REKONSTRUKCE A ÚPRAVY DOMU. Pastorační dům Velehrad byl postaven v roce 1936 jako kasárna pro celníky. V roce 1968 jej zakoupil kardinál Josef Beran pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Advertisements

PASTORAČNÍ DŮM VELEHRAD. VÍTEJTE U NÁS… Pastorační dům Velehrad se nachází v italské části Dolomit v krásném horském údolí Gsiesertal v obci St. Martin.
Jesle Řásnovka Řásnovka 2, č. p. 784, k. ú. Staré Město
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
Stavba rodinného domu Projekt v MS Project.
Měšťanský dům Arkadia Olomouc Bytová jednotka A ,1 m kk + galerie 112,6 m2 (+ 25,5 m 2 galerie) Kč Bez DPH 5% BONUS - zdarma 5m2.
Rekonstrukce infrastruktury TJ FC SLAVIA Michálkovice Dotace z výherních loterií Částka – kč Tři nezávislé projekty 1. Umělé zavlažování 2. Oprava.
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „Průběžná zpráva“. O ČEM BUDEME MLUVIT  Rekonstrukce Domku – proč?  Průběh projektu rekonstrukce – horní místnost  Klubovna.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Společnost ALPRO, spol. s r.o.byla založena v roce 1993.
40 let mateřské školy Kladno Plzeňská 3129
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Tepelné čerpadlo 3.
Model školní budovy SPŠS Tábor v měřítku 1:100 Závěrečná ročníková práce autoři: Karel Kolář, Josef Andrýs.
DM Lovosická a Dittrichova
JUDO Semily Nové Dojo 2007 D.Šída. Historie a smysl Judo v Semilech: Oddíl Judo Semily, kde 90% členstva tvoří mládež do 15ti let, a jehož počátky se.
…několik obrázků z průběhu oprav. Stav konírny před opravou.
 Nachází se na okraji Strakonic  Bydlím v něm já a můj vysněný pes  V garáži mi stojí vysněné auto.
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
STAUN, s.r.o. stavebnictví stavební dozor.
Vítáme Vás. Náš team: Monika Loužecká Martin Švec Radim Soukup Ivana Vejlupková.
Střížovice 11 Pěnčín GPS: N, E
Jednota byla založena roku 1920 vlastní budovu získala až přestavbou stodoly získané při parcelaci panského dvora Dol v 60. letech proběhla velká rekonstrukce.
LIGA LESNÍ MOUDROSTI THE WOODCRAFT LEAGUE
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Natálka, Anička a Štěpánka
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
Mőbel nábytek Pavla Matoušková. Ceník některého sortimentu Postel se sendvičovou matrací 12999,- Manželská posel s pružinovou matrací 30000,- Obývací.
LYŽAŘSKÝ KURZ ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 2012
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Přehled projektu Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem Společný regionální.
1 PODKLAD PRO JEDNÁNÍ SK AS ZCU HOSPODAŘENÍ KOLEJÍ I. POLOLETÍ 2006 ZDROJ: PLÁN INVESTIC NA ROK 2006, PŘIPRAVENOST INFRASTRUKTURY (VYPRACOVAL ÚTVAR KVESTORA)
Ubytování na Rovních Čermákovy Rovně.
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Hlavní rekonstrukční akce organizované výborem SVJ 146 v období
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Plnění programu rozvoje města. 2 Obsah I.Východiska programu rozvoje města Bílovce II.Plnění programu rozvoje města Bílovce a zdroje financování za rok.
Snížení energetické náročnosti ZŠ Mosty u Jablunkova Škola po opravě.
Projekt byl podpořen částkou ve výši 100% vynaložených uznatelných nákladů Reg. č.: CZ.1.10/4.1.00/
SPECIALISTA NA VELKÉ PLOCHÉ STŘECHY KVALITNÍ ASFALTOVÝ HYDROIZOLAČNÍ MATERIÁL.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Proces AREÁL. Uskutečněné kroky Duben / květen 2015 dotazníky Jaké vidíme potřeby na prostory v salesiánském centru? Červen 2015 výběr 4 nosných témat.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_72_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vybavení bytu NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
Chata Prašivá Založena roku 1921 Vzkříšení beskydského unikátu…
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
Úklid hotelového pokoje
Účel a přehled přestaveb budov
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Bydlení a DPH.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Rekonstrukce ZŠ Mosty u Jablunkova -1.PP spojovací krček II
Rekreační zařízení Jazovice
Aneb skromnost nadevše:-)
Turistická základna Hraničné Petrovice – přízemí
VY_22_ INOVACE_33_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Vazba na Operační programy
Naše škola ZŠ T.G. Masaryka.
Ateliérová tvorba I VB301 Petr MACURA.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Terasy Poděbradská Poděbradská 540 – 547, Praha 9.
Transkript prezentace:

