Prezentace Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Stavby klasicismu a romantismu
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Kam se v Praze podíváme? V H A R D Y Š E. Památné místo Vyšehrad okouzlí nejen svými historickými objekty, pěkným výhledem, ale i svou klidnou atmosférou.
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Školní výlet – Praha 2013/14.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
hlavní město České republiky
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
PRAHA - hlavní město České republiky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Praha,
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Občanská výchova 6. ročník
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
PAMÁTKY PRAHA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Brno.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Česká republika Hlavní město Praha
Praha.
samostatný kraj i krajské město
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_472_PAMÁTNÁ_MÍSTA_ 2 Téma: Seznámení.
Stavovské divadlo Vytvořil: Jiří Burda
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_3A_02_Celetná.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAHA – HLAVNÍ MĚSTO ČR Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_02_VL5 _Praha – hlavní město ČR TémaVL 5 Číslo projektu.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
pol. 12. století - konec 15. stol.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Památník Velké Moravy – Staré Město
Letecké foto Prahy.
Kam se v Praze podíváme?.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Královské město Rakovník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
ZMIZELÉ STARÉ MĚSTO PRAHA.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

Prezentace Praha

Vyšehradský hřbitov Vyšehradský hřbitov při kostele sv. Petra a Pavla na Vyšehradě je od 19. století pohřebiště nejvýznamnějších českých osobností. Kromě hrobů různých významných osobností a jejich rodin se zde na východní straně hřbitova nalézá společná hrobka nejvýznamnějších národních osobností – Slavín. Rozloha hřbitova činí 0,81 ha. Na pozemku se nachází i márnice a kaple. U vchodu na západní straně se nalézá samostatné oddělení, kde jsou pohřbeny řádové sestry (voršilky, bartolomějky, redemptoristky).

Stavovské divadlo Stavovské divadlo je divadlo v Praze na Starém Městě na Ovocném trhu v městské části Praha 1. Budovu dal postavit jako scénu pro veřejnost osvícený vlastenec hrabě František Antonín Nostic-Rieneck. Plány uspořádání prostor divadla naskicoval hrabě Kašpar Heřman Künigel, stavbu v letech 1781 - 1783 projektoval a provedl dvorní stavitel Antonín Haffenecker. Stavba jedné z prvních veřejných budov v klasicistním slohu v Praze trvala dva roky.

Prašná brána Prašná brána je pozdně gotická stavba na rozhraní ulice Na Příkopě a náměstí Republiky vedle Obecního domu naproti domu U Hybernů. Jedná se o jeden ze symbolů Prahy. V bráně začíná Celetná ulice, která zde tvoří první část Královské cesty, která vede odtud až na Pražský hrad.

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí (dříve také Velké náměstí, lidově dnes Staromák) je náměstí v Praze v centrum Starého Města a historického jádra velkoměsta vůbec. Rozkládá se na ploše více než 9000 m². Prochází tudy královská cesta.

Autor: Jakub Chrástka Zdroje: Wikipedia.cz