Armáda České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

PROJEKT ŽIVÁ NÁDRAŽÍ PREZENTACE PROJEKTU INFORMACE O MOŽNOSTECH ÚČASTI
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Hlediska hodnocení při výzkumech veřejného mínění  A) Podle oblastí (stav/očekávání)  Životní prostředí  Školství  Životní úroveň  Zdravotnictví 
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Kariérové poradenství
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Generální ředitelství cel
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Obr. 1 ÚVODNÍ ČÁST.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lucie Myšková, Ph.D – 2011 Pouze oblast PP užívání návykových látek Metodika místního šetření Manuál Etický kodex Standardy 2012 revize v rámci.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ČESKÁ REPUBLIKA – ADMINISTRATIVNÍ ČLENĚNÍ
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
Členění území naší vlasti
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
VY_32_INOVACE_51_19 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Projekt Vzdělání pro konkurenceschopnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
ÚVOD DO VEŘEJNÉ SPRÁVY Přednáška č
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ZEMĚPIS TEMA: ČR – kraje ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Opakovací test – kraje ČR
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Pěší rota aktivních záloh při KVV
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Pěší rota aktivních záloh při KVV
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika územní členění.
Členění území naší vlasti
zpracovaný v rámci projektu
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
Transkript prezentace:

Armáda České republiky určených všem zájemcům  o uplatnění v profesionální armádě. Vojenskou kariéru můžete zahájit už studiem na vojenské škole, a to jak střední, tak vysoké. Nejvíce zájemců však volí cestu přímou.

Ředitelství personální podpory je v přímé podřízenosti náčelníka Generálního štábu AČR. Je řídícím, odborným, metodickým a výkonným orgánem k realizaci úkolů zejména v oblastech plánování potřeb a výstavby lidských zdrojů, náborů a doplňování personálem, systemizace služebních a pracovních míst, prosazování kariérního řádu, hodnocení profesních kvalit vojáků, vzdělávání, exploatace velitelské části ISSP a personální evidence, podpory kvality života, personální podpory ozbrojených sil ČR v operacích na území ČR i mimo ně atd.

Odbor náboru Ředitelství personální podpory je odborným a metodickým orgánem ředitele pro oblast doplňování ozbrojených sil ČR novým personálem. Odpovídá za výběr kvalitního personálu v souladu s požadavky systemizace služebních míst a jeho rozmístění podle potřeb doplňování útvarů ozbrojených sil ČR. V případě, že máte zájem o vojenskou kariéru, povedou vaše kroky na oddělení náboru na krajském vojenském velitelství podle Vašeho trvalého bydliště (v každém krajském městě).

Oddělení pro výběr personálů Pro zkvalitnění výběru personálu AČR jsou v Olomouci a v Praze zřízena specializovaná oddělení, která vybírají vojáky zejména na systematizovaná místa v rotmistrovském hodnostním sboru. Oddělení pro výběr personálu tak svou prací navazují na činnost profesních poradců krajských vojenských velitelství. V rámci výběru je u uchazečů komplexně posuzována  zdravotní, psychická, fyzická a motivační způsobilost pro povolání do služebního poměru.

Vyšetření o zdravotní způsobilosti ve vojenské nemocnici Uchazeč tak absolvuje: Vyšetření o zdravotní způsobilosti ve vojenské nemocnici Vyšetření fyzické zdatnosti Psychologická vyšetření a pohovor motivační a personální pohovor. Těm, kteří splní všechny podmínky a úspěšně absolvují výběr, je nabídnuto odpovídající volné místo v ozbrojených silách ČR. Jak se k nám dostanete? OdVP Praha Konečná stanice metra A Dejvická, přestup na tramvaj č. 2, zastávka Vojenská nemocnice. Nebo stanice metra A Hradčanská, přestup na tramvaj č. 1 nebo 18, zastávka Vojenská nemocnice. OdVP Olomouc Z Hlavního nádraží ČD autobusem č. 11, 13, 14, 15, 21, 41, 700, 701, 764 a 770 do zastávky Na Špici nebo tramvají č. 4 do zastávky Žižkovo náměstí, dále pěšky. Z autobusového nádraží autobusem č. 14, 15, 700, 701, 764 a 770 do zastávky Na Špici, pak tramvají č. 4 do zastávky Žižkovo náměstí, dále pěšky.

