ČESKÝ TRH TZB Segment čerpadel - očekávání vývoje +3roky Jiří Tesák, 10.4.2013 Roztoky u Prahy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Solární systémy pro aktivní topení
Advertisements

TZ 21 – navrhování otopných soustav
Prezentace prácí topenářské firmy Jiří Javdošňák - Vimperk
Regulace a měření doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Marketing VY_32_INOVACE_ Marketing - metoda řízení, která se zaměřuje na potřeby zákazník - každý výrobek je totiž určen jiné cílové skupině (cílová.
2 AGENDA: 1.Ekonomická situace v ČR a ve stavebnictví 2.Hlavní události a opatření v letech 2007 až Hlavní opatření v těchto letech 4.Rozšíření.
Tepelné čerpadlo 3.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_19
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
Solární systémy třetí generace
Place – místo prodeje (distribuce)
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
v ě t r a c í j e d n o t k a A L F A V e n t
NABÍDKA PROJEKTU ENERGETICKÝCH ÚSPOR 1. Projekty energetických úspor – metoda Energy Performance Contracting (dále EPC) EPC – „energetické služby se zárukou,“
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka a montáže.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB TZB20- Vytápění Regulace, automatizace a měření ve vytápění.
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
Energetický průkaz budovy.  Požadavek Evropské směrnice /es.  Každá země realizuje požadavek vlastní cestou  Pro ČR se stal vzorem rakouský.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Produkt.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Vytápění plynem patří mezi ekonomicky a ekologicky významné způsoby zajištění tepla a teplé vody a jeho podíl na trhu s bydlením stále stoupá. Vývoj legislativy.
TRIBUNA ČESKÉHO OBCHODU TZB 2011 – HOTEL CLARION, 29.BŘEZNA 2011 MICHAL ŠUSTR COUNTRY MANAGER pro ČESKO, SLOVENSKO a MAĎARSKO ARISTON THERMO CZ s.r.o.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
MARKETINGOVÝ MIX.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
MARKETINGOVÝ MIX DISTRIBUCE.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Model strategie marketingového mixu
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
SPOLUPRÁCE VÝROBA VELKOOBCHOD Jiří Tesák, obchodní ředitel TZB, Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o. Slavkov
Inteligentní budova. 2 © 2014 Honeywell International All Rights Reserved Kterou z nich chcete ?
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Marketingový plán podniku
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
Vibrační stůl s nastavitelnou frekvencí a odstředivou silou
TEPELNÁ ČERPADLA V ROCE 2016
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

ČESKÝ TRH TZB Segment čerpadel - očekávání vývoje +3roky Jiří Tesák, Roztoky u Prahy

Kam se v TZB dodává čerpací technika? Dům a zahrada Komerční stavby Dodávky výrobcům

Co se očekává v čerpací technice pro: Dům TOPENÍ, SOLÁRNÍ OHŘEV, PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ, VĚTRÁNÍ, CIRKULACE VODY, ODPADNÍ, FEKÁLNÍ A DEŠŤOVÁ VODA, POSÍLENÍ TLAKU VODY Největší rozvoj v technologiích je u čerpadel pro topení (klimatizaci) – bariéry vstupu Důraz na výrobky s minimální spotřebou elektrické energie Výrobky, které budou napomáhat nízko-energetickému hodnocení celé nemovitosti Efektivní větrání – automatické uzly jako součást těchto systémů (včetně čerpadel) Rozdělovače podlahového vytápění, uzly k stacionárním kotlům, solárním ohřevům Legislativní změny se nedotýkají a zřejmě ani nedotknou cirkulace teplé vody (HWC)

