STEROIDNÍ ANABOLIKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

NEMOCI KREVNÍHO OBĚHU.
Soustava žláz s vnitřním vyměšováním
Sexuální výchova.
Doping- metody, omezení, negativní účinky a budoucnost
Patologie srdce a cév.
Žena a sport Mgr. Lukáš Cipryan.
Krev.
Výživa člověka při zvýšené hladině cholesterolu
ŽLÁZY S VNITŘNÍ SEKRECÍ
Fyziologie tělesné zátěže-oběhový systém
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Jan Kvapil a Michal Bureš
Nemoci oběhové soustavy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Mgr. Dagmar Sýsová Název materiálu: Soustava žláz s vnitřním vyměšováním Označení.

Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, bylo neuvěřitelně.
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Žena a sport.
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Oběhová soustava zajišťuje transport látek po těle
Steroidní hormony Dva typy: 1) vylučované kůrou nadledvinek (aldosteron, kortisol); 2) vylučované pohlavními žlázami (progesteron, testosteron, estradiol)
RYBY A LIDSKÉ ZDRAVÍ Vliv konzumace rybího masa na nemocnost a úmrtnost na koronární nemoc srdeční Robert Žižka, Společnost Prameny zdraví.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Kouření a jeho vliv na srdeční onemocnění
VY_32_INOVACE_9C2 CIVILIZAČNÍ CHOROBY
Choroby a onemocnění srdce.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
NÁDOROVÁ ONEMOCNĚNÍ.
OBEZITA.
Doping- látky zakázané
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.15 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Srdeční a mozková mrtvice Typ: DUM - výkladový Předmět:
Žlázy s vnitřní sekrecí
Reakce a adaptace oběhového systému na zátěž
Rozmnožovací soustava 5. ročník
DOPING Něco málo na úvod
VY_32_INOVACE_PSYPS10360ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Oběhová soustava- srdce
Jaký je naše tělo Kontrola
Cholesterol skrytý nepřítel vašeho srdce. Cholesterol – skrytý nepřítel Jednoduchou krevní zkouškou lze zjistit, zdali vaše hladina cholesterolu je normální,
ŘÍZENÍ LIDSKÉHO TĚLA.
Onemocnění, poruchy a poškození oběhové soustavy
Biologické děje v dospívání
Doping ve sportu Jindřiška Jelínková Lucie Coufalová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_36 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluSteroidní anabolika Anotace Žáci.
Cévní systém lidského těla
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
OBĚHOVÁ SOUSTAVA.
Stav, kdy dochází ke srážení krve uvnitř cév Trombóza v tepně způsobuje přerušení zásobování některého důležitého orgánu. Důsledky mohou být infarkt,
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_30 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiáluČasté neinfekční choroby - ateroskleroza.
Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina 548,788 05,IČ: Název projektu: Škola hrou Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
VY_52_INOVACE_50_KREVNÍ TLAK Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Autor: Vendulka Kudlíková Název materiálu: VY_52_INOVACE_03_Dospívání_vk1 Vzdělávací oblast/obor/okruh:
Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě.
HORMONÁLNÍ SOUSTAVA. Žlázy s vnitřní sekrecí HYPOFÝZA.
Oběhová soustava srdce a cévy
Žlázy s vnitřním vyměšováním - endokrinní soustava U/60
Srdce a jeho funkce v těle
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Žlázy s vnitřní sekrecí II.
CMP je porucha v prokrvení mozkové tkáně
Žlázy s vnitřní sekrecí
= přeměna látek a energií
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Dospívání - puberta Období, ve kterém se tělo dítěte mění na dospělého člověka schopného se rozmnožovat.
Transkript prezentace:

STEROIDNÍ ANABOLIKA

ANEB SVALY NA DLUH!!! STEROIDNÍ ANABOLIKA

NEJDŘÍVE PÁR OBRÁZKŮ:

DOBŘE SI OBRÁZKY PROHLÉDNI!

I ŽENY MOHOU MÍT SVALY…….

ZAMYSLI SE A ODPOVÍDEJ! JAK ZÍSKAJÍ KULTURISTÉ SVALY? VÍŠ O TOM, ŽE EXISTUJÍ PREPARÁTY, KTERÉ NAPOMÁHAJÍ RŮSTU SVALOVÉ HMOTY?

TYTO PREPARÁTY SE JMENUJÍ STEROIDNÍ ANABOLIKA……… Jsou velice podobná pohlavním hormonům Lidé je berou, aby měli svaly a nemuseli dřít v posilovně Jenže věc má HÁČEK!!!!

ZAPAMATUJ SI: Anabolika sice pomohou vypracovat svaly ale: Mohou napáchat na lidském těle nenapravitelné škody Dostupnost těchto preparátů je bohužel dosti vysoká Anabolika poškozují psychiku člověka, toto poškození může končit až sebevraždou

CO NA TO SRDCE??? Při užívání steroidů jde doslova o život Zrádné je, že nepříznivé účinky se mohou projevit až po letech Mohou být následkem náhlého úmrtí Sportovci umírají přímo na hřišti, či na atletickém ovále Neúměrně zvyšují krevní tlak Způsobují poruchy srdečního rytmu

CO NA TO KREV??? Anabolika zvyšují srážlivost krve To má za následek tvorbu krevních sraženin Sraženina potom může putovat krevním oběhem a uzavřít některou z životně důležitých cév Výsledkem je MOZKOVÁ PŘÍHODA, neboli mozková mrtvice Toto může postihnout i 20letého mladíka, když anabolika užívá

CO NA TO CÉVY??? Anabolika přispívají k tvorbě aterosklerózy Narušují metabolismus tuků Zvyšují hladinu cholesterolu Mohou způsobit i cukrovku Zde vidíš cévy ucpané tukem při ateroskleróze

CO NA TO POHLAVNÍ ORGÁNY??? Při jejich užívání dochází k znehodnocování varlat a ke sterilitě Tyto preparáty snižují pohlavní touhu Mužům mohou začít růst prsa Ženám zhrubne hlas a celkově začínají vypadat jako muži /růst nadměrného ochlupení/ Muži i ženy mohou být neplodní

CO NA TO KRÁSA??? Užívání anabolik způsobuje padání vlasů Ženy jsou ochlupené i na místech, kde dříve nebyly Rostou jim vousy

Zdroj: images.google.cz