INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Představení zajímavých projektů OPVK
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední průmyslová škola, Karviná
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 9. prosince 2011 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
RNDr. Jana Matesová Obsluha počítače, tvůrce počítačové grafiky, videa a tvůrce webových stránek Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
E-learningový kurz e-learningu
Plánování prvních kroků
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Š A B L O N Y II.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu

CZ.1.07/1.3.13/  Doba realizace: 9. února července 2011  Cíl projektu: Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti ICT a ŽP a to v takovém rozsahu a zaměření, aby umožnila praktické využití ve výuce na základních, středních a speciálních školách a v přípravě na ni. Celkem pro 600 pedagogických pracovníků 2

CZ.1.07/1.3.13/ Realizátor projektu: Počítačová služba s.r.o., Olomouc Partneři projektu: Vysoká škola logistiky, o.p.s. Soukromá střední odborná škola Hranice, s.r.o. Realizátor a partneři projektu 3

CZ.1.07/1.3.13/  Projekt QUIDO byl spolufinancován z Evropského sociálního fondu a rozpočtu ČR.  V únoru 2009 započal analýzou potřeb cílové skupiny.  V průběhu letních měsíců byly postupně vyvinuty studijní materiály pro pilotní školení  Byl spuštěn E-learningový portál,který nabízel účastníkům školení mimo jiné možnost, zpracování výukových úkolů odkudkoli CO BYLO ZREALIZOVÁNO 4

CZ.1.07/1.3.13/  Bylo akreditováno celkem 10 modulů DVPP MŠMT ČR – úspěšní absolventi kurzů získali platné Osvědčení DVPP Z toho: 9 modulů bylo zaměřeno na práci s výpočetní technikou a programy MS Office 2007 a dalšími programy (Zoner Photostudio 12, … ) 1 modul byl zaměřen na oblast životního prostředí CO BYLO REALIZOVÁNO 5

CZ.1.07/1.3.13/ Textový editor MS WORD 2.Tabulkový editor MS EXCEL 3.Tvorba prezentací v MS Powerpoint a jejich využití ve výuce 4.Tvorba webu (učitelské stránky) 5.Grafika - práce s fotografií (Zoner Photostudio 12) 6.Pokročilá práce s internetem 7.Příprava na zkoušky mezinárodního certifikátu ECDL 8.Seznámení s e-learningem a jeho využití ve výuce 9.ICT v práci ředitele školy 10.ŽP - ekologická rizika PŘEHLED MODULŮ 6

CZ.1.07/1.3.13/  Každý ICT modul á 40 hodin (25 hod prezenční formy a 15hod e-learningovou formou)  Účastníci školení získali tištěné učebnice  Každý úspěšný účastník získal certifikát dokládající absolvování kurzu  Do projektu se zapojilo 31 škol DALŠÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE 7

CZ.1.07/1.3.13/  Podle získané zpětné vazby byly kurzy ze strany pedagogů hodnoceny velmi kladně  Většina se vyjádřila, že školení pro ně bylo přínosné a získané informace nadále v praxi využijí při výuce a přípravě na ni  Sdílení zkušeností bylo o to bohatší, když se sešli v jednom kurzu pedagogové z více typů škol a společně se jim dařilo nalézt i nové nápady pro výuku. Zpětná vazba účastníků 8

CZ.1.07/1.3.13/ Typ kurzu Počet nastoup. Z toho muži Z toho ženy Počet úspěšných Z toho muži Z toho ženy MS EXCEL PRÁCE S GRAFIKOU MS POWERPOINT POKROČILÁ PRÁCE S INTERNETEM PŘÍPRAVA NA ECDL TVORBA WEBU MS WORD ICT PRO ŘEDITELE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PRÁCE S E-LEARNINGEM CELKEM PŘEHLED REALIZOVANÝCH KURZŮ 9

CZ.1.07/1.3.13/ ÚSPĚŠNOST KURZŮ 10 96,5 %

CZ.1.07/1.3.13/ Porovnání počtu nastoupených a úspěšných účastníků 11

CZ.1.07/1.3.13/ PŘEHLED ŠKOL, KTERÉ SE ZAPOJILI DO PROJEKTU - 1/4 12  Gymnázium Hejčín, Olomouc  ZŠ a MŠ, Svatoplukova 11, Olomouc  SOŠ obchodu a služeb, Štursova 14, Olomouc  SŠOG Praktik s.r.o. Olomouc  SŠ Technická a obchodní, Kosinova, Olomouc  ZŠ Holečkova Olomouc  SOU Polytechnické, Olomouc  ZŠ nám. Svobody, Šternberk

CZ.1.07/1.3.13/ PŘEHLED ŠKOL, KTERÉ SE ZAPOJILI DO PROJEKTU - 2/4 13  ZŠ a MŠ Jana Železného, Prostějov  ZŠ, E.Valenty 52, Prostějov  Gymnázium Čajkovského, Olomouc  ZŠ a MŠ Melantrichova 60, Prostějov  ART ECON-SŠ Prostějov  ZŠ Za Mlýnem 1, Přerov  ZŠ B. Němcové, Přerov  VOŠ Živnostenská, Přerov  SOSŠ Živnostenská Přerov

CZ.1.07/1.3.13/  SOU Potravinářské, Jeseník  ZŠ Zlaté Hory  ZŠ Fučíkova, Jeseník  ZŠ Vápenná  ZŠ Nábřežní 28/413, Jeseník  SOŠG Jeseník  SSOŠ Hranice s.r.o. PŘEHLED ŠKOL, KTERÉ SE ZAPOJILI DO PROJEKTU - 3/4 14

CZ.1.07/1.3.13/  ZŠ a MŠ Struhovsko, Hranice  ZŠ Nová Hranice  OU Křenovice, Kojetín  ZŠ Česká Ves  Švehlova střední škola, Prostějov  ZŠ a MŠ Olomouc Svatý Kopeček  VŠLG o.p.s. Přerov PŘEHLED ŠKOL, KTERÉ SE ZAPOJILI DO PROJEKTU - 4/4 15

FOTO Z REALIZACE Gymnázium Hejčín, Olomouc

FOTO Z REALIZACE ZŠ Svatoplukova, Olomouc

FOTO Z REALIZACE SOŠ Praktik Olomouc

FOTO Z REALIZACE SŠ technická a obchodní, Kosinova, Olomouc

FOTO Z REALIZACE SOU Štursova Olomouc

FOTO Z REALIZACE ZŠ Jana Železného, Prostějov

FOTO Z REALIZACE ZŠ Šternberk, Nám. Svobody

FOTO Z REALIZACE SOU Potravinářské Jeseník

FOTO Z REALIZACE ZŠ Česká Ves, Jeseník

FOTO Z REALIZACE SŠOŠ Hranice

FOTO Z REALIZACE ZŠ Nová, Hranice

FOTO Z REALIZACE VŠLG Přerov

28 informace o projektu najdete na: v sekci Projekty