REKONSTRUKCE A ÚPRAVY DOMU

Pastorační dům Velehrad byl postaven v roce 1936 jako kasárna pro celníky. V roce 1968 jej zakoupil kardinál Josef Beran pro potřeby české exilové mládeže. Dům od té doby prošel řadou rekonstrukcí, aby mohl sloužit duchovně rekreačnímu zaměření. Nabízíme vám malé nahlédnutí do stavebních úprav vybavení domu v průběhu 40 let.

STAVEBNÍ REKONSTRUKCE DO ROKU 2006, kdy dům patřil Českému náboženskému středisku Velehrad. V letech proběhla z důvodů zaměření domu nezbytná přístavba kaple, jídelny, skladu na potraviny a sociálního zařízení (sprchy a WC v mezipatrech domu), došlo také k celkové rekonstrukci topení, kuchyně a prádelny. Dále byla nově opravena střecha.

Po roce 1980 bylo nevyhovující dřevěné schodiště v domě nahrazeno schodištěm betonovým. Byly také přistavěny garáže a terasa.

Po roce 2000 došlo k přístavbě privátních pokojů – zázemí pro personál domu a k nátěru fasády celého domu.

STAVEBNÍ REKONSTRUKCE A VYBAVENÍ ZÁZEMÍ DOMU OD ROKU 2007, kdy dům převzal Arcibiskupský kněžský seminář v Olomouci. Po převzetí domu se zahájila další fáze oprav. Byla provedena oprava zábradlí na terase a současně se natřely veškeré venkovní dřevěné komponenty včetně okenic. Také okolí domu prošlo drobnými úpravami.

V roce 2008 došlo k rekonstrukci terasy, včetně výměny dlažby.

Na podzim téhož roku pak proběhla rekonstrukce kotelny, topení a rozvodů vody. S tím také souviselo vybudování zásobníku na palivo (dřevěné peletky) a došlo k nezbytným úpravám kaple.

V suterénu domu bylo vybudováno nové WC, rozšířena sušárna na boty a v některých místnostech byla provedena nová elektroinstalace. Ve sprchách byly nahrazeny staré sprchové hlavice. Větší část domu se vymalovala.

Během těchto dvou let se podařilo nově vybavit interiér a některá zařízení domu. Do postelí byly vloženy nové dřevěné rošty, vyměnila se část matrací a v některých pokojích celé postele. Pořídilo se čalounění židlí a lavic. Zakoupily se nové polštáře, přikrývky, povlečení, záclony, závěsy a ubrusy.

Do kuchyně přibyly dva sporáky, do společenské místnosti lednice a mikrovlnná trouba pro hosty domu. Klubovna byla obohacena o novou televizi, DVD přehrávač, playstation3, satelit a přístup k internetu.

V průběhu příštích let nás čeká ještě hodně práce: výměna oken, zateplení domu, oprava střechy, rekonstrukce kuchyně, sociálního zařízení a prádelny, vybavení pokojů atd.

Mnohé dosavadní práce a pořízení vybavení domu se mohly uskutečnit díky mnohým sponzorským darům firem i soukromých osob.

Naše poděkování patří mnoha brigádníkům, kteří při rekonstrukci domu odpracovali stovky hodin zdarma. Taktéž dobrodincům, kteří přispěli finančně, duchovně i hmotně.