Zahajovací konference k projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání,
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Organizační struktura
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ PaedDr. Malenovská Lenka 24.listopadu 2009.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Okna technickým oborům dokořán“
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Transkript prezentace:

Zahajovací konference k projektu Služba škole MB, tř. V. Klementa 601, Mladá Boleslav 29301, 326334547-9, www.sskolemb.cz Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz „Bezvadná řeč“ Zahajovací konference k projektu Mladá Boleslav Datum: 26. 6. 2013 Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Program konference Představení pořádající společnosti Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Program konference Představení pořádající společnosti Představení a základní informace o grantovém projektu „Bezvadná řeč“ Realizační, lektorský a metodický tým Cíle projektu Kompetence účastníků Náklady hrazené projektem Termíny Diskuse, závěr Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Realizátor projektu JE: vzdělávací a servisní společnost Služba škole MB, tř. V. Klementa 601, Mladá Boleslav 29301, 326334547-9, www.sskolemb.cz Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Realizátor projektu JE: vzdělávací a servisní společnost zajišťujeme celou škálu činností potřebných pro chod škol a školských zařízení poskytujeme profesionální služby při řešení úkolů v oblasti rozvoje a růstu lidských zdrojů Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Poskytujeme: Další vzdělávání Daňové a účetní poradenství Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Poskytujeme: Další vzdělávání Studia pro ředitele škola a školských zařízení DVPP pro jednotlivce i celé sbory, včetně akcí na zakázku Kvalifikační studia Specializační studia Daňové a účetní poradenství zpracování mzdového a finančního účetnictví pro všechny typy účetních jednotek, včetně příspěvkových organizací i soukromých firem, a to jak právnických, tak i fyzických osob Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Další činnosti Vzdělávání pro veřejnost Univerzita 3. věku Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Další činnosti Vzdělávání pro veřejnost počítačové kurzy kurzy znakové řeči jazykové kurzy kurzy finanční gramotnosti aj. dle potřeb klientů Univerzita 3. věku Penzion „U Potůčku“ školicí a rekreační zařízení Administrace projektů ESF OPRLZ a OPVK Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Představení projektu „Bezvadná řeč“ Zkrácený název: „Logopas“ Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Představení projektu „Bezvadná řeč“ Zkrácený název: „Logopas“ Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Základní informace o projektu Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Základní informace o projektu Název příjemce: Služba škole MB Název projektu: Bezvadná řeč Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.48/02.0036 Oblast podpory: 7.1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Termín realizace: 1. května 2013 - 31. srpna 2014 Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Realizační tým projektu: Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Realizační tým projektu: Manažeři a administrátoři projektu: Manažer projektu – Ivo Rašín Věcný manažer projektu – Mgr. Jitka Brožová Finanční manažer projektu – Pavlína Smutná Asistent projektu: Veronika Dvořáková Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Odborné pozice: Metodik, odborný garant: Mgr. Ilona Hulínová Lektoři: Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Odborné pozice: Metodik, odborný garant: Mgr. Ilona Hulínová Lektoři: PhDr. Renata Škaloudová Mgr. Šárka Wagenknechtová PaeDr. Blanka Bartošová Vedoucí praxe: Vybraní logopedové Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Hlavním cílem projektu je: Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Hlavním cílem projektu je: rozšířit u pedagogických pracovníků škol a školských zařízení ve Středočeském kraji dovednosti potřebné pro činnost v oblasti prevence a nápravy řeči pomoci dětem s tímto handicapem začlenit se do kolektivu a uspět lépe jak ve výuce, tak i později v profesním zařazení zvýšit kompetence pedagogických pracovníků škol a školských zařízení ve Středočeském kraji s důrazem na realizaci kurikulární reformy Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Dílčím cílem projektu je: Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Dílčím cílem projektu je: realizovat DVPP v rámci profesního rozvoje pedagogických pracovníků především MŠ a ZŠ v oblasti kurikulární reformy připravit akreditovaný vzdělávací program - kurz Bezvadná řeč realizovat dva kurzy, každý pro max. 25 osob v délce 85 hodin s následnou evaluací Klíčové aktivity projektu jsou: kompletní příprava vzdělávacího programu - kurzu Bezvadná řeč (65 hodin výuky + 20 hodin praxe) studijní materiály v rozsahu 100 stran realizace pilotního kurzu Bezvadná řeč s