁLY (DUM)

č Proč vytvářet nové materiály, když existuje již velké množství kvalitních a v praxi vyzkoušených? Jak tyto materiály nejlépe sdílet? Chtěl bych se inspirovat i materiály vytvořenými učiteli z jiných evropských zemí…

Úložiště DUM Systém propojených evropských národních úložišť  LRE je služba, která propojuje úložiště jednotlivých evropských zemí a umožňuje vyhledávání digitálních učebních materiálů z mnoha různých zemích  jazykovou bariéru při využívání cizích materiálů odstraňují digitální materiály, které jsou označené jako „Travel well“ - k jejich využití není podmínkou znalost cizího jazyka (projekt eQNet). Zúčastněte se našeho zítřejšího workshopu, naučíme Vás vyhledávat materiály na portále LRE, zaregistrovat se zde a vytvářet svoji vlastní knihovničku DUM!

materiálů TW materiálů Bez nutnosti registrace ZDARMA

INTERAKTIVNÍ TABULE

Metodická příručka pro učitele Metodická příručka pro učitele přehledný popis hlavních nástrojů a aplikací doprovázený obrázky tipy na výukové aktivity začátečníci i pokročilí uživatelé, ředitelé škol Zdarma ke stažení na ww.dzs.cz/eun - již 1300 stažení!ww.dzs.cz/eun

AKTUÁLNĚ

U4energy U4energy Celoevropská soutěž pro školy o efektivním využívání energií Kategorie A: Úsporná energetická opatření ve škole Kategorie B: Nejlepší výuková hodina (individuální kategorie pro učitele) Kategorie C: Nejlepší informační kampaň Konečný termín Školy se mohou zapojit i se soutěžními příspěvky, které vznikly v rámci jiných projektů a aktivit.

Projekt iTEC iTEC se snaží načrtnout tvář třídy budoucnosti a zaměřuje se na zapojování ICT do všech předmětů Učitelé ve své výuce zkouší výukové moduly iTEC za využití IT nástrojů vyvinutých pro potřeby projektu První nástroj - TEAM UP – podporuje práci žáků ve skupině a je zdarma k dispozici všem DZS hledá každého půlroku 2 pilotní školy v ČR – kontaktuje nás na Zúčastněte se našeho zítřejšího workshopu a ukážeme Vám práci s nástrojem TEAM UP

Další zajímavé portály a projekty Projekt Ingenious Spolupráce škol s podniky Školy ve své výuce zkouší výukové moduly vytvořené firmami On-line chaty a diskusní fóra za účasti odborníků z praxe Portál Portál SCIENTIX Výukové materiály v oblasti MST Výsledky evropských projektů Vzdělávání

Děkuji za pozornost.