Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Práce s okny.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
X EXEL.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Úvod do tabulkových procesorů
IT začátečníci - Word Modul 3.
Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer1 Práce s dokumentem Založení dokumentu Při otevření Wordu se automaticky založí nový dokument. Pokud si chci založit.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/5.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
postup tvorby prezentace
Návod na složení jména z písmenkových log
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Malování – popis programu
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Identifikátor materiálu: EU
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Word – základní práce s wordem.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
WORDPAD Textový dokument.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Přehled pro vytvoření šablony
EU_12_sada1_01_Inf_Úpravy obrázků 1_Šeb
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
(nabídka kreslících nástrojů)
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola - otevření vytvořeného dokumentu ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ,INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE, 1. STUPEŇ, 4. ROČNÍK Autor prezentace: Mgr. Hana Nová SOUBORY

V YTVOŘENÍ NOVÉHO SOUBORU 1. soubor 2. nový Nový dokument vám Word otevře sám - po spuštění této aplikace. Také si ho můžeš vytvořit : - nebo použij ikonku prázdného listu na panelu nástrojů - možno také za pomoci kláves CTRL+N

S EZNÁMENÍ SE ŠABLONOU, VÝBĚR PRÁZDNÉHO DOKUMENTU Prohlédni si nabídku šablon Vyzkoušej si některé Dnes potřebujeme prázdný dokument

V LOŽENÍ KRÁTKÉHO TEXTU, OBRÁZKU - PROCVIČOVÁNÍ Zopakujeme, co už známe: Napiš jen několik řádků svého textu /např. pár vět o zvířátku, na co se těšíš, kam bys rád jel…/ Vlož k tématu obrázek / z dokumentů - obrázků, svůj - který jsme malovali, z klipartu/.

U LOŽENÍ SOUBORU 1. možnost: Uložit – ukládá soubor do stejného místa se stejným názvem 2. Uložit jako – uloží soubor podle tvého výběru 3. pomocí ikony s obrázkem diskety – v panelu nástrojů 4. stiskem kláves CTRL+S

U ZAVŘENÍ SOUBORU Můžeme užít 2 způsoby 1. Křížkem – vpravo nahoře /ukončíme celý program/. 2. Nebo Soubor, pak Zavřít- došlo –li k nějaké změně v dokumentu,Word se zeptá, jestli chceš zavřít.

K ONTROLA - OTEVŘENÍ DOKUMENTU, KTERÝ JSME DNES VYTVOŘILI Pro otevření našeho dokumentu využijeme Soubor – Otevřít Další možnost: v horním panelu nástrojů klikni na ikonku otevřené složky PO KONTROLE SOUBOR OPĚT ULOŽ – TO UŽ JSME SE DNES NAUČILI.