ČSN Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
ÚZEMNÍ PLÁN – PRŮZKUMY A ROZBORY část A1
petr horský 20/06/2012 Bratislava
Kanceláře k pronájmu Křižíkova 1377, Frýdek-Místek
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Doprava Vojtěch Růženec – Letecká doprava Zdeněk Suldovský – MHD
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
D O P R A V A.
DOPRAVNÍ PRŮZKUMY.
NAVRHOVÁNÍ STAVEB PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB NEVIDOMÝCH A SLABOZRAKÝCH OSOB Doporučený standard technický (ČKAIT) z r Nezajištěný prostor –
Dopravní a liniové stavby
Dopravní a liniové stavby Vývoj měst, místní komunikace
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Doprava v klídku.
Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Doprava v klidu – parkování vozidel Podklad ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Mladá Boleslav Spádová oblast Mladá Boleslav 1: Město Mladá Boleslav a spádová aglomerace cca obyvatel 2: Okres Mladá Boleslav cca obyvatel.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
VLIV DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ OBYVATEL NA KVALITU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Lenka ZAJÍČKOVÁ, Jaroslav BURIAN, Vít VOŽENÍLEK GIS v plánování.
Placená parkoviště – u městských lázní (ul. Jiráskova), Dolní náměstí, u Městského úřadu (Hlásenka), před Albertem (Na Příkopě), před Masarykovým gymnáziem.
Brněnské komunikace a. s. Útvar dopravního inženýrství Strategie parkování ve městě Brně SPOLEČNÉ PRINCIPY ŘEŠENÍ PARKOVÁNÍ V BRNĚ REZIDENTNÍ PARKOVÁNÍ.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_05_17_dopravní značky 1.
D O P R A V A. DOPRAVNÍ SYSTÉMY MIMO MĚSTA meziměstská a mezinárodní dopravní spojení,... UVNITŘ MĚST (městský dopravní systém) – v zastavěném i nezastavěném.
DOPRAVA VY_32_INOVACE_1C_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Základní výpočty v silniční nákladní dopravě - 1 Předmět: Technologie silniční nákladní.
Obytný soubor Za Školkou
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Konstrukce a výstavba silničních komunikací Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Generel ovzduší statutárního města Brna možnosti implementace RNDr. Barbora JAVOROVÁ.
Cyklistická parkovací infrastruktura Ing. Eva ŠTĚRBOVÁ Ing. Radka ŽÁKOVÁ Cyklokonference 09 v Královéhradeckém kraji, Krkonoše –
Sdružený tramvajový a autobusový pás | Novotný, Javořík, Kočárková | Czechbus 2015, Praha Sdružený tramvajový a autobusový pás návrh nového skladebního.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Návrh koridorů cyklistické dopravy na území ITI Olomoucké aglomerace
Problematika dopravy na Rychnovsku
ANKETA - parkovaní osobních vozidel ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Výsledky ankety Autor: Občanské sdružení občanů Brandýs nad Labem Stará.
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Elektronické předprodeje
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_14_20 Doprava
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy a P+R
MOŽNOSTI ŘEŠENÍ NEDOSTATKU PARKOVACÍCH MÍST PRO NÁKL. AUTOMOBILY
Proč vznikl SmileCar?. Proč vznikl SmileCar? lidé používají svá auta ... Všichni víme, jak málo lidé používají svá auta ...
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
PROVOZ NA DÁLNICI. PROVOZ NA DÁLNICI Na dálnici je povolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není.
Statky a služby CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Integrovaný regionální operační program – IROP
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2016/2017/2018 vždy od 1.1. do 30.4.
Dopravní značení Podklad ke cvičení
Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury
Návrh opatření pro zlepšení dopravy v krnap
Transkript prezentace:

ČSN 73 6056 Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel, DOPRAVA V KLIDU Navrhuje se dle ČSN 73 6056 Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel, březen 2011

parkovací stání plocha, která slouží k parkování vozidla např. po dobu nákupu, návštěvy, zaměstnání, naložení nebo vyložení nákladu krátkodobé (do 2 hodin) dlouhodobé (nad 2 hodiny), odstavná stání plocha, která slouží k odstavení vozidla v místě bydliště nebo v místě sídla provozovatele vozidla po dobu, kdy se vozidlo nepoužívá

Doporučené docházkové vzdálenosti Odstavné a parkovací plochy a garáže pro osobní automobily se doporučuje umísťovat v docházkových vzdálenostech maximálně: pro krátkodobé parkování 200 m pro dlouhodobé parkování 300 m pro odstavování 500 m

Způsob rozmístění stání kolmá stání zpravidla na komunikacích funkční třídy C a na samostatných plochách podélná stání šikmá stání

Parkování typu P+R, B+R, K+R P + R (park and ride) systém záchytných parkovišť umisťují se v blízkosti MHD, v Praze zejména u stanic metra snadný přestup z vozidla na MHD

B + R (bike and ride) možnost odstavení jízdního kola při přestupu na MHD a ostatní hromadnou dopravu, v Praze umožněno na všech parkovištích P + R

Parkovací dům pro jízdní kola – Hradec Králové, prostor před nádražím

„Živelný systém“ B + R – nádraží Lysá nad Labem

K + R (kiss and ride) vyhrazená parkovací místa pro krátkodobé zastavení, možnost vysazení spolucestujících bez nutnosti parkování vozidla, zřizují se na přestupech na MHD.