Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Možnosti českých subjektů získat zahraniční stážisty Jiří Kolman, Zastoupení Jihomoravského kraje při EU Křtiny, 20. května 2009.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci Listopad 2013

ERASMUS a další programy - kde hledat informace - Ministerstva – Dům zahraničních spolupráce – agentura AIA – Fulbrightova stipendia – - Kancelář zahraničních styků - Rektorát mezinarodnich-vztahu/oddeleni-mezinarodnich-vztahu/ mezinarodnich-vztahu/oddeleni-mezinarodnich-vztahu/ - Zahraniční oddělení PF UP - Národní agentura pro evropské vzdělávací programy

Další možnosti vycestování projekt Právo moderně - Interní grantová agentura IGA stipendijní fond PFUP Do projektů Grantové agentury ČR (GAČR, OPVK (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost), Jean Monnet Programme ( folder&project_folder_id=83&view_type_code=program&#record_3190) folder&project_folder_id=83&view_type_code=program&#record_3190 se studenti mohou zapojit jen prostřednictvím akademického pracovníka PFUP

Výjezdy na stipendia ministerstev Možnost výjezdu do zahraničí (studijní nebo pracovní stáž) placeného z fondů MŠMT ČR a MZV ČR Možnost výjezdu do zahraničí (studijní nebo pracovní stáž) placeného z fondů MŠMT ČR a MZV ČR Ministerstvo zahraničních věcí – většinou v oblastech vědy a výzkumu, někdy stáže např. v rámci UNESCO Ministerstvo zahraničních věcí – většinou v oblastech vědy a výzkumu, někdy stáže např. v rámci UNESCO Nabídky je třeba sledovat na webových stránkách mzv.cz a častá aktualizace. Nabídky je třeba sledovat na webových stránkách mzv.cz a častá aktualizace. Vyřizuje sám student podle pokynů ministerstva Vyřizuje sám student podle pokynů ministerstva ZO PFUP zveřejňuje jen některé nabídky – zaslané přímo z ministerstev. ZO PFUP zveřejňuje jen některé nabídky – zaslané přímo z ministerstev.

Dům zahraničních služeb, Fulbrightova stipendia Dům zahraničních služeb, pod nějž spadá Akademická informační agentura AIA, spravuje web Dům zahraničních služeb, pod nějž spadá Akademická informační agentura AIA, spravuje web Nabídka studia, stáží a také workshopů na základě mezinárodních a dalších smluv. Nabídka studia, stáží a také workshopů na základě mezinárodních a dalších smluv. Fulbrightova stipendia – zaměřena na spolupráci ČR a USA, stipendia poskytována vládami těchto zemí. Zaměřena na studium, výzkum a výuku v USA. Fulbrightova stipendia – zaměřena na spolupráci ČR a USA, stipendia poskytována vládami těchto zemí. Zaměřena na studium, výzkum a výuku v USA. - Postgraduální studium v USA – výjezdy pouze na celý akademický rok - Postgraduální studium v USA – výjezdy pouze na celý akademický rok - Fulbright-Masarykovo stipendium – 3 – 10 měsíců, deadline podávání přihlášek je na následující akademický rok - Fulbright-Masarykovo stipendium – 3 – 10 měsíců, deadline podávání přihlášek je na následující akademický rok - jedna z podmínek: zkouška z AJ – TELP nebo TOEFL - jedna z podmínek: zkouška z AJ – TELP nebo TOEFL

Erasmus – studijní pobyt Délka pobytu: 1 – 2 semestry pouze v rámci jednoho akademického roku Délka pobytu: 1 – 2 semestry pouze v rámci jednoho akademického roku Možnost vyjet na Erasmus studijní pobyt pouze 1x za studijní cyklus Možnost vyjet na Erasmus studijní pobyt pouze 1x za studijní cyklus Pro doktorandy pouze do vybraných destinací Pro doktorandy pouze do vybraných destinací Možnost Intenzivního jazykového kurzu EILC před začátkem výuky v zahraničí Možnost Intenzivního jazykového kurzu EILC před začátkem výuky v zahraničí „Extra“ Stipendia – jednotlivých krajů a pro handicapované studenty. „Extra“ Stipendia – jednotlivých krajů a pro handicapované studenty. Student je stále studentem PF UP, zároveň studentem zahraniční univerzity Student je stále studentem PF UP, zároveň studentem zahraniční univerzity Nelze např. na rok přerušit studium a vyjet na Erasmus Nelze např. na rok přerušit studium a vyjet na Erasmus

Možnosti výjezdů na Erasmus pro doktorandy * výuka podle jazyků výuky * Možnosti výjezdů na Erasmus pro doktorandy * výuka podle jazyků výuky * Angličtina Angličtina Anglie – University of Northumbria - Newcastle Anglie – University of Northumbria - Newcastle Estonsko – Tallinn Estonsko – Tallinn Polsko – Katowice, Opole, Krakow Polsko – Katowice, Opole, Krakow Francouzština Francouzština Francie (francouzština) – Paříž, Clermont-Ferrand (některé předměty v AJ) Francie (francouzština) – Paříž, Clermont-Ferrand (některé předměty v AJ) Italština Italština Itálie (italština) – Neapol Itálie (italština) – Neapol Španělština Španělština Španělsko (španělština) – Madrid, Samalanca Španělsko (španělština) – Madrid, Samalanca Haag