následnou evaluací realizace následného kurzu s ověřením účinnosti provedených změn a případnou korekcí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Výstupem projektu bude: Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Výstupem projektu bude: akreditovaný vzdělávací program - kurz Bezvadná řeč studijní materiál o rozsahu cca 100 stran A4, 60 kusů realizovaný pilotní kurz pro max. 25 osob o celkovém rozsahu 85 hodin realizovaný následný kurz pro max. 25 osob v podobném rozsahu jako základní kurz Co získáte: potřebné, ale dosud chybějící kompetence k logopedické nápravě dovednosti, jak pomoct dětem i rodičům v prevenci, nácviku, motivaci a informovanosti o logopedické prevenci kompetence k depistáži logopedických poruch hlavně v oblasti nesprávné výslovnosti, aby náprava byla možná opravdu včas úspěšným dokončením účasti v projektu získáte možnost dalšího uplatnění (zvýšení kvalifikace) a zvýší se i přidaná hodnota organizace, školy, kde působíte Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Náklady hrazené projektem Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Náklady hrazené projektem Všechny náklady na administrátorské a odborné pozice Zahajovací konference Tvorba skript a doprovodných materiálů Ubytovací a stravovací služby při internátních školeních Cestovné ve výši ceny hromadných dopravních prostředků k dopravě na internátní školení Závěrečné zkoušky a vystavení osvědčení Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Cílová skupina Dopad do regionu Služba škole MB, tř. V. Klementa 601, Mladá Boleslav 29301, 326334547-9, www.sskolemb.cz Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Cílová skupina Projekt je určen především pedagogickým pracovníkům mateřských škol a učitelům 1. stupně základních škol Dopad do regionu Účastnící projektu musí být zaměstnanci škol a školských zařízení s místem sídla - Středočeský kraj Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Průběh projektu květen – září 2013 Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Průběh projektu květen – září 2013 příprava vzdělávacího programu a organizační zajištění kurzů oslovení přihlášených zájemců, rozdělení do skupin příprava studijních materiálů organizace zahajovací konference 26. května 2013 podrobné informace účastníkům Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Průběh projektu realizace pilotního kurzu (podzimní kurz) Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Průběh projektu realizace pilotního kurzu (podzimní kurz) 20.- 22. 9. 2013 Smržovka 1. - 3. 11. 2013 Smržovka zkoušky: 4. a 5. 1. 2014 Praha 2. evaluace pilotního kurzu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Místo zkoušek v Praze bude upřesněno v průběhu projektu Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Pilotní kurz – podzim 2013 Místo konání: Penzion U Potůčku, Hřbitovní 219, 468 51 Smržovka Výuka začíná v pátek v 8. 00 hod. Příjezd a ubytování do 7.30 hod. Kdo má špatné spojení, může přijet vždy ve čtvrtek. Polopenze 250,- Kč (nocleh, večeře a snídaně) na vlastní náklady. termín místo čas hod. 20.9.2013 Smržovka  od 8 do 19 11 21.9.2013 22.9.2013 1.11.2013  Smržovka 2.11.2013 3.11.2013 od 8 do 18 10 listopad-prosinec praxe  20 4.1.2014 Praha od 9 do 16 zkoušky 5.1.2014 Místo zkoušek v Praze bude upřesněno v průběhu projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Průběh projektu Realizace následného kurzu (jarní kurz) Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Průběh projektu Realizace následného kurzu (jarní kurz) 28.-30. 3. 2014 Smržovka 25.-27. 4. 2014 Smržovka zkoušky: 7. a 8. 6. 2014 Praha 2. Evaluace následného kurzu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Místo zkoušek v Praze bude upřesněno v průběhu projektu Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Následný kurz – jaro 2014 Místo konání: Penzion U Potůčku, Hřbitovní 219, 468 51 Smržovka Výuka začíná v pátek v 8. 00 hod. Příjezd a ubytování do 7.30 hod. Kdo má špatné spojení, může přijet vždy ve čtvrtek. Polopenze 250,- Kč (nocleh, večeře a snídaně) na vlastní náklady. termín místo čas hod. 28.3.2014 Smržovka  od 8 do 19 11 29.3.2014 30.3.2014 25.4.2014  Smržovka 26.4.2014 27.4.2014 od 8 do 18 10 květen praxe  20 7.6.2014 Praha od 9 do 16 zkoušky 8.6.2014 Místo zkoušek v Praze bude upřesněno v průběhu projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Dotazník Řeč a výslovnost Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemn@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Dotazník Řeč a výslovnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Diskuse Náměty Dotazy Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Děkuji za pozornost Veškeré informace naleznete na: Služba škole MB o.s. V. Klementa 601, 293 01 Mladá Boleslav, telefon: 326334547-9, mail: sskolemb@sskolemb.cz, www.sskolemb.cz Děkuji za pozornost Veškeré informace naleznete na: http://www.sskolemb.cz/ucitele/bezvadna-rec-grantovy-projekt-cz-1-07-1-3-48-02-0036/ Ivo Rašín – manažer projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky