Prezentace v PowerPointu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Černoch Michal Školoudová Lenka
Absolutistická monarchie ve Francii
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Mobilní display kampaně
Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval:
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
ICT – Informační a komunikační technologie
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Obrázky poskytla firma Complex,
Kouzlo placeného poradenství!
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Poradenské systémy ve vybraných členských zemích EU (CIFAS projekt) European Environment Agency.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_MARKETINGOVÝ.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Prezentace.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_KOMUNIKOVÁNÍ_P2.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Finanční nástroje rozvoje podinvestovaných komunit a regionů : zkušenosti z UK a USA Community Development Finance Institutions Fakulta sociálních studií.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Uživatelský software 1./2 A4 kabinet Aut – suterén / 15 cvičení (4 témata) - na konci.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Aplikace nových forem marketingu
Ústní a písemné prezentace
Strategie regionu, obce
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
KOUČOVÁNÍ jako nástroj pro ROZVOJ ZMĚN POSTOJŮ A CHOVÁNÍ Jak vybírat kouče ??? Tim Šlapák Akreditovaný profesionální kouč ČAKO Acredited Senior Practitioner.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_18_AJ4
Atraktivní zaměstnavatel
Ing. Lucie Brzáková 15. května 2017 Kvalita – Quality 2017
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Ing. Lucie Brzáková 12. září 2017
Business intelligence shapes security
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu podnadpis.
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu podnadpis.
Transkript prezentace:

Prezentace v PowerPointu Návrh semináře vizuální komunikace TOMÁŠ ZYKÁN

70% 90% Co si pamatujeme po dvou týdnech? 50% 30% 10% ČTENÍ 20% POSLOUCHÁNÍ VIZUÁLNÍ POMŮCKY FILM, DEMO, POKUS AKTIVNÍ DISKUSE, PREZENTACE ZKUŠENOST, SIMULACE

Poslouchám a zapomenu, dívám se a pamatuji si, vyzkouším a porozumím. CONFUCIUS

Pochopení informací při použití ilustrací raketově roste Řada studií potvrzuje, že pochopení látky se téměř zdvojnásobí, pokud použijeme obrázky a vizuální komuniaci. Stenberg, G (2006) Conceptual and pereptual factors in the picture superiority effect. European Journal of Cognitive Psychology 18(6): 813 - 847 Endestad, T et al (2003) Memory for pictures and words following literal and metaphorical decisions. Imagination, Cognition and Personality 23 (2,3): 209 - 216 McBride, DM & Dosher, AB (2002) A comparison of conscious and automatic memory processes for picture and word stimuli: a process dissociation analysis. Consciousness and Cognition 11(3): 423 -460 To přeci víme již dávno!

Proč tedy většina prezentací vypadá takto?

Trénink je koncipován do 5 částí: Zjednodušení Obrázky Layout OBSAH TRENINKU 1 2 3 4 5 Diagramy Text, tabulky a grafy Obsahem tréninku není technika softwaru, i když účastníci dostanou doporučení i v tomto směru.

 Nejprve si uvolníme prostor pro vizuální komunikaci Přenos informací Největší překážkou výuky je zahlcení informacemi. Nesprávně používaný PowerPoint vede k pasivitě, čtení odrážek, memorování, únavě a přehlcení. Účastníci se naučí jak zjednodušit snímky a při komunikaci myslet jako designér Přenos informací Transformace a motivace účastníků

 Informace převedeme do diagramů a vizuálních konceptů Základ informace musí být zřejmý na první pohled. Účastníci sedící v poslední řadě nemusí přečíst každé slovo, ale z vizuálního konceptu musí pochopit celkovou myšlenku.

Po třech dnech si zapamatujete 10% toho co slyšíte  Sdělení podpoříme obrázky i filmem. Jak takové obrázky najít? Rychle. Kvalitně. Zdarma. Legálně. Po třech dnech si zapamatujete 10% toho co slyšíte Přidejte obrázek a budete si pamatovat 65% Kosmonaut

 Osvojíme si efektivní zásady práce s textem, tabulkami a grafy Zaměříme se na alternativu všudypřítomným odrážkám. Nejsou efektivní, ani přehledné. Vedle textu dostanou účastníci doporučení pro práci s grafy, tabulkami a čísly.

 Uzavřeme celkovým layoutem snímku Účastníci se seznámí se stylem vhodným pro velké auditorium, i pro situace, kdy je třeba komunikovat detail. Prezentace detailu předpokládá, že účastníci mají vytištěnou verzi snímků, kterou si mohou přečíst. Podobně jako vy tento dokument.

Shrnutí tréninkového scénáře Jak si uvolnit prostor pro vizuální komunikaci Techniky zjednodušení Jak se vypořádat s přetlakem informací Kdy použít flipchart a kdy PowerPoint Jak pracovat s diagramy a obrázky Jak převést myšlenky do přehledných diagramů Výběr ilustrací a jejich úprava Jak pracovat s textem, tabulkami a grafy Jak se vyhnout odrážkám Jak zjednodušit grafy a tabulky Celkový layout snímku

Tomáš Zykán je odborný lektor a konzultant v oblasti komunikace a marketingu. Specializuje se na prezentace komplexních témat pro vrcholový management, prezentační design a interní komunikaci.   Tomáš Zykán získal své analytické a prezentační zkušenosti v poradenské firmě McKinsey & Co, kde se podílel na významných restrukturalizačních projektech průmyslových podniků. Později působil 10 let v New Yorku a v Londýně jako ředitel Českého centra, kde se zabýval komunikací zemí a regionů. Získal bohaté zkušenosti s vedením facilitovaných workshopů doma i v zahraničí. Tomáše zajímá design a architektura. Založil a dva roky řídil agenturu zaměřenou na mezinárodní propagaci českého designu. Pracoval s klíčovými českými exportními značkami Škoda Auto, Staropramen, Baťa a ČSA. Do konce roku 2008 vedl vedl marketing a značkovou komunikaci pro developerský projekt Central Park Praha. Za kreativní kampaň získal ocenění The Best European Marketing Award na International Property Awards v Londýně. Od roku 2009 působí jako konzultant, coach a trenér v oblasti prezentačního designu a interní komunikace. Jako lektor pracoval například pro Českou pojišťovnu PPF, Atlantik Finanční trhy, ČSOB, ING Investment Management, Skanska, T Mobile, Dupont a další Vybrané reference ČSOB T Mobile Česká pojišťovna PPF Atlantik Finanční trhy Skanska Cushman Wakefield Dupont US Business School ING RE Investment Management Trask (IT) Cleverlance (IT) Bosch AON Insurance Trénink vede TOMÁŠ ZYKÁN