Obsah C v dřevinách Datum: 22.11. 2011 Členové: Jan Müller, Vojtěch Janoušek, Eliška Bělíková, Lucie Miržová, Daniel Muchna. Pomůcky: dřeviny, váha, pravítko,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Zpracovali - Jakub Matušík - Vojtěch Lode - Richard Sukovič - Kristýna Laštovková - Eliška Zuzáková.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 09.
Kolik atomů 238U obsahuje 1 mg čistého uranu?
Molární množství, molární hmotnost a molární koncentrace
Výpočet hustoty látky (Učebnice strana 90 – 91) Hustotu látky ς, ze které je těleso zhotoveno, vypočítáme tak, že hmotnost tělesa m dělíme jeho objemem.
Příprava laboratorní práce č.3
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
Vliv makroskopické stavby dřeva na hustotu dřeva.
ZÁKLADY FYZIKÁLNÍCH MĚŘENÍ, LABORATORNÍ PRÁCE
FMVD I - cvičení č.2 Měření vlhkosti dřeva a vlivu na hustotu.
Měření rozměrů součástí 1
Měření měrného náboje elektronu
Vypracovaly: Iveta Vyskočilová Michaela Poláková
Hustota LC.
MĚŘENÍ HUSTOTY.
Hustota Hustota látky (Učebnice strana 86 – 89)
Měření tepla Miroslava Maňásková.
Měření délky a hmotnosti
Výpočet neznámé veličiny z vybraných fyzikálních vzorců
Měření hustoty kapaliny pomocí rovnoramenných vážek
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
ÚHÚL, pobočka Plzeň vedoucí projektu: Ing. Petr Macháček
FMVD I - cvičení č.8 Sesychání dřeva.
Měření rychlosti světla
1.3 Jak zjišťujeme vlastnosti látek? Měření.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ROD: JEDLOVEC
Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
OBJEM TĚLESA.
Pan učitel přinesl na hodinu fyziky osobní digitální váhu. Jistě máte doma podobnou váhu na které se vážíte a sledujete zda-li jste po vánočních svátcích.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Hustota LC.
Ú VODNÍ HLAVIČKA Doplň číslo lab. práce Ú KOL 1: Z OPAKUJ ZÁKLADNÍ POJMY 1) Co je to hustota? odvozená fyzikální veličina, která určuje hmotnost látky.
Název úlohy: 5.14 Archimedův zákon.
Skutečně vaše sluneční brýle nepropouští UV záření?
Mikrostruktura W pseudoslitin pro extrémní aplikace David Heralecký Daniel Švarc Jan Vokoun.
Teplo ZŠ Velké Březno.
Stanovení hustoty a velikostní struktury populace stromů v lužním lese
Měření délky – cvičení Autor: Mgr. Eliška Vokáčová
M. Brablc M. Michl A. Mrkvička L. Těsnohlídková
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hustota
Výpočet hmotnosti tělesa Hmotnost tělesa lze určit nejen vážením, ale také výpočtem, známe-li objem tělesa a hustotu látky, ze které těleso je. Vzorec.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co bude plavat? Co bude plavat na hladině a co ne? PROČ?
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:F Datum ověření ve výuce: Téma: Hustota látky Tématický okruh: Hustota Vzdělávací obor: Fyzika Vzdělávací.
ÚLOHY - HUSTOTA Seminář didaktiky fyziky 1 FY2MP_SDF1/01 Vypracovala : Bc. Lenka Dobešová.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaVeličiny a jejich měření.
F YZIKA Hustota látky Vypracoval: Lukáš Karlík. H MOTNOST RŮZNÝCH LÁTEK Co je těžší kilogram peří nebo kilogram železa? Jsou stejně těžké. Mají však stejný.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Prezentace slouží k zopakování naučeného učiva a k naučení nového učiva. Žák si nejprve formou otázek.
Výpočet hustoty látky Hustotu látky můžeme vypočítat, známe-li hmotnost a objem tělesa, které je z dané látky zhotoveno. Vzorec pro výpočet hustoty je:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
vlastnosti a využití dřeva
Interaktivní procvičování hustoty
Hustota a její měření.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Fyzika hrou-opakování I.
zpracovaný v rámci projektu
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Fyzika hrou-opakování I.
AUTOR: Mgr. Milada Zetelová
Třída 3.B Laboratorní práce č. 2.
Třída 3.A Laboratorní práce č. 2.
e/m měření měrného náboje elektronu
Transkript prezentace:

Obsah C v dřevinách Datum: Členové: Jan Müller, Vojtěch Janoušek, Eliška Bělíková, Lucie Miržová, Daniel Muchna. Pomůcky: dřeviny, váha, pravítko, kalkulačka.

Hypotéza Tmavší vzorek – Dub  těžší (více C) Světlejší vzorek - Smrk

Postup práce 1)Označení jednotlivých vzorků 2)Změření rozměrů vzorků a jejich zvážení 3)Vypočítat objem a hustotu 4)Vypočítali jsme průměrnou hustotu 5)Podle průměrné hustoty, jsme podle tabulky určili druh dřeva 6)Vypočítali jsme obsah C v 1cm 3 u obou vzorků 7)porovnali jsme obsah C 8)Vyvození závěru

Tabulka VZOREK Č. HMOTNOST (g) OBJEM (cm 3 ) HUSTOTA (g/cm 3 ) OBSAH UHLÍKU (g) V 1 cm 3 dřeva 1 – světlý14,8931,950,46790, tmavý23,8433,990,70120,3155

Závěr Zjistili jsme že: Světlý vzorek obsahoval 0,4679 g/cm 3. Tmavý vzorek obsahoval 0,7012 g/cm 3. Podle tabulky jsme určili, že světlý kus přísluší Jedlovci Kanadskému. Tmavý kus Ořešáku Královskému.

Diskuze Naše hypotéza sice byla správná. Z důvodu nepřesnosti měření (lepší je použít šupleru, která je přesnější) nám vyšly jiné hodnoty. Hodnota světlého vzorku vycházela na jedlovec kanadský. A tmavého na ořešák královský.