Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Název projektu: Zaměstnávání lidí s autismem Roman Turský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístav, kde je dobré zakotvit. Přístav, kde je dobré zakotvit Reg.č.: CZ.1.07/1.2.05/ Přístav, kde je dobré zakotvit  reg.číslo: CZ.1.07/1.2.05/
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Zaměstnávání lidí s autismem Prezentace u příležitosti konání Mezioborové konference „Jak je žije lidem.
Dotační možnosti pro obce a města
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Oblasti, jejichž řešení může výrazně zlepšit životní podmínky osob s PAS – autismem v České republice, v kontextu Úmluvy o právech osob se zdravotním.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Life Through Lenses Everybody Is Different But We Are All Equal Projekt RESTART, reg. č. CZ.1.07/1.3.00/
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Agentura pro sociální začleňování
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro osoby se zdravotním postižením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu sociálních.
Transkript prezentace:

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Název projektu: Zaměstnávání lidí s autismem Roman Turský

Identifikační údaje projektu: Název projektu: Zaměstnávání lidí s autismem Registrační číslo:CZ.1.04/3.3.05/ Identifikace operačního programu a výzvy: Číslo operačního programu: CZ 1.04 Název operačního programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Číslo globálního grantu: CZ. 1.04/ Název globálního grantu: Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce Číslo prioritní osy: 4.3 Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory: Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce

Zdůvodnění potřebnosti projektu:  Celosvětové epidemiologické studie uvádějí 15 osob s autismem a 15 osob s Aspergerovým syndromem na obyvatel  Autismem trpí obyvatel světa  – obyvatel ČR  Autismus postihne každé 100.narozené dítě

Obsah projektu:  Systém diagnostikování a vzdělávání osob s PAS  Zkvalitnění života osob s PAS  Návrat osob pečujících o osobu blízkou na trh práce  Vytvoření metodiky

Charakteristika projektu: Přímá podpora osob s PAS Podpora osob pečující o osobu blízkou Zvýšení kvality života Podpora integrace osob s PAS

Zaměření projektu:  Osoby s poruchou autistického spektra  Osoby pečující o osobu blízkou

Průběh projektu První cílová skupina – osoby s PAS  Bilanční diagnostika  Aktivizace, motivace  Místo na zkoušku  Vyhledávání pracovního místa

Průběh projektu Druhá cílová skupina – osoby pečující o osobu blízkou  Bilanční diagnostika  Doplnění vzdělávacích požadavků, rekvalifikace  Vyhledávání pracovních míst

Současnost:  Vyhodnocení bilanční diagnostiky první cílové skupiny  Ukončení bilanční diagnostiky druhé cílové skupiny  Výběr pozic poradců z řad druhé cílové skupiny  Výběrové řízení pro aktivizaci a motivaci druhé cílové skupiny

Nejbližší plán projektu:  Září - vyhodnocení bilanční diagnostiky první cílové skupiny a aktivizační a motivační techniky  Září – výběrové řízení pro aktivizační motivační techniky druhé cílové skupiny  První polovina příštího roku – měsíční stáž (tzv. místo na zkoušku) první cílové skupiny  První polovina příštího roku – zaměstnání poradců  Druhá polovina roku – vyhledávání pracovních míst pro první cílovou skupinu

Budoucnost Udržitelnost zaměstnání u obou cílových skupin Podpora na trhu práce u obou cílových skupin Návaznost pomocí dalšího projektu: Sociálně aktivizační centrum APLA – JM o.s.pro osoby s poruchou autistického spektra Spolupráce se sociálními podniky s návazností na APLA – JM o.s.?

Vize APLA-JM o.s. Sociální podniky s návazností na APLA – JM o.s. Externí sociální podniky Ostatní ekonomické subjekty

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Fügnerova 30 Brno

Děkuji za pozornost. Roman Turský Projektový manager