Co se očekává v čerpací technice pro: Zahradu DODÁVKY VODY ZE STUDNÍ A VRTŮ, ZÁVLAHOVÉ SYSTÉMY, ODČERPÁVÁNÍ ZNEČIŠTĚNÉ VODY Lehce kopírovatelný/napodobitelný sortiment – nízké bariéry vstupu Zákazník při nákupu - poměřuje výrobky cenou Systémy samočinně fungující (dodávka vody se stálým tlakem na výstupu) Snadná a rychlá instalace Kompletnost dodávek – nutné příslušenství Poradenství dělají specialisté (VO) na vysoké úrovni ovšem není vždy odměněno následným uzavřením obchodu Výrobky napomáhají realizaci obchodu přes: E-Shop DIY

Co se očekává v čerpací technice pro: Komerční stavby TOPENÍ, KLIMATIZACE, VĚTRÁNÍ, CIRKULACE VODY, ODPADNÍ, FEKÁLNÍ A DEŠŤOVÉ VODY, POSÍLENÍ TLAKU VODY, HASÍCÍ SYSTÉMY, DESINFEKCE (LEGIONELA) Obor s nejdynamičtějším vývojem elektronických systémů řízení, vyhodnocování a sběru informací/dat Obor profesionálů – od návrhu, přes kvalitu výrobků, dodávku, servis a prodlouženou záruku Hledání úspor ve starších nemovitostech prostřednictvím auditů Požadavky investorů na montáž dle BREAM (GB) nebo LEED (US) vazba na následnou energetickou certifikaci celé nemovitosti – zvýšení následné prodejní ceny nemovitosti Pokles v minulém roce 2012/2011 byl -6,5% Očekává se i nadále klesající trend stavebnictví 2013/2012 okolo -2,2% Stabilizace sektoru s prognózou mírného růstu tržeb se očekává v roce 2014

Co se očekává v čerpací technice pro: Dodávky výrobcům Stávající stav vzhledem ke složitým konstrukčně výrobním změnám můžou výrobci používat 3-st čerpadla i po úspory energie řešeny regulací celého systému Další legislativní změny od Čerpadla inteligentně komunikující s výrobkem v němž jsou integrovány Jednoduchá výměna celých bloků (ne jen čerpadla) Nová legislativa bude komplikací pro ty výrobce, kteří uvádějí výrobky na trhy jak EU tak i mimo ní (dvě konstrukční řady, větší sklady….)

Co se generálně očekává v čerpací technice: Motory s permanentními magnety Čerpadla spojující více funkcí – kalorimetr, průtokoměr, měření elektrických veličin… Čerpadla, která se sama budou adaptovat na příslušné systémy Čerpadlo jako zdroj informací pro MaR – integrované čidla přímo v čerpadle Závratné změny v hydraulikách se neočekávají Budou vítězit „vychytávky“ pro servis zákazníkem Sjednocování více typů do jednoho (nižší sklady, větší adaptabilita na systémy) Velké teplotní rozsahy použití i přes množství integrované elektroniky Nutné příslušenství k montáži – součást dodávky Inteligentní signalizace chodu Bezdrátová komunikace mezi čerpadly Chytré ovládání čerpadel – nic navíc v kapse, Smartphone Analytické výstupy přímo z paměti čerpadla Zdravotní certifikace Spolehlivost Dlouhá životnost, ovšem předpokladem je rychlé morální zastarání vzhledem k progresu v inovacích

Legislativa relevantní pro čerpací techniku: EEI ≤ 0,27 Značení do r Značení od r. 2013

E-Shopy K čemu slouží? Vykazují růst vlivu na trhu Sdružují se a vymezují se jako další samostatná odbytová cesta Každopádně slouží jako nástroj konečného uživatele ke snížení prodejní ceny Velkoobchody přicházejí o životodárnou marži Čerpací techniku e-shopy nakupují ve velkoobchodech, není přímých dodávek

Kolikati stupňově dál…? Výrobce (dovozce) - Odborný velkoobchod - Montážní firma (řemeslník) Kolik lidí je v oboru TZB zaměstnanci velkoobchodů Jak dlouho to trvá, než nově příchozí pracovník zná problematiku oboru a produkuje zisk Jaké jsou měsíční náklady na provoz a prezentaci výrobků Kolik energie nás stojí vypracovávání nabídek