Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III/2 XVII A
Advertisements

Zařízení pro trvalé uchování dat
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Záznamová média.
Periferní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B5 Správa pamětí AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníčerven 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Pravidelné zálohování dat
Ukládání dat. 1) Komprese dat speciální postup p ř i ukládání nebo transportu dat. Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok nebo zmenšit pot ř ebu zdroj.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Paměťová média.
Ing. František Knížek uvádí dokument Seminář ČSVZ „Bezpapírová - elektronická kancelář“
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Zálohování.
Prezentace na téma : Harddisk Tvůrce : Micinaua Swarzkopf (Michal Holata) Dne :
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
HARDWARE.
T1: Základy práce s počítačem
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
INFORMATIKA 9 Externí disk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-13.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Optická média.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
USB Flash Disk Kateřina Klajsnerová.
Informatika vnější paměti – paměťové karty, usb disky, ssd
Univerzita třetího věku kurz ECDL
HARDWARE.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou.
CD mechanika Simona Kužmová 7.A.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Zálohovací a archivační systémy. Zálohování dat Zajišťuje ochranu proti Ztrátě dat díky hardwarové poruše Ztrátě dat díky uživatelské „blbosti“ Poškození.
USB flash disk. Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
DVD-RAM technologická rešerše autor: Karel Podvolecký kontakt: web:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_ZALOHOVANI_A_KLONOVANI.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Periferní zařízení počítače - opakování
USB flash disk -Je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. -Typicky slouží k zálohování a přenášení dat mezi počítači. -Jsou malé a.
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bezpečnost dat.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Paměť počítače.
INFORMATIKA – záznamová media
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Paměti počítače
Transkript prezentace:

Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA

Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít své data u sebe, kupte si pevný disk.

Dělí se stejně jako klasické pevné disky, tedy na tři typy: 1,8", 2,5" a 3,5". Varianta 1,8" disku disponuje velmi nízkou spotřebou energie, téměř žádnou hlučností a minimem vibrací. S formátem úzce souvisí i rychlost.

USB flash disk je zařízení ke kompaktnímu přenášení dat. Paměť funguje na principu Flash paměti což je speciální verze klasické elektronicky mazatelné/zapisovatelné paměti. Co to je?

1. USB konektor 2. Mass storage controller - čip pro komunikaci s PC 3. Testovací kontakty 4. Flash paměť 5. Krystalový oscilátor - produkuje hlavní 12 MHz hodinový signál 6. LED 7. Zámek 8. Místo pro druhý paměťový modul Struktura

Co to je? K čemu to je? Překopírování souborů na bezpečné místo 2 typy: Ochrana před selháním hardware a přírodními katastrofami Ochrana před lidskou blbostí

Typy záloh Nestrukturovaná – diskety, CD, DVD, pásky na jedné hromadě bez větších informací o tom, kde co je Úplná + inkrementální – ukládají se opravdu jen změny, ke kterým došlo od posledního běhu inkrementální zálohy

Úplná + rozdílová –Princip rozdílové zálohy spočívá v tom, že se nezálohují všechna data, ale vypočte se rozdíl mezi současným stavem a poslední úplnou zálohou a pouze ten se uloží. Průběžná ochrana dat – okamžitý zápis změny do žurnálu (logu), umožňuje získat obraz dat tak, jak existovaly v minulosti. Zapisují se jednotlivé byty nebo bloky bytů, nikoliv soubory.