Noc venku - jen jedna noc?. Motto: Nemyslíme si, že muset spát na ulici je v pořádku. A proto Noc venku …

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Advertisements

Městská knihovna Louny Dagmar Bahnerová. Zákon ? Džungle ? Příkazní smlouvy, občanské sdružení nebo nic…
Základní škola Rosice, okres Chrudim
10. ročník fotbalového turnaje azylových domů v malé kopané.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
Dramacentrum jako služba komunitě a veřejnosti Pavel Němeček Konference Olomouc
Klub dětských knihoven SKIP10
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
SRDCE NA DLANI 2005 Řada charitativních koncertů na pomoc Fondu Ohrožených Dětí.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
SLEDUJTE NAŠE WEBOVÉ STRÁNKY, KDE SE DOZVÍTE PODROBNOSTI !!!
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Nový Prostor po 10 letech v Praze Pražské setkání lidí se zážitkem chudoby , Poslanecká sněmovna PČR.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Podíl členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. Předseda České hutnické společnosti Dne
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Praha Brno Ostrava Host Praha BrnoOstrava Pochopení, uvěřitelnost, odlišení Pochopení Chování Mluva.
Propagace studentských komunitních projektů Malá Skála, 5. říjen 2012.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Propagace informačního systému pro mládež. Proč propagovat ISM? Mobilita studentů – cílová skupina Síť informačních center jako celek Jasný společný vizuální.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
DOPRAVA Co je za námi? Co je před námi?. Doprava – Co je před námi? Harmonogram dalších kroků - prosinec 2012 až březen 2013 Tlak stálý tlak, aby výstavba.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Městská knihovna Louny Dagmar Bahnerová Dobrovolnictví.
Jak šel čas s TeenZone v Litvínově Městská knihovna Litvínov Bc. Hana Knolová Mladí v hledí knihovny II Praha 26. –
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Chutný život 2004 Projekt podpory zdraví 8013 Lumír Komárek Leona Škaloudová.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Nechte se vtáhnout do života neziskovky.... CÍLE SDRUŽENÍ pomoc občanům bez přístřeší integrovat se do společnosti prevence bezdomovectví u sociálně znevýhodněných.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Moje záliby Přemýšlení Kateřina Veverková
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH RENÁTY A JARDY Příspěvková organizace, Bruntál.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
OBDOBÍ KAMPANĚ: – REALIZÁTOR KAMPANĚ: Hl. m. Praha Centrum sociálních služeb Praha CÍL KAMPANĚ: Upozornit Pražany a návštěvníky.
Sdružení mladých sklerotiků Pacientská organizace pro zkvalitnění života s roztroušenou sklerózou.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Strategické řízení a plánování
Média - jak s nimi a jak na ně?
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Ústav vs. Komunitní služba
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
Vítejte milí žáci/studenti!
Transkript prezentace:

Noc venku - jen jedna noc?

Motto: Nemyslíme si, že muset spát na ulici je v pořádku. A proto Noc venku …

Myšlenka Noci venku za účasti lidí bez domova vytvořit prostor veřejnosti k možnosti diskutovat komplexně o bezdomovectví důraz je kladen na to, aby se na akci podíleli všichni, kterých se téma týká

Kdo se podílí? lidé bez domova – pomáhají při přípravě a realizaci Noci organizace sociální práce – prezentují svou činnost během Noci, zodpovědně použijí vyfundraisované potraviny/vstupné realizační tým (multi- věkem, zájmy, profesí, domovem) a především veřejnost – jak? →→→

Veřejnost – prostě přijde? Nejdříve nakoupí vstupné/potraviny → „Co potřebují? Co jim bude chutnat? Co chutná mně?“ Pak přijdou → „Tím, že tu jsem, říkám – není mi jedno, že někdo musí spát venku.“ Možná tam něco vytvoří → „Podpořím realizaci akce, vyrobím tašku s logem Noci a akci tak zviditelním.“ Možná přespí → „Jaké to je přespat venku a ráno běžně fungovat – shánět obživu? Jak se na mě dívají ostatní?“ Takto spoluutváří atmosféru i obraz Noci venku.

Jednou nocí to neskončilo… v roce 2013 proběhla putovní fotografická výstava z Noci venku 2012 – propagace akce květen 2013 – 2. místo Sozial Marie ve čtvrtek byl druhý (český) ročník Noci venku – Ostrava, Olomouc, Chomutov, Opava, Brno, Břeclav, Praha, Bratislava

Přenos do dalších měst ti, kteří spali v roce 2012, ti, kteří slyšeli a viděli Jak zachovat základní principy? smlouva o partnerství jednotné logo, jednotný web

Divadlo utlačovaných Sozial Marie herci hrají o životě na ulici = o svých životech diváci mohou příběhy spoluutvářet výsledkem může být implementace opatření do (místní) sociální politiky