Voják profesionál Vojákem z povolání je občan, který jako své zaměstnání vykonává vojenskou činnou službu.Služební poměr vojáka se přitom od klasického zaměstnaneckého poměru v mnoha ohledech liší, a proto by měl každý, kdo uvažuje o vojenské kariéře, dobře zvážit všechna pro a proti. V této části webu jsou popsána hlavní specifika služby v české armádě.    Morální kodex vojáka http://www.novakariera.cz/cz/vojak/114/moralni-kodex-vojaka   Podmínky pro povolání do služebního poměru http://www.novakariera.cz/cz/vojak/115/podminky-pro-povolani-do-sluzebniho-pomeru   Průběh služby vojáka  http://www.novakariera.cz/cz/vojak/116/prubeh-sluzby-vojaka   Diferencované požadavky na výšku a hmotnost vojáků http://www.novakariera.cz/cz/vojak/7902/diferencovane-pozadavky-na-telesnou-vysku-a-hmotnost

Krajská vojenská velitelství Prostřednictvím krajských vojenských velitelství oslovuje armáda všechny, kteří uvažují o profesionálním uplatnění v ozbrojených silách ČR, popř. o studiu na vojenských školách či službě v "aktivní záloze". Školení pracovníci krajských vojenských velitelství Vám ochotně sdělí: - kdo se může stát vojákem z povolání, - jaké obory nabízejí vojenské střední a vysoké školy, - jak postupovat při podávání žádosti o povolání do služebního poměru, - jaké dokumenty je nutno předložit a jak je vyplnit, - jak probíhá povolávací řízení, - jaká je délka služebního poměru, - jaké vás čekají finanční podmínky, - jaké budete mít sociální a jiné výhody, - jaká základní práva a povinnosti mají vojáci z povolání, - aktuální informace o armádě, a spoustu dalších užitečných informací. Krajská vojenská velitelství mají ale i jiné úkoly, jsou například v kontaktu s obecními a školskými úřady, se školami a organizacemi dětí a mládeže, kterým spolu s vojenskými útvary zábavnou formou představují vojenské povolání a poskytují informace o podmínkách studia na vojenských školách. Ve spolupráci s úřady práce se také podílejí na programech organizovaných ke snížení nezaměstnanosti. V neposlední řadě je jejich úkolem prezentovat armádu jako celek a její aktivity v daném regionu. Ve snaze vyjít vstříc všem, pro které není krajské město snadno dosažitelné, poskytují poradci informace a veškerou pomoc také na úřadech práce.

Kontakt na krajská vojenská velitelství Telefonické kontakty na oddělení Náboru KVV Telefonní kontakty   Hlavní město Praha Krajské vojenské velitelství Hlavní město Praha - Křižíkova 12, 186 00 Praha 8 - Karlín (tel. 973 205 766)  Středočeský kraj Krajské vojenské velitelství Praha - Středočeský kraj, Branické náměstí 2, 147 01 Praha 4 - Braník (tel. 973 208 874 a 973 208 875)    Jihočeský kraj České Budějovice, Žižkova 37, 370 04 Tel.: 973 321 465   Jihomoravský kraj Brno, Štefánikova 53a, 602 00 Tel.: 973 444 073  Moravsko-slezský kraj Nádražní 119, 702 00, Ostrava, Tel.: 973 487 789    Plzeňský kraj Plzeň, Štefánikovo nám.1, 304 50 Tel.: 973 340 472    Ústecký kraj Ústí nad Labem, Štefánikova 231/2,400 02 Tel.:973 286 234,973 286 237,973 286 238 fax. 973 286 235 

Kraj Vysočina Jihlava, Vrchlického 14, 586 01 Tel. 973 454 460    Olomoucký kraj Olomouc, Třída 1. máje 1, 771 11 Tel.: 973 406 444    Královehradecký kraj Hradec Králové, Velké náměstí 33, 500 01 Tel.: 973 251 455    Liberecký kraj Liberec, Na Zápraží 4, 460 01 Tel.: 973 262 372  Pardubický kraj Pardubice,Hůrka 1100, 530 02 Tel.: 973 243 252    Zlínský kraj Zlín, Štefánikova 167, 760 01 Tel.: 577 223 001  Karlovarský kraj Karlovy Vary, Počernická 553/2, 361 16 Tel.: 353 223 239 

Aktivní záloha AČR Vojenské školství http://www.novakariera.cz/cz/zaloha Vojenské školství http://www.novakariera.cz/cz/skolstvi

Základní výcvik AČR

Čerpáno z: http://www.novakariera.cz/cz/ A http://www.youtube.com