Léčebné lázeňství v evropském kontextu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální konference cestovního ruchu
Advertisements

Proč byla studie vytvořena ?
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Vstupní analýza Vilém Čekajle
Solární systémy pro aktivní topení
Rozhodovací matice.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Change through Culture – Culture through Change Proměna kulturou a Kultura v proměně.
Hra milionář Procvičujeme si jednotky hmotnosti
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Lázeňská léčebná rehabilitace pacientů s roztroušenou sklerózou
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Kdo chce být milionářem ?
Desetinný zlomek Helena Půlkrábková.
Násobení a dělení čísel 10, 100 a jejich násobků
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Regionální péče v Praze
Mapa zájmu - plány.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Konference €FPA ČR řešení případové studie
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
- VYJADŘUJÍ ČÁST Z CELKU - PŘIČEMŽ CELEK JE VŽDY 100 %
Výpočty efektivnosti investic, výpočty odpisů
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Likvidace českého lázeňství pokračuje. Příčiny likvidace Indikační seznam Omezení opakování lázeňské péče Nástup lázeňské péče do 3 měsíců Jednotná délka.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
CESTOVNÍ RUCH: BOHATSTVÍ V JEDINEČNOSTI JESENÍKU NA DOSAH.
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Představení společnosti Produkty pro zaměstnance
Organizace lázeňské léčby
Nájemní bydlení Municipality & Development. Nájemní bydlení Vysokoškolské koleje (PPP a jiné formy) Domovy mládeže – internáty Ubytovny.
Ebixpedice za úplným zatměním Slunce 21. srpna 2017 USA
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
DAŇOVÉ A ÚČETNÍ ASPEKTY
Penzion u máchova Jezera
DIABETES MELLITUS V PRAXI REVIZNÍHO LÉKAŘE Úvod do problematiky, výchozí fakta MUDr. Miloslava Dubovská.
Ekonomická zpráva CDO, o.s. Valná hromada ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ROZPOČTU za období 1.1. – PŘÍJMY Celkové příjmy CDO do činí ,-
Léčiva u vzácných onemocnění (v kontextu dalších informací) PharmDr. Josef Suchopár Infopharm, a.s. Praha,
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
V ZÁCNÁ ONEMOCNĚNÍ Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR generální ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
VY_32_INOVACE_CER_11 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Historie lázeňství - řešení Jméno autora:Mgr.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
1 26. září 2016 Svaz léčebných lázní ČR Specifika lázeňské léčby dětí a dorostu prim. MUDr. Jana Rydlová, Vedoucí lékařka dětských léčeben, Lázně Luhačovice,
Lázeňská péče v ČR  Lázeňské péče se v České republice rozděluje na dvě (tři) základní skupiny, a to na  komplexní lázeňskou péči  příspěvkovou lázeňskou.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
České lázně na prahu změn MUDr. Eduard Bláha, prezident SLL ČR 26. listopadu, 2012.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Formy lázeňských pobytů a lázeňské péče
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Léčebné lázeňství a jak dál ?
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Transkript prezentace:

Léčebné lázeňství v evropském kontextu Ing. Martin Plachý vicepresident SLL ČR

Evropské lázně Evropský svaz lázní – ESPA sdružuje 21 národních lázeňských svazů „Krédo ESPA“ – tradiční evropské léčebné lázeňství postavené na účincích přírodních léčivých zdrojů

Evropské lázně Země Počet přenocování za rok Počet hostů za rok Hradí lázeňské procedury Hradí ostatní procedury Hradí ubytování, stravování Maďarsko 3 836 000 426 000 100% 100 % 50 % Německo 121 773 177 17 623 743 částečně/ 100 % Rakousko 18 657 000 Částečně/ 100 % Slovensko 2 499 606 137 156 20 - 80% Česká rep. 5 500 000 380 000 ne/ 100 %

Lázeňství ve Francii cca 550 tis. hostů v lázních (99% domácích) 108 lázeňských míst cca 100 000 pracovních míst 200 mil EUR z veřejných rozpočtů přes 9 mil přenocování v lázních cca 550 tis. hostů v lázních (99% domácích) z 30 % vlastnictví veřejného sektoru

Lázeňství v Německu 300 lázeňských míst 350 000 pracovních míst 150 000 lůžek V roce 2008 absolvovalo na náklady veřejných financí: 173 000 osob preventivní pobyt 697 747 osob rehabilitační pobyt 144 215 pobytů matky s dětmi

Lázeňství v Německu 2 133 565 267 EUR 318 655 535 EUR Výdaje na lázeňskou a rehabilitační léčbu (ambulantní a stacionární) dosáhly v roce 2008 2 133 565 267 EUR Výdaje na lázeňskou péči pro matky s dětmi dosáhly 318 655 535 EUR

Ekonomické přínosy rehabilitace 1 EUR investované do rehabilitace přináší 5 EUR celoekonomického přínosu

Ekonomické přínosy rehabilitace V roce 2010 znamenala investice do rehabilitace v Německu úsporu 5,8 mld. EUR, v roce 2025 to bude již 23 mld. EUR V roce 2010 se ušetřilo díky rehabilitaci 5-7 mil. dnů pracovní neschopnosti (27 tis. pracovních míst), v roce 2025 se očekává až 17 mil. (cca. 80 tis. pracovních míst)

! Jakékoliv zákonné omezení lázeňské péče v ČR znamená i znemožnění nabídnout tuto péči jiným klientům zdravotních pojišťoven zemí EU !

České léčebné lázně milujete od malička!