DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Názory uživatelů a veřejnosti na přínosy informačních a komunikačních technologií ve veřejných knihovnách v ČR a EU Výsledky průzkumu Vít Richter Národní.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Prezentace: Tomáš Orálek Marek Smital.  Vlastnosti navigací porovnáme na vybraných příkladech:  TomTom  Dynavix  Garmin  Mio.
OSN OSN= organizace spojených národů
Evropské vlajky 5. ročník
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
DAB/DMB perspektiva pro ČR. World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB.
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Obyvatelstvo EVROPY EU – OP VK – III/2 ICT DUM 2
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
EU.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
České Radiokomunikace
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Vysílací síť DVB-T Nový rozsah a nová technologie pro spokojenost diváků a posluchačů v Praze, v Brně a v Ostravě 9. února 2006.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Kam kráčí české bezdrátové sítě Sušice 2011 Marek Bako- vedoucí velkoobchodu Daniel Nalevajko- manažer rozvoje Jiří Vaja – vedoucí velkoobchodních služeb.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Stranický euroskepticismus v zemích EU
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Služba RDS-TMC Jednotný systém dopravních informací
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Český telekomunikační úřad
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Role ČT v rozvoji DTT.
Příjmové daně – jeden nebo dva zákony? Dny práva 2016
Český rozhlas - DAB+ Zbiroh 2018.
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Transkript prezentace:

DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013

2 Rozhlas je poslední analogovou distribuční platformou, která je tak znevýhodněna v porovnání s digitální konkurencí Současné rozhlasové vysílání čelí bariérám dalšího rozvoje  V příštím roce to bude 50 let od zahájení zkušebního FM vysílání z vysílače Cukrák; od roku 1969 probíhá standardní stereofonní vysílání; v 90. letech minulého století přibylo RDS  Nedostatek frekvenčního spektra ve stávajícím FM pásmu pro nový obsah  Nemožnost rozvoje nových služeb s přidanou hodnotou (přenos dat pro zobrazení textových a grafických informací)  Chybějící propojení rozhlasového vysílání s Internetem  Omezené možnosti plnohodnotné integrace analogového rozhlasu do dnešních plně digitálních koncových zařízení (smartphony, tablety, navigace, elektronika v automobilech)

3 Standardní provoz  Anglie  Německo  Norsko  Dánsko Testovací provoz  Irsko  Portugalsko  Švédsko  Polsko  Lotyšsko  Maďarsko DAB je standardem pro digitální rozhlas nejenom v Evropě  Belgie  Španělsko  Kanada  Austrálie  Slovinsko  Chorvatsko  Řecko  Turecko  Rusko  Čína DAB zahájeno Test DAB DAB zahájeno a test DAB+ Test DAB+ DAB a DAB + zahájeno Test DAB a DAB+ DMB Audio DAB/DAB+ již ve více než 20 zemích Zdroj: Stav DAB vysílání k červenci 2012 Více jak stanic

4 V šířce pásma pro jednu FM stanici lze přenést cca 3 digitální kanály Cíle projektu digitalizace rozhlasového vysílání Posluchač  Přístup k většímu počtu rozhlasových kanálů  Kvalitní celoplošný příjem (>90% obyvatel)  Nové služby a integrace s ostatní digitální elektronikou v domácnostech a automobilech  Široká dostupnost levných, snadno ovladatelných přijímačů a evropská kompatibilita Provozovatelé rozhlasových stanic  Udržení a případně zvýšení poslechovosti rozhlasových stanic  Zvýšení počtu dostupných programových pozic s možností odlišení kvality audia  Posílení role rozhlasu v digitálním světě; zvýšení konkurenceschopnosti Stát  Efektivnější využití frekvenčního spektra  Prostřednictvím úspornějších technologií snížení uhlíkové stopy  Robustní distribuční cesta pro krizové vyrozumívání  Zajištění kompatibility rozhlasového vysílání v rámci Evropské unie (T-DAB+, III. band)

České Radiokomunikace podporují rozhlasovou digitalizaci  Máme zkušenost s DAB vysíláním  Získali jsme vysokou expertizu v souvislosti s televizní digitalizací, dlouhodobým provozováním rozsáhlých vysílacích sítí a poskytováním komplexních telekomunikačních a ICT řešení  Jsme připraveni investovat do rozhlasové digitalizace  Zajištění dlouhodobého souběhu analogového a digitálního vysílání umožní bezproblémový přechod pro posluchače a rozhlasové stanice ČRa jsou silným a zkušeným operátorem připraveným spolupodílet se na rozhlasové digitalizaci 5

Hlavní kroky pro rozvoj digitálního rozhlasového vysílání  Dokončení národní strategie pro zahájení digitálního vysílání a příprava taktických plánů pro její realizaci  Vytvoření pracovních skupin  Stanovení cílů a časového harmonogramu  Realizace plánů  Nezbytné změny v legislativě  Zajištění dostupnosti frekvenčního spektra (III. pásmo) pro digitální rozhlasové vysílání 6

Děkujeme za pozornost SPOLEHLIVOST KVALITA A DOSTUPNOST SLUŽEB JEDINEČNÁ INFRASTRUKTURA STABILITA ZÁZEMÍ SILNÉ SPOLEČNOSTI ZKUŠENOST FLEXIBILITA VYSOKÉ POKRYTÍ 7