Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 5.workshop

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Inovace-kvalifikace profesní přípravy, IQ INDUSTRY –
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu.
příspěvek pro 5. workshop k projektu „Řemesla“
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel ZÁVĚRĚČNÝ SEMINÁŘ 20.LEDNA 2011 V RCO V OLOMOUCI CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Základní škola Loštice:
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 7.workshop
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Okna technickým oborům dokořán“
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Plánování prvních kroků
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 5.workshop CZ.1.07/1.1.04/01.0194 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Partneři projektu Svaz průmyslu a dopravy České republiky SPČR je dobrovolná organizace sdružující zaměstnavatele a podnikatele v České republice z oblasti průmyslu a dopravy. V rámci projektu zastává akviziční roli zejména při zapojování zaměstnavatelů, komunikace a prezentace technických profesí. Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání „AEV“ AEV je profesní organizací pracující na zajištění specifických potřeb odborného vzdělávání pro energetiku a elektrotechniku. V rámci projektu zastává zejména komunikaci a prezentace technických profesí. Asistenční centrum a.s. Asistenční centrum, a.s. je poradenskou společností v oblastech ekonomických, projektových a marketingových. Disponuje různými stupni akreditací od MPSV, MPO, MSMT. Aktivně působí již od roku 1996. V rámci projektu je hlavním nositelem a řešitelem. 2 www.asistencnicentrum.cz

Časový rámec realizace Místo realizace Olomoucký kraj Časový rámec realizace 1.3.2009 28.2.2011 www.czso.cz/csu/2007edicniplan.nsf/p/1302-07 3 www.asistencnicentrum.cz

Vrátit řemeslu jeho ztracenou prestiž: to je hlavním úkolem projektu „Aktivní motivace žáků základních škol = jistota pro budoucnost řemesel“. Řešení potřeb firem s různým zaměřením pro získávání kvalitních zaměstnanců. Řešení nedostatku technických a řemeslných pracovníků. Investice do současných žáků druhého stupně základních škol je budoucností průmyslových podniků a řemeslníků nejen v Olomouckém kraji. 4 www.asistencnicentrum.cz

Logo projektu 5 www.asistencnicentrum.cz

Cílové skupiny a výstupy projektu Žáci základních škol (1800) Výchovní poradci (20) Nové inovované produkty (3) 6 www.asistencnicentrum.cz

Na čem v rámci projektu pracujeme Získání kompetencí pro odborníky - získání kompetencí pro zaměstnance škol - proškolení výchovných poradců - katalog řemesel (tištěná publikace, CD, DVD), metodika - výukové moduly, exkurze ve firmách Metodická pomoc - aktuální informace na webových stránkách - vytvoření postupů a materiálů pro prezentaci vzdělávání v řemeslných oborech - kampaň na zvýšení zájmu o řemeslné obory Realizace - propagace, motivace - vytvoření postupů+ zahraniční stáž = přenos zkušeností - webový portál 7 www.asistencnicentrum.cz

Co jsme už vytvořili do května 2010: kontaktování základní škol, středních odborných škol a zaměstnavatelů schůzky realizačního týmu publicita a propagace,články v odborném tisku,rádiový a televizní šot vydání Katalogu řemesel vytvořeny metodiky a výukových modulů, vydání Metodiky motivace k řemeslům při volbě povolání workshopy a semináře ,exkurse zahraniční stáž, odborné kompetence, školení výchovných poradců 8 www.asistencnicentrum.cz

Výběr konkrétních aktivit do května 2010 Exkurse žáků 7.-9.tříd ZŠ do podniků včetně fotodokumentace,amatérských videí a umístění na webu projektu 98 exkursí, podle okresů základních škol - Jeseník 37, Olomouc 31 , Přerov 14 , Šumperk 16 , Prostějov 0 (v okrese Prostějov však proběhlo 32 exkursí) 1890 účastníků, z toho 974 chlapců a 916 dívek (na exkursích a besedách bylo také 92 rodičů, zkušenosti z exkursí uvedou určitě ve svých prezentacích školy i podniky) 9 www.asistencnicentrum.cz

Katalog řemesel – k dispozici v tištěné (kniha) i v elektronické podobě na CD Metodika motivace k řemeslům ve volbě povolání – k dispozici v tištěné podobě Propagační předměty pro žáky Záznamy Řízeného rozhovoru s výchovnými poradci (viz „samostatný soubor“) Vyhodnocení Dotazníků z exkurse žáků ve firmě – zpětná vazba žáků (viz „samostatný soubor“) 10 www.asistencnicentrum.cz

Web projektu www.otevrisedovednostem.cz Unikátní Počet Stránky návštěvy návštěv Rok 2009 srpen 29 65 1 421 září 107 198 3 003 říjen 114 196 4 861 listopad 237 490 13 760 prosinec 267 517 10 821 Rok 2010 leden 527 917 9 915 únor 511 857 7 065 březen 573 1 114 16 527 duben 527 946 6 744 květen (k 19.5.10) 378 575 4 738 11 www.asistencnicentrum.cz

Účast v projektu – základní školy, střední odborné školy technického zaměření, výrobní podniky, úřady práce 5 okresů Olomouckého kraje Poděkování za aktivitu v projektu a za významnou propagaci a prezentaci řemeslných oborů řemesel (certifikát) patří : Základní školy - Hlavní Hanušovice, Javorník, Trávník Přerov, Haškova Uničov, Vítězná Litovel, Loštice, Olomouc-Holice Výrobní podniky – Ondřejovická strojírna a.s. Zlaté Hory, Panav a.s. Senice na Hané, Siemens Elektromotory s.r.o. Mohelnice, Nestlé Česko s.r.o., závod ZORA Olomouc, TOS Olomouc s.r.o., Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o., DT- výhybkárna a strojírna a.s. Prostějov Střední odborné školy - SPŠS Olomouc, SOŠaSOU staveb.a strojírenská Jeseník, SŠT Mohelnice, SŠOS Štursova Olomouc Asistenční centrum, a.s. www.asistencnicentrum.cz

Aktivity projektu v roce 2010, 2011 odborné kompetence, školení výchovných poradců schůzky realizačního týmu , konference publicita a propagace exkurse žáků v podnicích a na středních školách exkurse výchovných poradkyň kampaň vůči žákům, besedy na školách workshopy a semináře, další workshop pracovní pro výchovné poradkyně 26. a 27.srpna na Středním odborném učilišti stavebním a strojírenském v Jeseníku, závěrečný seminář pro širokou veřejnost 20.ledna 2011 v RCO v Olomouci 13 www.asistencnicentrum.cz

Děkujeme za pozornost Asistenční centrum, a.s. Regionální kancelář Olomouc Kosmonautů 8 772 11 Olomouc Ing. Hana Houšťová mobil: 602 546 953 , 585 242 586 email: houstova@asistencnicentrum.cz Sídlo a centrála společnosti: Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302 434 01 Most Jméno: Ing.František Jochman Bc. Helena Malíková Tel./fax: 476 105 888 www.asistencnicentrum.cz malikova@asistencnicentrum.cz Regionální kanceláře: Most, Chomutov, Cheb, Plzeň, Praha, Hradec Králové, Liberec, Jihlava, České Budějovice, Brno, Hodonín, Olomouc, Ostrava, 14 www.asistencnicentrum.cz