KAŽDÝ DEN JSME O NĚCO STARŠÍ ...

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Naučil jsem se....
Požehnaný věk, aneb stáří, má své velké výhody!!!
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Začalo to v den, kdy jsem tě “potkala“…
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Automatická prezentace Představte si, že Vám banka otevře účet s €, přitom je potřeba dodržet jen 2 pravidla.
Každé ráno začíná život....
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
. I Moudra v zapadu slunce.
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
Pro Lucku kterou z celého srdce miluji!
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Život lze chápat jen zpětně,žít jej však musíme dopředu.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Vyznání.
s použitím myšlenek PhDr. Jiřiny Šiklové, CSc.
Každý den jsme trochu starší…
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Představte si, že vám banka otevře účet s €, Přičemž je třeba dodržet jen 2 pravidla.
V životě nemůže být každý hrdinou, ale každý může zůstat člověkem... ale každý může zůstat člověkem...
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
JAN WERICH CITÁTY S KAPKOU HUMORU A S PÍSNIČKOU.
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Pár vtípků.
KAMARÁD NewFoton.
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
Scházíš mi lásko .... Scházíš mi lásko ...
s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové
Moničce k narozeninám vše nejlepší a několik rad od Františka.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Každý den jsme trochu starší… Poprvé v životě jsem zjistila, že už se nemohu počítat mezi nejmladší. Ne, nemluvím o svém těle. I když… pokud se občas.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Každý den jsme trochu starší…
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
. I Moudra v zapadu slunce.
Naučil jsem se....
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
JSEM MEZI 7 % Regina Brett, novinářka z clevelandského deníku The Plain Dealer, spisovatelka a držitelka Pulitzerovy ceny za léta 2008 a 2009, napsala.
Každý den jsme trochu starší…
Maya Angela a její moudrá slova
Maya Angela a její moudrá slova
. I Moudra v zapadu slunce.
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Přeji krásný den... Pro Tebe.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Každý den jsme trochu starší…
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

KAŽDÝ DEN JSME O NĚCO STARŠÍ ...

Nebudu se trápit tím, že jsem někdy jedla příliš mnoho dobrot, nebo že jsem si občas koupila něco, co pravděpodobně nikdy nepoužiji…

Dovolím si čas od času chovat se tak, jak se mi líbí, a tvářit se na svět tak, jak to cítím.

Protože teď mám přece fantastické kamarády, tichý a klidný život, dobré vzpomínky z minulosti. Nikdy bych neměnila svoje šedivé vlasy, ani nic jiného pro ploché břicho ..

sedím u počítače nebo u televize a pak můžu spát dlouho dopoledne ? Koho například zajímá, že si čtu dlouho do noci, sedím u počítače nebo u televize a pak můžu spát dlouho dopoledne ? Můžu se jít projít, kam se mi zlíbí... Prožívám vlastně období, kdy ještě hodně můžu, ale málo musím …

Štěstím ve stáří je harmonie se sebou samým… Štěstím ve stáří je netrpět bolestí… Štěstím ve stáří je nesbírat věci, ale zážitky… Stáří patří k životu tak, jako k lesu patří staré stromy. Mladé i staré stromy rostou pohromadě, nepřekážejí si, ale doplňují se.

Naším úkolem je žít ve stáří tak hezky a spokojeně, aby to bylo příkladem pro mladší lidi. Neskuhrat stále, ale intenzivně prožívat to, co nám život ještě poskytuje. Setkání s moudrým starým člověkem je obohacující. Musí ale být moudrý, nesmí to být tlachal.…

Bolest je prožitek a v něm je obsažen lidský úděl. Ve stáří se nám ale takové chvíle jeví daleko méně významné, protože vždycky nakonec najdeme sílu se s nimi vyrovnat.

Život starého člověka se dá přirovnat ke galerii, ve které člověk prohlíží vše, co prožil. Byl-li život dobrý, jsou i obrazy uchované v jeho paměti (galerii) hezké. Žil-li mizerně, bez hlubšího zájmu o cokoliv, ani ta „galerie života“ není pak hezká.

Na stáří je nejkrásnější ta svoboda! Teprve teď mohu říci ANO nebo NE Nikdo mě už nehoní, pracovat mohu, ale také nemusím… Proto se nelitujme, že jsme staří. Je to výsada ! Ti méně šťastní už tu nejsou… Pohoda, láska a hezké vztahy - to je odměna za dobrý život !

Být starý není žádná zásluha, ani přednost, ale být příjemný starý člověk, to je umění… Zatímco pro mladého člověka je měřítkem jeho možností jeho tělo, pro staré lidi je tělo hranicí možností ...

Každé ráno si mohu vybrat: Pamatovat si problémy a hořké chvilky z minulosti. Nebo být vděčný za každý krásný okamžik, který je mi dán ještě dnes.

Nebudu tady žít navždy - dostatečný důvod, abych neztrácela čas pláčem a nářkem.... Není také vhodné zabývat se příliš nemocemi. Někteří staří jsou na své nemoci dokonce pyšní a chlubí se jimi. Nemoc je jakousi omluvou za jejich špatnou náladu, vymáhají si tím ohledy okolí ....

Jak málo je těch okamžiků, kdy se vzájemně s druhými potřebujeme, kdy jsme si blízcí, kdy se můžeme rukou dotknout a pohladit... Kolik takových chvil mi ještě zbývá, kolik z nich jsem už propásla a nevyužila k tomu, abych druhého úsměvem potěšila a sama byla potěšena !

A ještě pár slov o důchodu: důchod přece není žádný milodar, který nám dávají mladší generace, ale část daní, které jsme celý život platili. Je to část naší mzdy, kterou jsme si nevybrali, ale ponechali ji státu. Společnost naše peníze používala, investovala, měla z nich úrok. A nyní, ve stáří nám je jako důchod po částkách vrací.

Ve stáří nemůže být člověk repetent! Už má karty v rukou, musí tedy hrát co nejlíp, dobře, účelně, elegantně a nepromarnit žádnou příležitost ještě něco hezkého prožít a udělat … Proto si času musí člověk ve stáří vážit víc, než v mládí, kdy ho má dostatek a může leccos začít znova.

Šperk, hodnotný obraz, váza zůstanou krásné i když jsou staré…

Bez stáří by náš život nebyl celý a bez smrti by nebyl ukončen… z myšlenek paní Jiřiny Šiklové