Virtuální učebna aneb „webinář“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Kamila Olševičová, Karel Mls Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové DisCo 2010, 23. – , Plzeň.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Adresářová služba Active directory
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
E-learning ve výuce na SŠ
e-learning Lucie Rohlíková
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
1 Bez bariér: e-Learning, webináře a virtuální světy Mgr. Jan Zikuška Bc. Helena Selucká
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Virtual Classroom ISSS 2004, Hradec.
Typy elektronické komunikace
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Školní informační systémy
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Databázové modelování
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Citační manažery Olomouc
SOFTWARE II Aplikační software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Transkript prezentace:

Virtuální učebna aneb „webinář“

Úvod ILT = Instructor Led Training lidská interakce hlasová komunikace v reálném čase WBT = Web-based Learning snadná dostupnost snížení časových a finančních nákladů dobrá opakovatelnost

Důležité předpoklady Technologické nároky PC se vstupem do internetu sluchátka s mikrofonem a zvuková karta nebo telefon internetová adresa webináře přístupové údaje do učebny Nároky na tutora vysoká odbornost úzká specializace jazykové vybavení

Výhody virtuální učebny Zděděné po klasickém e-learningu cenná úspora času (cestování, nepřítomnost na pracovišti) úspora nákladů (cestování, ubytování, organizace, technické zajištění) Specifické výhody simulace „živé“ lidské interakce možnost angažovat pro výuku i jinak nedosažitelné specialisty snadná reakce na podněty beze změn průchodu kurzem další motivační prostředky opakovatelnost (možnost uložit webinář pro pozdější procházení a opakování)

Funkcionality virtuální učebny studijní materiály a prezentace nástroje sdílení dokumentů a aplikací – remote application wieving and control virtuální tabule (inetraktivní tabule) seznam účastníků ve virtuální učebně sada komunikačních metod průběžné hodnocení, testy neustálá zpětná vazba synchronizovaný program nástroje pro svolávání schůzek

Komunikační metody hlasová interakce v reálném čase (IP Audio konference) textové zprávy a chat mezi studenty navzájem i mezi tutorem a studenty možnost připojit vlastní prezentace či předvádět své výsledky

Příklady virtuálních učeben IBM Lotus Virtual Classroom používá LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) pro správu uživatelů podporuje přijímání a řízení studentů ve více souběžných sezeních obsahuje katalog kurzů poskytuje možnost přehrávání uloženého záznamu lze jej propojit se systémem Lotus Notes

IBM Lotus Learning Space – Virtual Classroom

Příklady virtuálních učeben HP Virtual Classroom uživatelská konfigurace učebny možnost přenášení materiálů mezi učebnami a jejich inteligentní organizace umožňuje prezentovat a sdílet velké množství formátů souborů propracovaný systém otázek a diskuzí (skupinové diskuze, anonymní otázky) napojení na MS Outlook SCORM 1.2. kompatibilní SCORM = Shareble Content Object Reference Model, specifikace pro tvorbu unifikovaného modelu obsahu

HP Virtual Classroom

Příklady virtuálních učeben MS Office Live Meeting jeden ze skupiny produktů „Live“ určených pro interakci v reálném čase součást MS Office, škálovatelná a multimediální platforma možnost stáhnout trial verzi (14-ti denní) http://main.placeware.com CLIX Virtual Class www.tece.org Ve vzdělávací oblasti používá LMS CLIX přes 155 univerzit a vzdělávacích organizací, např. Berlínská postgraduální škola vzdělávání chirurgů. Jak LMS CLIX funguje na této univerzitě se můžete podívat na adrese http://www.cme-chirurgie.de/cme/start/index.php. CLIX = Corporate Learning & Information eXchange