Přibližná paušální částka na měsíc pobytu v Eur Velká Británie 583 / ,- Velká Británie 583 / ,- Francie 473 / ,- Francie 473 / ,- Itálie 447 / ,- Itálie 447 / ,- Španělsko 409 / 9.816,- Polsko 316 / 7.584,- Estonsko 312 / 7.488,- Estonsko 312 / 7.488,- * Stipendium je studentům zasíláno na bankovní účet v několika částech (ne každý měsíc)

Erasmus – výběrové řízení na rok 2013/2014 Podávání přihlášek: od – Podávání přihlášek: od – Formulář přihlášky – na internetových stránkách Zahraničního oddělení PF UP v sekci Erasmus a v Aktualitách (od ) Formulář přihlášky – na internetových stránkách Zahraničního oddělení PF UP v sekci Erasmus a v Aktualitách (od ) Ústní kolo výběrového řízení: v týdnu od 2. do Ústní kolo výběrového řízení: v týdnu od 2. do Krátký motivační dopis součástí přihlášky Krátký motivační dopis součástí přihlášky V případě velkého zájmu možnost vyhlášení i písemného kola před ústním – bude případně upřesněno. V případě velkého zájmu možnost vyhlášení i písemného kola před ústním – bude případně upřesněno. Vyhlášení výsledků – prosinec 2013 – leden 2014 Vyhlášení výsledků – prosinec 2013 – leden 2014 O dalších povinnostech (po výběru k výjezdu) informujeme studenty včas em. O dalších povinnostech (po výběru k výjezdu) informujeme studenty včas em.

Způsob vyplnění přihlášky a ústní kolo výběrového řízení PŘIHLÁŠKA: PŘIHLÁŠKA: Přihlášku vyplnit na PC Přihlášku vyplnit na PC Vyplnit všechny údaje podle pokynů v přihlášce Vyplnit všechny údaje podle pokynů v přihlášce Možnost vybrat si 3 Vámi preferované univerzity Možnost vybrat si 3 Vámi preferované univerzity Krátký motivační dopis v cizím jazyce Krátký motivační dopis v cizím jazyce Vyplnit, vytisknout, podepsat a zanést na Zahraniční oddělení PF UP, nebo poslat poštou Vyplnit, vytisknout, podepsat a zanést na Zahraniční oddělení PF UP, nebo poslat poštou***** POHOVOR: POHOVOR: Zkouška z jazyka nejpreferovanější univerzity (uvedené na prvním místě). Zkouška z jazyka nejpreferovanější univerzity (uvedené na prvním místě). Schopnost pohotově reagovat na otázky položené komisí Schopnost pohotově reagovat na otázky položené komisí Výhodou je schopnost používat právnický cizí jazyk – aktuální otázky práva, politická situace, Evropská unie, apod. Výhodou je schopnost používat právnický cizí jazyk – aktuální otázky práva, politická situace, Evropská unie, apod.

Erasmus pracovní stáže Zajišťuje Kancelář zahraničních styků – Rektorát, Mgr. M. Raková, Zajišťuje Kancelář zahraničních styků – Rektorát, Mgr. M. Raková, Fakulta nemá žádné partnery = student si zaměstnavatele hledá sám Fakulta nemá žádné partnery = student si zaměstnavatele hledá sám Nesmí být: instituce a orgány EU, organizace spravující programy EU, národní diplomat. Zastoupení domovské země studenta, ostatní zastoupení či veřejné instituce domovské země studenta. Nesmí být: instituce a orgány EU, organizace spravující programy EU, národní diplomat. Zastoupení domovské země studenta, ostatní zastoupení či veřejné instituce domovské země studenta. Pouze země EU. Pouze země EU. Délka stáže - 2 – 12 měsíců. Délka stáže - 2 – 12 měsíců. UP finančně podpoří max. 6 měsíců pobytu. UP finančně podpoří max. 6 měsíců pobytu. Informace a žádosti: web OMV RUP. Informace a žádosti: web OMV RUP.

Francouzsko-česká letní škola práva LŠ probíhá v prostorách Université d´Auvergne, Clermont-Ferrand, Francie nebo na PFUP během měsíce září. LŠ probíhá v prostorách Université d´Auvergne, Clermont-Ferrand, Francie nebo na PFUP během měsíce září. Délka: cca 1 týden Délka: cca 1 týden Podmínky: Velmi dobrá úroveň francouzského jazyka a základní znalost anglického jazyka Podmínky: Velmi dobrá úroveň francouzského jazyka a základní znalost anglického jazyka Témata: otázky práva EU Témata: otázky práva EU Výběrové řízení proběhne ve druhém čtvrtletí roku Výběrové řízení proběhne ve druhém čtvrtletí roku Právnická fakulta vybraným studentům hradí cestovné, ubytování a stravné. Právnická fakulta vybraným studentům hradí cestovné, ubytování a stravné. Každý rok bývá vybráno cca studentů. Každý rok bývá vybráno cca studentů.

Kontakty PF UP a Rektorát JUDr. Pavel Bureš, Ph.D., D.E.A. Proděkan pro zahraniční záležitosti PF UP tel.: Radana Kuncová Erasmus koordinátor PF UP tel.: Programy EU, organizace studentů UP OL Mgr. Vladimíra Žlutířová tel.: