Rada pro metrologii ÚNMZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
Advertisements

Občanská výchova 9. ročník
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Změny Statutu RVŠ. Pozice studentského náhradníka - současný stav členství – náhradník není členem Rady Čl. I. Členové Rady a) Do Rady může každá vysoká.
„NOVÁ REGULACE EU PRO UVÁDĚNÍ VÝROBKŮ NA TRH - VÝZVA PRO ZAJIŠTĚNÍ IMPLEMENTACE“ 15.května 2008 Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, Sněmovní 1, Praha 1,
Aktivity EURACHEM-ČR Zbyněk Plzák Den ÚNMZ 2010.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Odbor mezinárodních vztahů
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
KONTROLA A MĚŘENÍ Metrologie
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2012 – sněm RVŠ 26. ledna 2012.
CMI web presentation, May 2003 PŘIDRUŽENÉ LABORATOŘE ČMI krátká prezentace 2003 V prezentaci jsou uvedeny přidružené laboratoře: Laboratoř státního etalonu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
Moc výkonná Pavel Šuranský.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Státní správa Petr Machala.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Exekutiva a justice VkO 9.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
Územní samospráva Obce
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
Sociální zabezpečení EU Administrativa. Administrativní komise úkoly vyřizování administrativních otázek a otázky interpretace vyplývající z tohoto nařízení.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
NÁRODNÍ RADA PRO KVALIFIKACE MŠMT, Legislativní rámec Zákon č. 179/2006 Sb.: § 24 – Rada § 24, odst. 7  Jednací řád Rady  Statut Rady § 23,
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Zbožíznalství, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
Fond rozvoje sdružení CESNET
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Sociální práce TEĎ a TADY II
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

Rada pro metrologii ÚNMZ Jiří Tesař Rada pro metrologii ÚNMZ

Rada pro metrologii je stálým poradním orgánem předsedy ÚNMZ. Posláním Rady je napomáhat objektivnímu řízení rozvoje činností zabezpečovaných Úřadem na úseku metrologie s cílem zajištění jednotnosti a správnosti měřidel a měření v ČR.

Činnosti Rady pro metrologii Rada ve své působnosti: projednává návrhy a realizační záměry Úřadu v oblasti metrologie, zaujímá stanoviska k významným úkolům rozvoje metrologie a k zásadním otázkám mezinárodní metrologické spolupráce, vyjadřuje se k návrhům úkolů Programu rozvoje metrologie, projednává návrhy na vyhlášení státních etalonů, vyjadřuje se k návrhům programů informační a vzdělávací činnosti, podílí se na přípravě právních předpisů v oblasti metrologie, předkládá návrhy na zlepšení činnosti na úseku metrologie a k tomu využívá stanoviska a připomínky zainteresovaných subjektů.

Zastoupení v Radě V Radě jsou zastoupeny orgány státní správy, podnikatelské subjekty, vzdělávací instituce, zájmové metrologické organizace a další subjekty zabývající se metrologií. Jedná se zejména o tyto: Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo dopravy Akademie věd ČR, ČVUT, ZČU, Universita Obrany Český metrologický institut, ČOI, SEI Český institut pro akreditaci, Hospodářská komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, České kalibrační sdružení, Česká metrologická společnost, Česká společnost pro jakost, EURACHEM – ČR, EUROLAB-CZ.

Zastoupení v Radě Předseda Úřadu jmenuje: předsedu a místopředsedu Rady na návrh Rady z řad jejích stálých členů. Funkční období je tříleté. Stále členy Rady na návrh zainteresovaných stran. Čestné členy Rady ze zasloužilých pracovníků v oblasti metrologie. Činnost sekretariátu zajišťuje odbor metrologie ÚNMZ (tajemník Rady jmenovaný předsedou Úřadu). Náklady spojené s činností v Radě si hradí zastoupený subjekt. Předsednictvo rady je zřízeno za účelem řešení operativních záležitostí v době mezi zasedáními Rady. Složení předsednictva: předseda Rady, místopředseda Rady, zástupce ČMI, ČMS, ČKS, ČOI a EUROLABu CZ.

Aktuální složení RPM Prof. Ing. Jaroslav Boháček, DrSc. (předseda) ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická RNDr. Jiří Tesař, PhD. (místopředseda) Český metrologický institut Ing. Jindřich Pošvář RNDr. Pavel Klenovský Ing. Petr Pánek, CSc. Ústav fotoniky a elektroniky Akademie věd ČR Ing. Milan Badal Český institut pro akreditaci Ing. Olga Krištofíková Ministerstvo dopravy ČR Doc. Ing. Olga Tůmová, CSc. ZČU v Plzni, Fakulta elektrotechnická Doc. Ing. Zbyněk Plzák, CSc. EURACHEM-ČR Jan Střelec České kalibrační sdružení Ing. Eva Průšová Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Aktuální složení RPM Mgr. Jan Teicher Státní energetická inspekce Ing. Jaroslav Veselý, CSc. EUROLAB-CZ Ing. Jiří Lechner, CSc. VÚGTK Ing. Pavel Korčák Česká společnost pro jakost Ing. Milan Bouša Česká obchodní inspekce Ing. Miloslav Smetana Státní výzkumný ústav materiálu Ing. Alexander Šafařík-Pštrosz Hospodářská komora ČR Doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. Universita obrany Ing. Zbyněk Zavadil ATG s.r.o. Mgr. Kateřina Pavlíková Ministerstvo zdravotnictví Ing. Miroslav Hanák Česká metrologická společnost Ing. Jiří Kuba (tajemník) ÚNMZ

Jednání Rady a jeho předsednictva Zasedání Rady se uskutečňuje zpravidla 3x ročně, jednání předsednictva podle potřeby. Zasedání Rady vede její předseda, v jeho nepřítomnosti místopředseda, případně pověřený člen Rady. Rada a předsednictvo Rady přijímají závěry konsensuálně nebo hlasováním. Rada a předsednictvo je usnášeníschopné, je-li přítomna nadpoloviční většina členů. Za přijatý se pokládá návrh, který získá nadpoloviční většinu hlasů přítomných členů. Ve výjimečných případech může být schvalování návrhu uskutečněno „per rollam“.

Technické komise RPM Zřízení technické komise navrhuje předsedovi ÚNMZ Rada. Předseda Úřadu jmenuje a odvolává předsedy technických komisí. Členy komise jmenují a odvolávají předsedové komisí. Mimo stálých členů pracuji v komisích také externích spolupracovníci, pozvaní předsedou komise. Náklady spojené s činností v technické komisi hradí zastoupený subjekt. Činnost komise: zasedání technické komise svolává její předseda, stanoviska a návrhy technické komise jsou projednávány na RPM. Technická komise ve svém oboru zejména: zaujímá stanoviska k návrhům úkolů Programu rozvoje metrologie, projednává návrhy na vyhlášení státních etalonů, předkládá návrhy na zlepšení v daném oboru metrologie a k tomu využívá stanoviska a připomínky zainteresovaných subjektů.

Technické komise RPM 13 technických komisí v těchto oblastech: TK pro oblast hmotnosti Ing. Ivan Kříž, ČMI – ČMI OI Brno TK pro oblast délky RNDr. Petr Balling, ČMI - LPM Praha TK pro oblast mechanických veličin Ing. Miloslav Chlumský, ČMI - LPM Praha TK pro oblast času a frekvence Ing. Alexander Kuna, ÚFE AV ČR TK pro oblast termických veličin Ing. Pavel Purket, Termolab, s.r.o. TK pro oblast elektrických a magnetických veličin Ing. Jiří Zikán, ČMI – ČMI OI Praha TK pro oblast ionizujícího záření RNDr. Jiří Šuráň, MBA, ČMI - IIZ Praha TK pro oblast chemických a biologických měření Ing. Jan Tichý, ÚNMZ TK pro oblast metrologické terminologie Ing. Miroslav Pospíšil, ÚLM ČMI TK pro oblast metrologických předpisů Ing. Jindřich Pošvář, ÚLM ČMI TK pro oblast fotometrie a radiometrie Dr. Ing. Marek Šmíd, ČMI - LPM Praha TK pro oblast hotově baleného zboží (HBZ) Ing. Ivan Kříž, ČMI - OI Brno TK pro oblast měření průtoku a objemu kapalin  Ing. Miroslava Benková, ČMI - OI Brno

Děkuji za pozornost.